Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Over dansen op Beyoncé, caesarsalades en Julia Roberts

Werken bij LAGO

20 vragen aan Gerrit Van Eerdewegh, LAGO Beverens nieuwe centrummanager

LAGO is in volle groei. Zowel in onze nagelnieuwe centra als gevestigde zwemparadijzen verwelkomen we regelmatig nieuwe gezichten. In deze Maand van ons Personeel stellen we er dan ook een paar aan jullie voor. Na zijn naamgenoot uit Grimbergen eerder deze maand laten we graag Gerrit Van Eerdewegh, LAGO Beverens nieuwe centrummanager, aan het woord.

Hey Gerrit, mocht je jezelf mogen voorstellen in 5 woorden, welke zouden dat dan zijn?
“Sowieso sociaal! Ik ben een echte babbelaar. Daarnaast flexibel, da’s een kwaliteit die je bij LAGO zeker goed kan gebruiken. Verder zou ik kiezen voor carrièregericht en leergierig. Mijn stap van de bouwsector naar LAGO is daar denk ik een mooi voorbeeld van. En als laatste ben ik altijd in voor een goed feestje. Dat kan ook nog wel eens van pas komen, denk ik!”

Waar zouden mensen jou van kunnen kennen? 
“Wie weet wel van mijn vakantiejobs in de horeca en in winkels vroeger? En anders misschien van mijn danslessen waarvoor ik jaarlijks meedoe met een show. Verder heb ik vroeger nog deelgenomen aan wedstrijden in squash.”

Wat is voor jou het recept voor een ideale dag vakantie?
“Dat is zonder twijfel heerlijk relaxen. Even aan de drukte ontsnappen met een uitgebreid ontbijt, genieten in het zonnetje van toffe muziek, da’s vakantie voor mij.”

Welke skills of eigenschappen maken van jou een geknipte LAGO-centrummanager?
“Mijn sociale vaardigheden zorgen er denk ik wel voor dat ik correct, open en duidelijk kan communiceren met zowel mijn team als onze bezoekers. Verder werk ik graag gestructureerd. Er komt zoveel meer bij het centrummanagement kijken dan ’s morgens het bad openen en ’s avonds terug afsluiten.”

Waar droomde je als kind van?
“Mijn nonkel werkte als manager, net als een vriendin van mijn moeder. Van in hun voetstappen treden en iets uitbouwen op professioneel vlak heb ik stiekem wel gedroomd.”

 Mocht je mogen meedoen aan de volgende Olympische Spelen in het zwemmen, welk nummer zou dan mogen gedraaid worden bij je opkomst?
“Ze mogen er van mij gerust twee draaien. Eentje van Beyoncé, waar ik fan van ben, en September van Earth, Wind & Fire geraak ik daarnaast nooit beu!”

Van deze LAGO-attractie krijg ik nooit genoeg: 
“Onze glijbanen.”

Tegen welke beroemde persoon wil jij het graag eens opnemen in een VR-game?
“Ik ben van jongs af aan een enorme fan van Julia Roberts. Ze is zo’n prachtige madam, een zalige actrice. Zij mag van mij wel eens tot in Beveren komen voor een VR-sessie, en ik ben er zeker van dat ze dat nog goed zou doen ook.” (lacht)

Op welke vakantiebestemming voel jij je als een vis in het water?
“Geef mij maar een ticket naar de zon. Voor de pandemie trokken mijn partner en ik geregeld naar Tenerife of een ander Canarisch Eiland. Ideaal om uit te rusten na een periode van hard werken met lekker eten, af en toe iets actiefs zoals een jetski huren en vooral relaxen met een gin-tonic erbij.”

Mocht je van LAGO een wildcard krijgen om eens een dag van werk te wisselen met een collega, wie zou dat dan zijn?
“Als ik maar voor één iemand mag kiezen, dan zou ik misschien meteen voor Diether Thielemans, onze CEO, gaan. Als ambitieuze man ben ik wel benieuwd hoe hij erin slaagt om de opstart van nieuwe centra te combineren met het management van de al uitgebouwde LAGO-centra.”

