Alle nieuws

19 juli 2024

Zaventem bouwt nieuw sport- en recreatiecentrum

Lokaal bestuur Zaventem en zwembadgroep LAGO slaan de handen in elkaar voor de bouw van een gloednieuw sport- en recreatiecentrum. Het nieuwe centrum komt op het einde van de Quinkenstraat en zal onder meer een zwembad, een sporthal, een speelpark en een hypermoderne fitness bevatten. Het nieuwe sport- en recreatiecentrum wordt de ideale plek voor een dagje vakantieplezier of voor sport en ontspanning dichtbij huis, voor jong én oud.

1 juni 2024

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren eerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis (sp.a) zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een parcours dat tot de verbeelding spreekt, hopen we de jeugd aan te moedigen om meer te bewegen en te sporten”, zegt Hans Vanpoucke, centrummanager van LAGO Brugge Olympia.

23 mei 2024

Tweede editie van Swim-Run and Fun

Met veel enthousiasme kondigen we de tweede editie aan van het opwindende “Run, Swim en Fun” evenement, georganiseerd door LAGO Brugge, exclusief voor leerlingen van de derde graad!

29 april 2024

Wij zijn terug open!

Kom vandaag genieten van een subtropisch zwemavontuur. Wij zijn vandaag open tot en met 21u!

21 april 2024

Sporta Swim Cup

Op zondag 21 april 2024 is het sportbad enkel van 9u-11u open voor publiekzwemmen.

18 april 2024

Zweminstuif BuBao

Op donderdag 18 april zal het sportbad NIET VOLLEDIG beschikbaar zijn voor bezoekers.

21 maart 2024

Ultrasport fenomeen Matthieu Bonne start zondag aan zijn 3e wereldrecordpoging in 1 jaar tijd!

Kom vanaf zondag 24 maart om 16u LAGO-redder Matthieu Bonne aanmoedigen bij zijn nieuwe wereldrecordpoginng. Vanuit de LAGO-reddersstoel naast de atletiekpiste van STAX in Merelbeke heb je een fantastisch zicht op de extreme inspanningen die geleverd zullen worden tijdens de eerste 6 DAYS RACE ooit.

10 maart 2024

WOBRA - redder aan zee

Wegens examens 'redder aan zee' is het volledige 50 meter bad niet beschikbaar op bepaalde data. 

2 maart 2024

West-Vlaanderen Sprint!

Op zaterdag 2 maart 2024 is het sportzwembad vanaf 12u tot sluitingstijd niet toegankelijk voor bezoekers.

30 januari 2024

LAGO krijgt internationaal duurzaamheidslabel voor al haar zwemparadijzen!

LAGO-groep krijgt als eerste recreatieve zwem- en sportuitbater internationaal duurzaamheidslabel Green Key dankzij slim afval – en waterbeleid

24 januari 2024

PK Zwemmen SecO

Het sportbad zal op woensdag 24 januari niet toegankelijk zijn voor publiek van 12u tot 17u30.

19 januari 2024

Afterwork/Afterschool

Kom vanaf nu genieten van een extra voordelige zwembeurt met de afterwork/afterschool pas. 

13 januari 2024

Flexi-job als redder nu wel mogelijk: zwembadsector reageert erg opgelucht

Sinds begin dit jaar kan je ook bijklussen als redder in een zwembad via een flexi-job. Dat heeft de federale regering beslist en is recent in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De zwembadsector haalt opgelucht adem. “Het is een goede zaak voor het zwemmen en zijn erg tevreden met de beslissing ”, reageren Lode Grossen, Algemeen Manager van de Zwemfed en Diether Thielemans, Algemeen Directeur bij zwembadgroep LAGO.

10 januari 2024

Nieuw vanaf januari 2024!

Ontdek binnenkort de VR-slide.

28 december 2023

Opgietsessies

Nu met online reservering.

17 november 2023

BZK Synchroshow

Kom tussen vrijdag 17 en zondag 19 november genieten van een spectaculaire show 'artistiek zwemmen' in ons sportbad.

10 november 2023

Zwemmarathon

Op vrijdagavond 10 november vindt de jaarlijkse zwemmarathon plaats. Omwille van dit event is het sportbad die dag vanaf 19u volledig gereserveerd.

6 november 2023

LAGO kent succesvolste herfstvakantie ooit

Het slechte weer heeft tijdens de herfstvakantie massaal veel volk naar de zwembaden gelokt. Dat blijkt uit cijfers van LAGO, een van de grootste spelers op de Belgische markt. De zwembaduitbater telt zelfs bijna 10 procent meer bezoekers dan in dezelfde vakantieperiode vorig jaar.

28 oktober 2023

Ontdek ons herfstvakantie aanbod!

Tijdens de herfstvakantie gaat ons subtropisch zwembad open om 9u!

22 oktober 2023

Sportbad vroeger gesloten op 22/10

Sportbad uitzonderlijk gesloten om 16u

17 september 2023

Aangepaste openingsuren op 17/9

Op zondag 17 september sluiten we iets vroeger dan je van ons gewoon bent.

16 september 2023

EK Lifesaving - Sportbad beperkt toegankelijk

Sportbad beperkt toegankelijk omwille van EK Lifesaving.

2 september 2023

Matthieu Bonne verpulvert wereldrecord non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft het wereldrecord non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen gebroken. De LAGO-redder legde liefst 131 kilometer af. Op die manier verbreekt hij het vorige record van de Maltees Neil Agius met 6 kilometer.

31 augustus 2023

Matthieu Bonne begonnen aan wereldrecordpoging openwaterzwemmen

31 augustus 2023, 9 uur: Ultrasporter Matthieu Bonne is daarnet met een dagje vertraging om 9 uur Belgische tijd begonnen aan zijn wereldrecordpoging in de Golf van Korinthe. Matthieu wil er proberen om minstens 127 kilometer aan een stuk te zwemmen en zo beter te doen dan het huidige record van Olympiër Neil Agius, die 125,7 kilometer in open water had afgelegd.

