Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Spetteren in het water was nog nooit zo duurzaam

Duurzaamheid

Klaar voor een leuke gezinsuitstap in een subtropisch zwemparadijs? Bij LAGO zetten we naast tonnen plezier volop in op duurzaamheid. Ons doel? Het behalen van een green key label! De eerste stappen, en bij sommige centra ook al de volgende stappen, zijn gezet. Ontdek hieronder welke dit precies zijn.

Fietsend naar het werk

Bij LAGO start de werkdag alvast gezond: elke medewerker krijgt de mogelijkheid om fietsend naar het werk te komen. Dagelijks wordt er op die manier door alle LAGO-medewerkers samen maar liefst 1.408 km bij elkaar gefietst. Ter vergelijking: dat is ongeveer de afstand tot Belgrado!

Groene zwembaden

Bij LAGO geniet je van een heerlijk dagje waterpret in een groen zwembad. Of nou ja, een zwembad in een groen jasje alleszins. Om onze zwembaden netjes te houden, gebruiken we namelijk probiotische reinigers. Die zijn doeltreffend én bestaan uit 100% natuurlijke organismen. Goed voor de hygiëne, goed voor het milieu!

Ook de verlichting in het sportbad is aangepast. Speciaal om energieverbruik te beperken, zonder dat je aan comfort moet inboeten. Spring je daarna even onder een verkwikkende douche? Dan merk je vast een handige timerfunctie en waterbesparende doucheknop op, die tot wel 5 keer minder verbruikt dan een gewone doucheknop. Zo bespaar je niet alleen water maar ook gas!

En over waterbesparing gesproken… Het water van onze zwembaden wordt, na het recupereren van de warmte en het filteren ervan, gebruikt om de toiletten en urinoirs te spoelen. Zo proberen we maximaal het verspillen van warmte en water tegen te gaan.

(H)eerlijke horeca

Na een heerlijke zwempartij even je rommelende maag vullen in onze Rest-eau-cafés? Proef van de lekkere lokale en seizoensgebonden producten op je bord! Of neem een slokje van een verfrissend drankje, zónder plastic rietje uiteraard. Ook tijdens je snelle lunch, smakelijk diner of zoet vieruurtje dragen we ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

Papier (niet) hier

Daarnaast is het absoluut niet nodig om je e-ticket te printen. Gewoon je e-ticket even tonen op je smartphone en jij bent klaar voor je zwembadbezoek! Toch een papiertje bij? Geen nood! In onze nieuwe LAGO-centra vind je afvaleilanden waar je eenvoudig restafval, papier en PMD kan sorteren.

Ook achter de schermen zijn we druk bezig met het papiergebruik te beperken. Zo digitaliseren we onze bedrijfsprocessen. Denk hierbij maar aan onze interne communicatie, reddersapp en loonadministratie. Hoe minder papier, hoe blijer we worden!

Energie(k) in de fitness

Ook wanneer je staat te zwoegen en zweten in de fitness, denken we aan het milieu! Leden krijgen een herbruikbare drinkbus om tijdens het sporten de dorst te lessen. En in LAGO Zwevegem wekken onze fitnessleden zelfs energie op als ze de toestellen gebruiken! Hoe cool is dat?

Op het dak van alle LAGO-centra vind je dan weer een groot aantal zonnepanelen. Goed voor de productie van groene energie en minder CO2-uitstoot. Wil je je elektrische wagen opladen terwijl jij je batterijen oplaadt in ons zwemparadijs? LAGO Gent Rozebroeken kreeg als eerste enkele laadpalen, maar ook de andere locaties zullen snel volgen. 

Tot slot heeft elk LAGO-centrum zijn eigen Green Officer. Deze staat in voor de opvolging van het duurzame beleid in zijn of haar centrum. Zo hopen we steeds meer stappen te zetten richting een groenere levensstijl! Wie zei dat plezier niet duurzaam kon zijn?

Kom zelf eens een kijkje nemen tijdens een heerlijk dagje waterpret en smakelijke lunchbreak!

Vind jouw zwemparadijs

Andere artikels

Zet je schrap voor de allerleukste schooluitstap!

Op zoek naar een onvergetelijke schoolreis met de klas? Combineer je graag spanning en plezier? Plan je liever een uitstap die ook bij regenweer kan plaatsvinden? Boek een schooluitstap naar één van de vele LAGO zwemparadijzen, verspreid over heel België! Als leerkracht geniet je samen met je klas van een zorgeloze en ontspannende uitstap.

Lees meer

In alle comfort naar jouw favoriete LAGO zwemparadijs?

Ja, graag! In LAGO zwemparadijzen beleef je water op zijn plezantst. Op zoek naar een zalige gezinsuitstap waar je naar hartenlust en in alle rust geniet van waterpret? Reserveer jouw zwembeurt voordelig via de webshop… en je bent helemaal klaar voor een spetterende uitstap vol plezier!

Lees meer