Wat is iets wat je altijd al willen doen hebt, maar nog niet de tijd voor genomen hebt?
“Wat ze van avontuurlijke activiteiten mogen doen in De Mol, dat spreekt me wel aan. Zo eens van een rots mogen springen of bungeejumpen, zoiets avontuurlijks buiten mijn comfortzone maakt me wel nieuwsgierig. En daarnaast wil ik ooit eens tot in New York geraken.

Wat is je favoriete moment tijdens een werkdag bij LAGO?
“Op een werkdag bij LAGO krijg je veel variatie voorgeschoteld. Van die momenten dat je merkt dat alles goed en vlot verloopt, dat onze bezoekers gelukkig zijn, daar doe ik het voor.”

Deze persoon verdient mijns inziens een dagje ontspannen in onze wellness: 
“Mijn mama. Ze werd dit jaar 60 jaar, heeft altijd goed voor mijn broer en mij gezorgd en keihard gewerkt. Die verdient dat zeker voor mij.”

Als de nieuwste LAGO-glijbaan naar jou genoemd zou worden, hoe zou die dan heten?
“Dat vind ik een moeilijke! Ik heb echt geen idee, zo’n creatieve ideeën laat ik liever over aan de mensen die daar beter in zijn dan ik.” (lacht)

Als je één superkracht mocht kiezen, welke zou dat dan zijn?
“Ik zou wel gedachten willen kunnen lezen. Weten wat onze bezoekers en medewerkers willen of vinden, zou me toelaten om onze beleving naar een nog hoger niveau te brengen.”

Van welk gerecht in het Rest-eau-café kan jij niet afblijven? 
“Onze caesarsalade zou ik elke dag kunnen eten!”

Vul aan: mocht ik een nacht opgesloten zijn in ons LAGO-zwemparadijs, dan zou ik … “
de tijd in eerste instantie nuttig besteden door een uitgebreide technische toer te doen, openstaande mails te beantwoorden om me daarna met een tof muziekje neer te vleien in ons Rest-eau-café met een gin-tonic.”

Wanneer is een werkdag bij LAGO voor jou geslaagd?
“Als alles vlot loopt voor onze bezoekers en ik ’s avonds het centrum met een gerust hart in de goede handen van de collega’s van de avondshift kan laten.”

Welke wedstrijd zou jij sowieso winnen?
“Een danswedstrijd zonder twijfel! Als ik al eens de kans heb om een dansje te placeren, zal ik het zeker niet nalaten.”

Welke wijze raad hoop je mee te geven aan je team?
“Goed communiceren met elkaar, dat blijft de rode draad voor mij vanaf mijn eerste werkdag, zowel tussen het team onderling als met de klanten. Daarnaast heb ik een zwak voor respect tonen voor elkaar. Dat is niet altijd even evident, zeker op hele drukke dagen waarbij elk departement extra onder druk wordt gezet.”


Zin om Gerrit te vervoegen als een van LAGO’s nieuwste teamleden? We hebben vacatures over heel Vlaanderen, neem zeker een kijkje op deze website!


Andere artikels

Zet je schrap voor de allerleukste schooluitstap!

Op zoek naar een onvergetelijke schoolreis met de klas? Combineer je graag spanning en plezier? Plan je liever een uitstap die ook bij regenweer kan plaatsvinden? Boek een schooluitstap naar één van de vele LAGO zwemparadijzen, verspreid over heel België! Als leerkracht geniet je samen met je klas van een zorgeloze en ontspannende uitstap.

Lees meer

In alle comfort naar jouw favoriete LAGO zwemparadijs?

Ja, graag! In LAGO zwemparadijzen beleef je water op zijn plezantst. Op zoek naar een zalige gezinsuitstap waar je naar hartenlust en in alle rust geniet van waterpret? Reserveer jouw zwembeurt voordelig via de webshop… en je bent helemaal klaar voor een spetterende uitstap vol plezier!

Lees meer