30 augustus 2023

Wereldrecordpoging Matthieu Bonne uitgesteld door felle wind

De wereldrecordpoging van ultrasporter Matthieu Bonne, die zo lang mogelijk zonder hulpmiddelen aan één stuk wilde zwemmen, is uitgesteld naar donderdagochtend 9 uur (Belgische tijd). De Griekse weerdiensten voorspellen vandaag immers windkracht 6 in de Golf van Korinthe, waardoor zwemmen veel te gevaarlijk zou zijn.

23 augustus 2023

127 kilometer non-stop zwemmen: Matthieu Bonne treft laatste voorbereidingen voor wereldrecord

Komende woensdag, 30 augustus, waagt ultrasporter Matthieu Bonne zich nog maar eens aan een nieuw wereldrecord: zo lang mogelijk en zonder hulpmiddelen aan één stuk door zwemmen in een oceaan, baai of zee. Om het vorige record aan diggelen te slaan, moet hij meer dan 125 kilometer aan één stuk zwemmen. Dat doet hij in de Golf van Korinthe in Griekenland. Vandaag treft hij de laatste voorbereidingen in het Olympisch zwembad van LAGO in Brugge, waar hij zelf redder is.

2 augustus 2023

LAGO noteert 5% meer ‘binnenzwemmers’ tijdens julimaand

De recreatieve zwembaden van LAGO hebben een sterke eerste helft van de zomervakantie achter de rug. In vergelijking met juli 2022 zagen de zwemparadijzen met een groot indoor aanbod 5 procent meer recreatieve zwemmers genieten van waterpret in hun zwemparadijzen. 

24 juli 2023

Trip naar Parijs gewonnen door bezoekers van LAGO Kortrijk Weide

Wie tussen 5 juni en 19 juli een familiepas kocht bij één van de 10 LAGO zwemparadijzen, maakte kans om een trip naar Parijs voor 4 personen in Hôtel Plaza Athénée 5* te winnen. Die wedstrijd vond plaats naar aanleiding van de release van “LADYBUG & CAT NOIR: DE FILM”, vanaf nu in de bioscoop. De willekeurige winnaar van de hoofdprijs is in LAGO Kortrijk Weide uit de bus gekomen! Op 24 juli wordt de prijs officieel overhandigd in de vorm van een gouden cheque.  

19 juli 2023

Ballonplooien met De Feesttherapeut

De feesttherapeut komt op woensdag 19 juli en woensdag 16 augustus  naar het subtropisch zwemparadijs! Vanaf 14u tovert hij de mooiste ballonfiguurtjes tevoorschijn op de ligweide, bij minder mooi weer binnen op het zwemmersterras.

8 juli 2023

Er komt een echte zeemeermin naar LAGO Brugge!

Een initiatie, fotomoment en een mermaid party. Waan je een echte zeemeermin!

6 juli 2023

Werkzaamheden langs de Koning Leopold III-laan

Omwille van werkzaamheden aan de nutsleidingen, zijn we niet bereikbaar voor verkeer komende van de Torhoutse Steenweg/Expresweg.

1 juli 2023

Zomers plezier begint hier

Vanaf 1 juli gaan we bij LAGO Brugge Olympia in vakantiemodus. Dat betekent: aangepaste openingsuren, extra activiteiten en natuurlijk water op z'n plezantst.
Hou je dus maar vast aan je zwembroek, want we hebben heel wat in petto voor jou. Klaar voor hét subtropisch avontuur van deze zomer?

31 mei 2023

LAGO bekroond met label 'Sportbedrijf'

LAGO heeft zonet het label 'Sportbedrijf', een initiatief van Sport Vlaanderen, in ontvangst mogen nemen. Op die manier toont het bedrijf aan dat het werk maakt van sportpromotie bij haar medewerkers. Meer sport, meer plezier!

25 mei 2023

Sportbad open volgens beperkte openingsuren

Op donderdag 25 mei vindt Run & Swim in ons sportbad plaats. Omwille van dit event is het sportbad dan open volgens aangepaste openingsuren:

  • van 10u30 tot 12u (enkel 25m banen)
  • van 15u tot 22u
5 mei 2023

Ieder jaar bijna 200 kilo aan verloren voorwerpen bij LAGO

Ieder jaar laten de bezoekers van de LAGO-zwemparadijzen bijna 200 kilo aan kledij en voorwerpen achter in de kleedkamers, lockers of in het zwembad. Daarom gaat LAGO de huidige berg aan verloren spullen doneren aan de professionele inzamelaar Fashion to Fiber, zodat het een tweede leven krijgt.

1 mei 2023

Mini expo het 'Waterhuis'

Ontdek de mini expo 'het Waterhuis' van Join for Water in ons onthaal, en kom alles te weten over jouw watervoetafdruk.

20 april 2023

Wellness & waterpret vanaf 13u30

Tijdens schooldagen kan je vanaf 13u30 genieten van ons subtropisch zwemparadijs.

3 april 2023

Paasvakantie

Er valt heel wat te rapen bij LAGO Brugge tijdens de paasvakantie.

27 maart 2023

Matthieu Bonne breekt wereldrecord: 3619,72 km fietsen in een week tijd

Het meest aantal kilometer ooit solo fietsen op 7 dagen tijd. Redder LAGO Brugge Olympia, avonturier en grenzenverlegger Matthieu Bonne was deze week in Phoenix Arizona om dit wereldrecord te breken. Het werd een ongelooflijke week met meer dan 500km fietsen per dag en amper 2,5u slaap, en dat 7 dagen na elkaar.

22 maart 2023

Wereldwaterdag@school

Op woensdag 22 maart vindt Wereldwaterdag@shool plaatst. Dit is een initiatief van Join For Water, GoodPlanet, LAGO en BOS+. 121 scholen organiseren op deze Wereldwaterdag een plantaardig ontbijt, apéro of lunch voor hun leerlingen. Alles samen nemen zo'n 24.000 leerlingen deel aan dit grootste plantaardige feest in Vlaanderen en Brussel. Door dierlijke producten in hun ontbijt of lunch te vervangen door plantaardige, sparen ze allemaal samen maar liefst 12 miljoen water uit! Door deelname aan deze actie, maakt één klas kans op een jaar lang gratis schoolzwemmen in een LAGO bad naar keuze.

