LAGO sluit voor onbepaalde tijd om verspreiding COVID-19 af te remmen.

28 oktober 2020

Veiligheid eerst! LAGO spant zich dagelijks in om een uitstap naar het zwembad of een bezoekje aan de fitness of speeltuin veilig te laten verlopen. Tijdens de nationale veiligheidsweek eerder deze maand werd dit thema extra in de kijker gezet. Een belangrijk aandachtspunt hierbij zijn de coronamaatregelen.  

Voor de heropening in juli werden er heel veel aanpassingen en investeringen gedaan om COVID-19 geen kans te gevenSamen met de bezoekers die alle richtlijnen nauwgezet opvolgen is LAGO in dit opzet geslaagd en biedt het een veilige omgeving voor iedereen 

Jammer genoeg is er meer nodig om het virus te verslaan. Het vraagt inzet van een hele maatschappij

"Alleen samen kunnen we deze strijd winnen."  

Op 27 oktober besliste de Vlaamse regering om alle zwembadenfitnesscentra en speelparadijzen vanaf 30 oktober te sluiten voor onbepaalde tijd. Op 28 oktober werd deze beslissing bijgestuurd waardoor de deuren van LAGO en LAGO CLUB al vanaf donderdag 29 oktober gesloten zullen blijven. Als sportief en betrokken bedrijf volgt LAGO deze maatregel.

Diether Thielemans, Algemeen Directeur LAGO zwemparadijzen betreurt de sluiting:  
“Wat niemand enkele maanden geleden verwachtte, maar waar we de laatste weken voor vreesden is nu toch gebeurd: de zwembaden moeten weer dicht. Dit een zware tegenvaller voor ons allemaal. Vorige keer duurde de sluiting 4 maanden. We hopen dat onze medewerkers dit keer niet te lang moeten wachten om weer aan het werk te kunnen en dat onze bezoekers weer snel van een zorgeloze tijd in het water kunnen genieten.  
Net zoals de eerste keer zullen we nu ook alles op alles zetten om in veilige omstandigheden terug te openen wanneer het weer kan. Veiligheid van onze zwemmers en medewerkers is een prioriteit in alles wat we ondernemen.”
 

Meer info over het coronavirus vind je op de officiële website van de overheid. 

Updates volg je op onze LAGO nieuwspagina of ontvang je rechtstreeks in je mailbox