Happen & trappen

Fietstocht door Brugge, het Venetië van België

Afstand: 49 km.

Beleef een ontspannende fietstocht door de gevarieerde omgeving rondom Werelderfgoedstad Brugge met een lekkere tussenstop in de LAGO Bistro van LAGO Brugge Olympia. Maak kennis met het Venetië van België. Deze naam heeft Brugge te danken aan haar vele bruggetjes, grachten en mooie bouwwerken en natuurlijk omdat het deels aan de kust ligt. De fietsroute laat je kennismaken met de gevarieerde omgeving rondom Werelderfgoedstad Brugge. Een mix van bossen, kasteelparken, akkers en weiden, en vele bezienswaardigheden zoals de Belfort van Brugge. 

Happen en Trappen fietsarrangement

Afstand: 50 km

Prijs: € 42,95 p.p.
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Velotel
  • Voorgerecht bij Café Pistolet
  • Soep bij Restaurant 't Pallieterke
  • Hoofdgerecht bij LAGO Brugge Olympia
  • Nagerecht bij Green Park Hotel Brugge

+ uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke je aan het einde van de dag weer inlevert).

Centrum van Brugge
De stad Brugge behoort tot één van de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. De stad staat daarom sinds 2000 ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit betekent dat de binnenstad niet zomaar mag wijzigen. Brugge is eigenlijk een groot openluchtmuseum. De binnenstad heeft een verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen, prachtige gevels en vergeet de paardenkoetsen natuurlijk niet. Verder is het centrum grotendeels autovrij wat enorm gunstig is voor deze route.

Unieke natuur
De Kasteelbossen omvatten heel wat toegankelijke natuur en bos vlakbij de stad Brugge. Het Kasteelbos Tillegem is hét oudste West-Vlaamse provinciedomein. Het Kasteelbos Tudor is een ruim bos en parkgedeelte. Het grote Kasteelbos Beisbroek bestaat voor ruim de helft uit park en bos. Daarnaast heb je ook nog het Chartreuzinnenbos. Samen met de Kasteelbossen, Beisbroek, Tudor en Foreest is dit groengebied uitgegroeid tot 190 ha. Deze domeinen zijn eigendom van de stad Brugge.

Wij verwelkomen je graag op deze Happen en Trappen route!
*Online reserveren is mogelijk tot één dag voor je uitstap. 

Start je fietstocht