20 maart 2023

Onderhoudsdagen

Omwille van de jaarlijkse onderhoudsdagen sluiten we even de deuren van 20 maart t.e.m. 24 maart.

14 maart 2023

Doe mee aan de Ronde van LAGO en maak kans op leuke prijzen!

Op 2 april wordt het startschot van de Ronde van Vlaanderen gegeven. LAGO, Cercle Brugge en KV Kortrijk slaan de handen in elkaar om hun eigen Ronde te organiseren: de Ronde van LAGO! We dagen je uit om tegen 31 maart 3 km te zwemmen of 70 km te fietsen. Let's go!

11 maart 2023

West-Vlaanderen Sprint

Op zaterdag 11 maart 2023 strijdt West-Vlaams zwemtalent voor de prijzen. Die dag is het sportzwembad vanaf 16u tot sluitingstijd voor deelnemers voorbehouden.

3 maart 2023

Glijbaan 'Magic Twice' tijdelijk niet toegankelijk

Omwille van een herstelling is de glijbaan 'Magic Twice' tijdelijk niet toegankelijk.

21 februari 2023

Kinderdisco: carnavalseditie

Kom op dinsdag 21 februari van 14 uur tot 16 uur langs en leef je uit op de leuke carnavalstunes van De Feesttherapeut.

20 februari 2023

LAGO Large tijdens de krokusvakantie

Waterpret in zicht!

15 februari 2023

Op 15/2, 16/2 en 26/2 zijn we enkel via de hoofdingang bereikbaar

Aangepaste toegang parking tijdens voetbalwedstrijden op 15,19 en 26 februari

31 januari 2023

Al 5 LAGO-zwemparadijzen bekroond met internationaal ecolabel Green Key

LAGO Rozebroeken (Gent), Bloesembad (Sint-Truiden), Olympia (Brugge) en Zwevegem zijn zo pas bekroond met het internationaal ecolabel Green Key. Dat hebben de vier zwemparadijzen onder meer te danken aan hun 3.335 zonnepanelen die samen het energiejaarverbruik van 274 gezinnen hebben opgewekt.

27 januari 2023

-6 jarigen zwemmen een week gratis bij LAGO zwemparadijzen

LAGO zwemparadijzen pakt van 30 januari tot en met 3 februari uit met haar ‘Week van de Beweging’. Tijdens die week zwemmen -6 jarigen gratis. Het doel? Meer inzetten op (spelend) bewegen bij kinderen, want ‘meer sporten’ hoeft niet enkel een voornemen zijn bij volwassenen.

25 januari 2023

Moev Provinciaal Kampioenschap

Omwille van deze wedstrijd is het sportbad die dag niet toegankelijk tussen 12u en 17u30.

24 januari 2023

NIEUW bij LAGO: vroegboekkorting! Zwem met 30% korting tijdens de krokusvakantie

Wist je dat ... je 30% korting krijgt wanneer je 14 dagen op voorhand je dagje boordevol waterpret reserveert?

22 januari 2023

Sportbad volledig gereserveerd voor zwemwedstrijd

Op zondag 22 januari 2023 organiseert FROS een wedstrijd long distance in ons sportbad.

13 januari 2023

Belg vindt weg terug naar zwembad tijdens kerstvakantie

LAGO noteert 7 procent meer bezoekers dan voor corona. Het wisselvallige weer heeft een recordaantal Belgen naar het zwembad gelokt tijdens de voorbije kerstvakantie. LAGO, de grootste uitbater van ons land, noteerde maar liefst 132.241 recreatieve bezoekers.

10 januari 2023

LAGO beloont je goede voornemens

Gratis dosis ontspanning bij aankoop van een tienbeurtenkaart.

26 december 2022

LAGO Large tijdens de kerstvakantie

Kom tijdens de kerstvakantie heerlijk opwarmen, en beleef tal van avonturen.
Naast de 3 sensationele glijbanen, het golfslagbad, ... kan jouw waterratje zich helemaal uitleven met LAGO Large, onze extra activiteiten.

25 november 2022

Zwembadsector teleurgesteld door nieuw wetsontwerp rond flexiwerk

De zwembadsector reageert teleurgesteld op het nieuwe wetsontwerp rond flexiwerk dat op tafel ligt. Zo zullen sportclubs die onder paritair comité 223 vallen voortaan flexi-jobbers kunnen inzetten. Zwembaden, die al lang vragende partij zijn om flexi-werk voor redders mogelijk te maken om het nijpende tekort op te vangen, vallen uit de boot bij het nieuwe wetsontwerp.

11 november 2022

LAGO LARGE

Ontdek onze extra's of 'LAGO LARGE'

31 oktober 2022

Opgelet: wijzigingen in de openingsuren en beschikbaarheid

Vanaf 7 november 2022 zijn onze openingsuren licht gewijzigd, en zijn enkele faciliteiten niet toegankelijk. 

1 oktober 2022

Weekend van de Klant

We verwennen jullie extra tijdens het Weekend van de Klant !

20 september 2022

HOWEST, LAGO zwemparadijzen en Virtual Reality Slide gaan samenwerking aan voor jonge Game Development studenten in Kortrijk.

De in Kortijk gevestigde opleiding Digital Arts & Entertainment gaat een samenwerking aan met de zwemparadijzen van LAGO en het Nederlandse softwarebedrijf Virtual Reality Slide voor het ontwikkelen van een nieuwe versie van de Virtual Reality waterglijbaan die LAGO in 6 van haar zwemparadijzen heeft staan.

30 augustus 2022

Subtropisch zwembad vroeger gesloten

Op dinsdag 30 augustus sluit het subtropisch zwemparadijs uitzonderlijk de deuren om 18u. Het sportbad blijft wel open tot 22u.

15 augustus 2022

VR-snorkelen

Waan je voor de kust van een tropisch eiland, zwemmend tussen de vissen. Of zweef als een astronaut door de ruimte. Met een VR-bril en bijhorende snorkel op beleef je tal van avonturen!

