Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Safety first! Op deze manieren zorgt LAGO voor een extra veilige zwemomgeving

Gezinsuitstap

Bij LAGO is zwemmen leuk, gezond én veilig! Over alle zwemparadijzen heen nemen we die veiligheid serieus. De prioriteit van LAGO is daarbij om iedereen een ontspannende, zorgeloze zwembeurt in een veilige zwemomgeving te bezorgen. Benieuwd welke veiligheidsmaatregelen LAGO allemaal neemt? Ontdek ze hieronder! 

Een extra paar innovatieve ogen voor onze stevig opgeleide redders  

Sinds enkele jaren beschikt elk LAGO-zwemparadijs over een innovatief AngelEye-drenkelingendetectiesysteem. Met speciale onderwatercamera’s speurt dit systeem de bodem af en slaat het alarm wanneer een persoon of voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen.  

Al blijven de belangrijkste spilfiguren in het ‘SAFE Swim Zone’-plan uiteraard onze getrainde redders. Naast de verplichte jaarlijkse opleidingen gaan we met LAGO nog een stap verder. Dankzij eigen bijscholingen in o.a. noodprocedures, EHBO en het voorkomen en omgaan met grensoverschrijdend gedrag, en het regelmatig inoefenen van deze processen, bieden we hen alle handvaten en kennis om in elke situatie correct en accuraat te reageren. En dankzij het AngelEye-drenkelingendetectiesysteem kunnen ze bovendien op nog een extra paar ogen rekenen!  

Week van de veiligheid ondersteunt personeel én mama en papa 

Omdat LAGO het onderwerp zo hoog in het vaandel draagt, organiseren we van zaterdag 23 t.e.m. vrijdag 29 oktober 2021 een heuse week van de veiligheid. Tijdens die week wordt het LAGO-team nog eens extra ondergedompeld in opleidingen en worden ze daarvoor beloond met een interessant gadget. Bovendien willen we de veiligheidsrol die ook ouders kunnen spelen niet alleen extra in de verf zetten, maar mede faciliteren door middel van enkele concrete acties. Mama en papa zijn er immers vaak als eerste redders bij wanneer er een probleem zou opduiken in het zwemparadijs met hun kroost. Samen zorgen we zo voor een zo aangenaam mogelijke zwembadervaring voor alle kinderen! 

Zo raden we elke kleine waterrat aan om felgekleurde zwembandjes te dragen, zelfs in het ondiepe water. Onze LAGO-mascottes tonen hen dankzij speciaal voor hen ontwikkelde communicatie graag hoe. Draagt je zoon of dochter de bandjes zoals het echte LAGO-waterratten betaamt? Perfect! Dan belonen onze mascottes hen die week zelfs met een gratis pannenkoekGeen enkel probleem trouwens indien mama en/of papa de bandjes in alle hectiek vergeten mee te nemen zijn, we hebben steeds enkele exemplaren ter beschikking om tijdens je dag vakantie te lenen.  

Ook voor de al wat oudere avonturiers is het aangewezen dat een volwassene hen begeleidt. In een subtropisch zwemparadijs leren ze namelijk zwemmen in bewegend water. Dat maakt van een uitstap naar LAGO niet alleen een zeer leuke, maar ook educatieve activiteit. Families die in de maand oktober bovendien een familiepas aanschaffen, belonen we met een gratis fluohoes die gemakkelijk over de zwemrugzak past voor extra zichtbaarheid.  

Check onze extra communicatie 

Wat meer is, in oktober zetten we nog steviger in op communicatie in het hele zwemparadijs. Kijk dus extra uit naar de info die je via onze schermen en affiches zal kunnen vinden. Spot daarnaast zeker ook onze standee met handige checklist op. Zo kan het hele gezin goed geïnformeerd beginnen aan hun zorgeloze dag vakantie! 

Dat is als je nog niet van onze veiligheidsinspanningen en -communicatie had gehoord via onze online kanalen natuurlijk. Want door veiligheid ook daar hoog op onze kalender te plaatsen, zullen we je via onze website, e-tickets en sociale media regelmatig informeren met tips, nieuws en weetjes voor je volgende bezoek. Als dat geen extra reden is om ook LAGO via die wegen te volgen… 

Dankzij al deze maatregelen zijn we er met het hele LAGO-team van overtuigd dat we er voor jou een ontspannende en zorgeloze dag vakantie voor het hele gezin in een veilige omgeving kunnen van maken. Safety first, daar werken we met z’n allen aan!  

Ook zin gekregen in zo’n dagje relaxen, ravotten en luieren met de ganse familie?  

Vind hier jouw LAGO zwemparadijs

Andere artikels

Zet je schrap voor de allerleukste schooluitstap!

Op zoek naar een onvergetelijke schoolreis met de klas? Combineer je graag spanning en plezier? Plan je liever een uitstap die ook bij regenweer kan plaatsvinden? Boek een schooluitstap naar één van de vele LAGO zwemparadijzen, verspreid over heel België! Als leerkracht geniet je samen met je klas van een zorgeloze en ontspannende uitstap.

Lees meer

In alle comfort naar jouw favoriete LAGO zwemparadijs?

Ja, graag! In LAGO zwemparadijzen beleef je water op zijn plezantst. Op zoek naar een zalige gezinsuitstap waar je naar hartenlust en in alle rust geniet van waterpret? Reserveer jouw zwembeurt voordelig via de webshop… en je bent helemaal klaar voor een spetterende uitstap vol plezier!

Lees meer