14 juli 2022

Vlaamse kinderen kunnen niet meer zwemmen: 28 procent meer kinderen en volwassenen op zwemles bij LAGO

De Vlaamse Zwemfederatie en zwembadgroep LAGO trekken aan de alarmbel. Steeds meer kinderen kunnen na de lagere school niet of slechts erbarmelijk zwemmen, waardoor ze nauwelijks zelfredzaam zijn in het water. Ouders beseffen dat steeds meer en stuurden dit jaar al 16.000 kinderen op zwemles in de zwemacademies van LAGO. Dat is 28 procent meer dan in 2019.

29 juni 2022

Subtropische waterpret bij LAGO-zwemparadijzen dankzij ruim 3 miljoen liter buitenwater

Alle LAGO-zwemparadijzen zijn helemaal klaar om de zomer in te duiken! In maar liefst 11 zwembaden verspreid over heel België genieten gezinnen van een zalige vakantie-uitstap dichtbij huis. Elk zwemparadijs voegt bovenop het gekende aanbod tal van spetterende zomeractiviteiten toe. Met het ruime openlucht aanbod geniet je ook buiten van dat vakantiegevoel.

25 juni 2022

Proficiat LAGO Gent Rozebroeken! Het wereldrecord 'bommetje' is binnen!

Heel veel opspattend water, golven en een plaatsje in Guinness World Records. Op zaterdag 25 juni 2022 maakten 298 zwemmers gelijktijdig een bommetje in het Olympisch zwembad. Het nieuw wereldrecord staat op naam van LAGO Gent Rozebroeken!

22 juni 2022

Buitenbad en ligweide zijn OPEN

Zin in een frisse duik, of om zalig zonnen op onze ligweide?

17 juni 2022

Zomers plezier bij LAGO-zwemparadijzen dankzij gratis zonnecrème

LAGO-zwemparadijzen zet in op een zorgeloze en veilige zwemuitstap met het hele gezin, zeker in de zomer. Dankzij de SMOTspots (slimme zonnecrème dispensers) van Sundo zijn knalrode, verbrande schouders tijdens zomerse waterpret verleden tijd.

13 juni 2022

PRIMEUR: België heeft een eerste openbaar zwemparadijs waar je binnenkort met ecocheques kunt betalen

LAGO Kortrijk Weide is duurzaamste openbaar zwemparadijs van ons land

LAGO Kortrijk Weide is het eerste openbare zwemparadijs in België waar je binnenkort ook met ecocheques kunt betalen. Dat heeft het complex van zwembadgroep LAGO onder meer te danken aan de vele inspanningen die het levert om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. GoodPlanet Belgium, een organisatie die duurzame ontwikkeling ondersteunt, heeft daarom LAGO Kortrijk Weide als eerste openbare zwembadcomplex hun internationaal duurzaamheidslabel (Green Key) toegekend.

22 mei 2022

Enkel bereikbaar via Doornstraat

Omwille van de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht zijn we op 22/5 vanaf 13u30 enkel via de Doornstraat bereikbaar.

18 mei 2022

Zwembadgroep LAGO bouwt in Bredene een van de grootste gasloze zwembadcomplexen van België

Zwembad van de toekomst verbruikt 50% minder energie per bezoeker dan klassiek zwembad.
Zwembadgroep LAGO zal in Bredene een van de grootste gasloze zwembadcomplexen van ons land bouwen. LAGO Bredene Grasduinen kickt volledig af van fossiele brandstoffen. Het dak van het zwembad is zo goed als één groot zonnepaneel dat jaarlijks even veel elektriciteit opwekt als het jaarverbruik van 60 gezinnen.

13 mei 2022

Matthieu Bonne rondt onwaarschijnlijke triatlonreeks op Canarische Eilanden succesvol af

Avonturier Matthieu Bonne heeft zijn ongeziene en loodzware triatlonreeks op de Canarische Eilanden succesvol beëindigd. De redder van het Brugse LAGO-zwembad legde acht volledige triatlons af in acht dagen tijd. En dat zonder goed te kunnen slapen.

8 mei 2022

Moederdag

Liefste mama’s

Kom op Moederdag samen met jouw kleine spruit genieten van wat quality time in het baby- en peuterbad. Of laat je kapoenen ravotten op de wildwaterbaan en in de glijbanen terwijl jij heerlijk ontspant in onze wellness.

29 april 2022

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad opent zwemparadijs

Het gemeentelijk zwembad in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever onderging de voorbije maanden een heuse make-over. Het sport- en instructiebad werden na vernieuwingswerken geopend onder de nieuwe naam LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. Vanaf 30 april gaan ook de deuren van het recreatiebad, de wellnesszone en de brasserie met terras en buitenspeeltuin open. Op de site wordt ook fitness en padel verwacht.  

24 april 2022

Zondag 24/4: Uitzonderlijk gesloten om 18u

Op zondag 24 april sluit LAGO Brugge Olympia een uurtje vroeger dan normaal, namelijk om 18u.

19 april 2022

Kustlijnzwemmer Matthieu Bonne gaat voor record met ongeziene reeks volledige triatlons op Canarische Eilanden

Unieke uitdaging ‘8 islands’ als inspiratiebron om meer kinderen aan het sporten te krijgen in samenwerking met grootste zwembaduitbater van België. Acht full triatlons in acht dagen tijd op de acht verschillende Canarische Eilanden. Avonturier Matthieu Bonne (28) gaat van 5 tot en met 12 mei zijn zwaarste uitdaging ooit aan.  Met deze stunt willen Bonne, beroepshalve redder in LAGO Olympia in Brugge, en zijn werkgever zwembaduitbater LAGO kinderen inspireren om te sporten.

2 april 2022

Paasvakantie

Paasvakantie: Vanaf zaterdag 2 april tot en met paasmaandag 18 april.

10 maart 2022

Virtual slide: een wondere virtuele wereld

LAGO Brugge Olympia lanceert vanaf de paasvakantie een exclusieve sensatie: de virtual slide, een waterglijbaan met unieke virtual reality beleving!

26 november 2021

EFSL Long Distance Championships

Op vrijdag 26 november (vanaf 15u), zaterdag 27 november en zondag 28 november is het topsportbad niet toegankelijk omwille van een wedstrijd.

12 november 2021

Zwemmarathon

Jaarlijkse zwemmarathon. 

1 november 2021

Herfstvakantie

Joepie, herfstvakantie!

23 oktober 2021

Week van de Veiligheid

Zwembandjes aan? Flink gedaan!

16 oktober 2021

Provinciaal Kampioenschap

Sportbad gesloten op 16 en 17 oktober wegens PK

25 september 2021

Waterpolo

Enkel 25m banen omwille van waterpolowedstrijd.

16 september 2021

Verjaardagsfeestjes

De verjaardagsfeestjes zijn terug van weggeweest!

9 september 2021

Vroegzwemmen nu ook op vrijdag

De liefhebbers van ons aanbod 'vroegzwemmen' kunnen nu ook op vrijdag een frisse ochtendduik komen nemen.

20 juli 2021

Nationale rouw

Vandaag is een dag van nationale rouw.
Om 12u vanmiddag stopt heel het land even voor 1 minuut. Ook LAGO zwemparadijzen steunt dit initiatief.

17 juni 2021

Nu ook meer water, meer plezier op TikTok!

Sinds 9 juni kan men bij de 12 vestigingen van LAGO zwemparadijzen opnieuw voluit genieten en plezier maken. Bovendien zet LAGO nu ook in op TikTok met een eigen kanaal én ambassadeurs.

7 juni 2021

LAGO zwemparadijzen is na lockdown eindelijk terug met 3.012 m glijbaanplezier!

Eindelijk! Na 8 maanden sluiting gaan alle LAGO zwemparadijzen op 9 juni weer open. Dit is het moment waar heel veel gezinnen naar verlangd hebben, opnieuw proeven van een heerlijk vakantiegevoel dichtbij huis. De komende 2 weken zien de weersvoorspellingen er alvast heel zonnig uit.

11 mei 2021

Waterpret in zicht!

Goed nieuws! Vanaf 9 juni mag LAGO zwemparadijzen opnieuw gezinnen verwelkomen voor het ultiem vakantiegevoel dichtbij huis. Plonzen in het kinderbad, naar beneden roetsjen door de glijbaan, genieten van heerlijk warm water... Het kan weer allemaal!

6 mei 2021

Heropening terras Rest-eau-café

Vanaf zaterdag 8 mei kan je terug komen genieten van een deugddoend *drankje op het terras van ons Rest-eau-café. (*De keuken en de binnenruimte blijven nog gesloten)
Je hoeft NIET op voorhand te reserveren en er is ook GEEN registratieplicht.
We vragen je enkel om onderstaande coronamaatregelen op te volgen en ... Om te genieten :-)

24 maart 2021

Dit heeft het overlegcomité beslist voor de zwembadsector.

Het overlegcomité kwam vervroegd samen op woensdag 24 maart. Omdat de coronabesmettingen blijven stijgen, zijn er vanaf zaterdag 27 maart nieuwe regels. Voor de zwembadsector werden er voorlopig geen strengere maatregelen aangekondigd. 

14 januari 2021

LAGO Brugge Olympia genomineerd voor Trends Gazellen 2021

Het financieel-economisch weekblad Trends nomineerde ons voor de Trends Gazellen | Trends Gazellen 2021.

4 januari 2021

Individuele omkleedcabines niet toegankelijk

Op maandag 4 januari en dinsdag 5 januari zijn de individuele omkleedcabines niet toegankelijk.

20 december 2020

We glijden er even tussenuit

‼️Opgelet: we glijden er even tussenuit‼️
2 december 2020

Succesvolle opstart bij LAGO

De eerste duik is een feit! Op dinsdag 1 december werden er opnieuw baantjes getrokken in de sportbaden van LAGO. Fervente sportzwemmers maar ook recreatieve zwemmers waren er al vroeg bij voor een verkwikkende zwembeurt in een veilige omgeving.

30 november 2020

LAGO duikt er terug in!

LAGO staat terug in de startblokken: op 1 december heropenen de meeste LAGO zwembaden. Bezoekers kunnen rekenen op een veilige zwemomgeving dankzij de vele voorzorgsmaatregelen.   

28 oktober 2020

LAGO sluit voor onbepaalde tijd om verspreiding COVID-19 af te remmen.

Wat niemand enkele maanden geleden verwachtte, maar waar we de laatste weken voor vreesden is nu toch gebeurd: de zwembaden moeten weer dicht vanaf donderdag 29 oktober. 

23 oktober 2020

Het zwembad blijft opnieuw open!

De veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat alle zwembaden toegankelijk blijven voor publiek.
Je bent dus meer dan welkom in de zwemparadijzen van LAGO en je kan in onze webshop tickets reserveren t.e.m. 1 november. 

20 oktober 2020

Opgietsessies gaan tijdelijk niet meer door.

De geplande opgietsessies gaan tijdelijk NIET meer door, vanaf dinsdag 20 oktober.

17 oktober 2020

Rest-eau-café tijdelijk gesloten.

Op 16 oktober besliste het overlegcomité om horecagelegenheden te sluiten vanaf maandag 19 oktober tot en met 15 november. Het Rest-eau-café moet dus tijdelijk dicht maar LAGO zwemparadijzen en LAGO CLUB fitness blijven open.

13 oktober 2020

Het zwembad blijft open!

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector over naar code oranje. Dankzij de gangbare coronamaatregelen en het opvolgen van de richtlijnen kan LAGO zwemparadijzen open blijven.

7 oktober 2020

Wildwaterbaan defect

Wildwaterbaan tijdelijk GESLOTEN

1 oktober 2020

Veiligheid is topprioriteit van LAGO

Tijdens de week van de veiligheid van 5 tot en met 11 oktober zet LAGO zwemparadijzen het onderwerp ‘veilig zwemmen met kinderen’ extra in de kijker. Dankzij de veiligheidsmaatregelen en -normen beleven gezinnen een zorgeloze uitstap, maar ook de bezoeker zelf heeft zijn aandeel in het veilig verloop van zijn zwembeurt.  

18 september 2020

Waterpolowedstrijden

Omwille van een waterpolowedstrijd zijn er op volgende data en tijdstippen enkel 22m banen beschikbaar.

17 september 2020

NIEUW! LAGO VIRTUAL

Het subtropisch zwembad LAGO Beveren De Meerminnen breidt vanaf 30 september haar recreatie aanbod uit met LAGO VIRTUAL, een kennismaking met VR-technologie voor gezinnen, (jong)volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar aan de hand van verantwoorde virtual reality games. Met deze nieuwe aanwinst is het zwemparadijs meer dan ooit de perfecte locatie voor een onvergetelijke daguitstap 

15 september 2020

Wat een record! Proficiat Matthieu!

Redder Matthieu Bonne van LAGO Brugge Olympia zwemt als eerste de kustlijn af. Een ongezien record. 

11 september 2020

Wellness Nights - terug van weggeweest

Vanaf maandag 14 september zijn de Wellness Nights terug!

11 september 2020

Relax Namiddag - terug van weggeweest

Geniet in alle rust van onze wellness inclusief opgietsessies. Of ga samen met je baby of peuter op verkenning in de kinderwereld.

7 september 2020

Een zomer met zorgeloze waterpret bij LAGO

Aan de start van de zomervakantie gingen de deuren van de subtropische zwembaden dan toch openiets waar veel gezinnen op wachtten zo blijkt. De speciale zomer van 2020 gaat de geschiedenisboeken in als die van de staycation en deze trend werd ook gespot in de zwemparadijzen van LAGO. Dankzij de uitzonderlijke organisatie en de gloednieuwe webshop kon iedereen zorgeloos genieten van waterpret in veilige omstandigheden. 

28 augustus 2020

Vroegzwemmen terug vanaf 2/9

Vanaf woensdag 2 september kan je terug een deugddoende ochtendduik nemen!

28 augustus 2020

Nieuwe openingsuren in het weekend

Vanaf september gelden er nieuwe openingsuren voor onze zwembaden.

6 augustus 2020

Nieuwe openingsuren

Aangepaste openingsuren vanaf donderdag 6 augustus.

10 juli 2020

Mondmaskers verplicht vanaf zaterdag 11 juli

Het overlegcomité heeft beslist om mondmaskers vanaf zaterdag 11 juli te verplichten op plekken waar veel mensen zijn zoals winkelcentra, bioscopen ... 

1 juli 2020

Welkom voor waterplezier bij LAGO!

Eindelijk is het zo ver: om 10u00 openen alle LAGO zwembaden in België de deuren voor alle waterliefhebbers die er al weken naar uitkijken.

30 juni 2020

Zalig, zorgeloos zomeren bij tropisch LAGO

Wie denkt aan de start van de zomervakantie, denkt aan waterpret, tropische temperaturen en avonturen beleven met familie en vrienden. Gelukkig kan je vanaf 1 juli weer proeven van meer water en meer plezier in de 10 LAGO zwemparadijzen.

25 juni 2020

NIEUW - Bestel je tickets via de webshop!

Vanaf 25 juni kan je online tickets kopen in de webshop.

24 juni 2020

Éindelijk terug waterpret bij LAGO

We duiken er weer in: vanaf 1 juli kan er terug gezwommen worden. Ook LAGO opent alle baden en kan iedereen verzekeren dat dit in alle veiligheid gebeurt. Chloorwater, 100% buitenlucht en een gloednieuwe webshop zorgen ervoor dat iedereen zorgeloos van zijn plonsbeurt kan genieten.

4 juni 2020

Op 1 juli duiken we er terug in!

De Nationale veiligheidsraad besliste op 3 juni dat zwembaden vanaf vanaf 1 juli terug de deuren mogen openen. In Europa is België bij de laatste landen om zwembaden te heropenen. We betreuren dat jij en je gezin nog steeds niet van waterplezier bij LAGO kunnen genieten en dat onze medewerkers nog niet aan de slag kunnen. We zijn méér dan ooit klaar om jullie te verwelkomen in een leuk en veilig zwemparadijs!

29 mei 2020

Redders LAGO klaar voor staycation in België

LAGO zet alles op alles om de zwemparadijzen in optimale omstandigheden te laten hervatten wanneer er groen licht gegeven wordt. En als dat gebeurt, dan zal dat gebeuren in alle veiligheid. De centra worden aangepast om iedereen zorgeloos te laten genieten van zwemplezier én de redders van LAGO zijn inmiddels bezig met het volgen van een bijscholing omtrent de nieuwe reanimatierichtlijnen in functie van Covid-19.

12 mei 2020

Ben je veilig in een zwembad tegen het coronavirus?

Onze LAGO zwembaden blijven voorlopig nog gesloten, maar vandaag vernemen we toch hoopvol nieuws. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt in hln nieuws de vraag: "Wat is het risico op besmetting in zwembaden?"

30 maart 2020

Stay safe!

LAGO volgt de maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dijken. Alle LAGO-zwemparadijzen en Rest-eau-cafés blijven gesloten. Alle updates vind je op deze nieuwspagina.

19 maart 2020

LAGO applaudisseert mee voor alle superhelden!

Onze zorgverleners, vrijwilligers en anderen die extra inspanningen leveren om ons door deze moeilijke coronatijd te helpen zijn echte helden. Daarom roept LAGO iedereen op om deel te nemen aan #mercivanuitonskot op vrijdag 20 maart om 12u00 met een oorverdovend applaus.

16 maart 2020

Al je vragen over de sluiting omwille van het coronavirus beantwoord.

Alle LAGO zwembaden zijn tot nader order gesloten tot en met vrijdag 3 april in de strijd tegen het coronavirus. In de FAQ's op onze website worden al je praktische vragen over jouw beurtenkaart, zwemlessen, verjaardagsfeestjes ... beantwoord.

12 maart 2020

LAGO zwemparadijzen sluit tijdelijk de deuren in de strijd tegen het coronavirus.

Als sportief en betrokken bedrijf wil LAGO er alles aan doen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. LAGO beslist daarom in samenspraak met de betrokken overheden om de deuren van al zijn zwembaden, fitnesscentra en speelparadijzen tijdelijk te sluiten.

9 maart 2020

Paasbrunch

Kom met de hele familie op paaszondag 12 april in het Rest-eau-café van onze paasbrunch smullen.
Nadien organiseren Beire en de paashaas een paaseierenzoektocht* op de ligweide.

8 maart 2020

Women's Day

Women’s Day 
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, dé dag om wat q-time voor jezelf te plannen. Inspanning en ontspanning tijdens een sessie yoga, genieten van een gezonde maar vooral lekkere brunch en daarna heerlijk toeven in onze wellness. Want jij verdient een dosis tijd voor jezelf. #iamwomazing

7 maart 2020

Sportbad even niet toegankelijk

Omwille van de wedstrijd 'West-Vlaanderen Sprint' is het sportbad op zaterdag 7 maart even niet toegankelijk, en dit vanaf 15u tot sluitingstijd.

4 maart 2020

Sportbad even niet toegankelijk

Omwille van het VK Moev is het sportbad op woensdag 4 maart niet toegankelijk, en dit tussen 12u30 en 18u30.

18 februari 2020

Retreat Night

Nood aan een ontspannend avondje voor jezelf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met Vives organiseren we een exclusieve Retreat Night.

18 februari 2020

Parking even niet beschikbaar

Op dinsdag 18 februari voert Stad Brugge werken uit in de Doornstraat. Hierdoor is onze parking tussen 9u en 11u tijdelijk niet bereikbaar.
Parkeren kan op parking '02' en '03', te bereiken via de Koning Leopold III-laan net naast Bowl Inn.

14 februari 2020

Valentijn

Op vrijdag 14 februari is ons subtropisch zwemparadijs en het Rest-eau-café zijn perfect decor voor jullie Valentijn.

12 februari 2020

Ladies Night met Alleskunner

Ben jij een hobbykok en wil je kennismaken met de rechterhand van veel professionele koks? Alleskunner toont je op woensdag 12 februari wat je met de Thermomix zoal kan.

Tijdens de workshop Thermomix leer je enkele gerechten bereiden met dit veelzijdig apparaat.

21 december 2019

De Kerstman komt naar LAGO Brugge Olympia

Kom op zaterdag 21 december naar 't Beirebad en ga op de foto met de Beire, de Kerstman en de kerstelfjes.

16 december 2019

Pakjesduik

Duik het nieuwe jaar in, en ga aan de haal met één van de vele cadeautjes die in het buitenbad ronddobberen.

29 november 2019

Black Friday

Black Friday actie

1 + 1

Bij aankoop van 1 ticket voor het zwemparadijs, krijg je 1 ticket GRATIS.

23 november 2019

Hij komt, hij komt!

Sinterklaas op bezoek in het Rest-eau-café.

17 november 2019

VK Reddend Zwemmen

Op zondag 17 november organiseert de Vlaamse Reddingsfederatie bij ons het Vlaams Kampioenschap Reddend Zwemmen.

11 november 2019

Wij zijn OPEN op 11 november

Geniet van een extra zondag, want op maandag 11 november zijn wij open van 9u tot 18u.

31 oktober 2019

Halloween

Ontdek op donderdag 31 oktober ‘t Beirebad zoals je het nog nooit zag!

29 oktober 2019

Zeemeermin Naomi op bezoek

Op dinsdag 29 oktober komt er een echte zeemeermin naar LAGO Brugge Olympia!
15 oktober 2019

Ladies Night met Lindsay Gilis

Ontdek je op dinsdag 15 oktober samen met ons
POP Pilates?
2 oktober 2019

Ballonplooien met De Feesttherapeut

De feesttherapeut komt naar het subtropisch zwemparadijs en tovert de mooiste ballonfiguurtjes tevoorschijn.

16 september 2019

Kids eat free on Wednesday

Op woensdagnamiddag verwent LAGO je kids met een GRATIS kindergerecht in het het Rest-eau-café.

15 september 2019

Op 18/9 is onze parking enkel toegankelijk via Kon. Leopold III-laan

Op woensdag 18 september zijn wij vanaf 14u enkel nog via de busseningang langs de Koning Leopold III-laan bereikbaar.

11 september 2019

Fietstocht door Brugge, het Venetië van België

September is de maand bij uitstek voor leuke fietstochten. Tijdens de nieuwe "Happen & Trappen" fietsroute ontdek je de charmante stad Brugge en geniet je van een lekkere tussenstop in het Rest-eau-café van LAGO Brugge Olympia.  

10 september 2019

RELAX Namiddag

Geniet in alle rust van onze wellness inclusief opgietsessie. Of ga samen met je baby of peuter op verkenning in de kinderwereld.

29 augustus 2019

Wellness Nights - aangepast concept

Elke maandag-, dinsdag, en donderdagavond tijdens *schoolweken gaat de wildwaterbaan om 20u uit en maakt plaats voor een zalige rust.  

1 augustus 2019

GRATIS naamstickers

Bij aankoop van een familiepas ontvang je GRATIS naamstickers.

24 juli 2019

Nocturne 24 & 25 juli

Het zwemparadijs blijft open tot middernacht! 

22 juli 2019

WIN een familieticket voor Playmobil 'De Film'

Wedstrijd

21 juli 2019

Barbecue

Maak van 21 juli niet enkel een leuke maar ook een lekkere feestdag.

13 juli 2019

Skim Saturday

Kom deze zomer op vier zaterdagen skimboarden op een skimpool bij LAGO Brugge Olympia.

2 juli 2019

Beire Spelen

Elke dinsdag en donderdag organiseren we om 15u een sport- of spelactiviteit. Binnen of buiten? Welke activiteit precies? Dat blijft een verrassing tot op de dag zelf. Dan posten we een bericht op onze sociale media. We hangen het beire spel de dag zelf ook uit aan ons onthaal.

1 juli 2019

Elke week een nieuw avontuur met Joxx

Tijdens de vakantie plaatst Joxx elke week een nieuwe opblaasattractie op onze ligweide. Klik op meer info om te weten te komen welke uitdaging we deze week voor je in petto hebben.

1 juli 2019

Meet & Greet met Beire

Ontmoette jij onze mascotte Beire al? 

Tijdens de zomervakantie komt hij drie keer per week knuffels, high fives en onvergetelijke vakantieherinneringen uitdelen.

28 juni 2019

GRATIS bioscoopticket Playmobil

Ontvang een GRATIS bioscoopticket voor 'Playmobil: De Film' bij aankoop van een familiepas.

23 juni 2019

De Plezantste Zomer

Maak je klaar voor de plezantste zomer! Boordevol events, wedstrijden en spetterende avonturen.

20 juni 2019

Pool Party

Zet de zomer in met een beire vet feestje!

12 mei 2019

BK Reddend Zwemmen

Sportbad niet toegankelijk voor vrije zwemmers.

8 april 2019

Win een SEGA console!

Doe mee met onze Facebookwedstrijd en win een SEGA spelconsole.

29 maart 2019

Parking gesloten op 31/3 om 20u

OPGELET: op zondag 31 maart, zondag 28 april, zondag 12 mei en zondag 19 mei sluit onze parking om 20u.

24 februari 2019

Overgangsmodule Redder aan Zee naar Hoger Redder

Behaalde jij onlangs je diploma van redder aan zee bij WOBRA? Dan bieden we jou nu de kans om ook het diploma van hoger redder te halen.

6 februari 2019

Omleiding wegens Club Brugge - Salzburg

Naar aanleiding van de wedstrijd Club Brugge - Salzburg wordt op donderdag 14 februari (enkel) onze hoofdingang, Doornstraat 110, vanaf 17u00 afgesloten.

6 februari 2019

Moev Vlaams Kampioenschap

Op woensdag 20 februari is het sportbad niet toegankelijk tussen 12u00 en 18u00 omwille van een wedstrijd.

17 januari 2019

Korting in Rest-eau-Café met je Afterworkpas

Als je nu tien nieuwe beurten op je Afterwork-/afterschoolpas zet doen wij je een bon cadeau waarmee je 10% korting* krijgt in ons Rest-eau-Café.

7 januari 2019

Maak je sportieve voornemens waar

Maak je sportieve voornemens voor 2019 waar en duik het jaar in met twee gratis zwembeurten op zak.

9 december 2018

Kleur mee aan de kleurrijkste kerstboom

Houdt jouw waterratje zowel van zwemmen als van kleuren? Top!

5 december 2018

Een cadeau waarvan je echt ondersteboven bent

Schenk deze feestdagen een onvergetelijke dag subtropische vakantie. 

4 december 2018

1+1 gratis

In de herfst smaakt een huisgemaakte pannenkoek nog eens zo lekker. Na het zwemmen, spelen of na een fikse boswandeling, je kikkert er steevast van op.

En al helemaal wanneer je 'm cadeau krijgt!

1 december 2018

Zie ginds komt de Sint ... Naar Rest-eau-Café

Speciaal voor alle kleine zwemkapoenen en waterratjes komt de Sint op zaterdag 1 december naar ons Rest-eau-Café!

23 november 2018

Black Friday

Op vrijdag 23 november val je in de prijzen!

Wie die dag een bezoekje aan ons centrum brengt, kan genieten van deze megadeals:

18 november 2018

Wedstrijd Sporta

Op zondag 18 november organiseert Sporta een wedstrijd in ons topsportzwembad. Vanaf 11u00 tot sluitingstijd is het sportbad voorbehouden voor dit event.

Het subtropisch zwemparadijs blijft wel de ganse dag open.

16 november 2018

Zwemmarathon

Omwille van de zwemmarathon is het sportbad op vrijdag 16 november vanaf 18u00 niet toegankelijk.

14 november 2018

Moev Provinciaal Kampioenschap

Op woensdag 14 november is het sportbad niet toegankelijk tussen 12u00 en 17u30 omwille van een wedstrijd.

24 oktober 2018

Omleiding wegens Club Brugge - AS Monaco

Naar aanleiding van de wedstrijd Club Brugge - AS Monaco wordt op woensdag 24 oktober (enkel) onze hoofdingang, Doornstraat 110, vanaf 16u00 afgesloten.

20 oktober 2018

Provinciaal Kampioenschap

Op zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober is het sportbad niet toegankelijk omwille van het Provinciaal Kampioenschap.

20 oktober 2018

Dag van de Jeugdbeweging

Ook wij vieren de Dag van de Jeugdbeweging, want jeugdbewegingen zijn de max!
Op zaterdag 20 oktober 2018 en zondag 21 oktober 2018 kan je aan groepstarief naar het subtropisch zwemparadijs.
Kom je aan ons onthaal aanmelden in het uniform van jouw jeugdvereniging om te genieten van dit voordeeltarief.

18 september 2018

Omleiding

Op dinsdag 18 september is onze hoofdingang, Doornstraat 110, vanaf 15u30 afgesloten.
We blijven wel bereikbaar via de ingang langs de Kon. Leopold III-laan.

3 september 2018

Wellness Monday

Vanaf maandag 3 september gaan we terug van start met de Wellness Monday. Geniet elke maandagavond tijdens schoolweken in alle rust van onze wellnessfaciliteiten plus een gratis drankje*.

11 augustus 2018

Back to School Actie

Zwem, spaar & win!

1 juli 2018

#duikindezomer met LAGO!

LAGO duikt samen met jou de zomer in! We laten deze zomervakantie nóg meer waterpret op je los met o.a. meet-and-greets met onze mascotte, de keitoffe wiggle bridge, een spetterend hindernissenparcours en extra buitenactiviteiten. Niet alleen in het centrum zelf kan je al deze zomerse fun op de voet volgen, ook online kleuren we de zomer op je scherm.

19 mei 2018

Feestweekend