Zwemacademie & aquasport

Ontdek hieronder wat Aquanimo voor jou en je kind kan betekenen.
Voor alle inlichtingen omtrent Aquanimo kan je terecht bij Sophie Bollue: 0470 990 341 en aquanimo@lago.be.
Zie hier het intern reglement van onze zwemacademie.

Aquanimo

Baby's, peuters en kleuters

!! Alle info omtrent onze lessenreeksen SEPTEMBER-DECEMBER 2024 komt eind augustus online!!

Inschrijvingen zullen pas starten in de week van 19 augustus...

OPGELET, wij geven GEEN lessen baby-, peuter- & kleuterzwemmen op zaterdagen in juli & augustus!

Watergewenning - vanaf 4 maand

Water biedt heel wat ontdekkingsmogelijkheden en nieuwe sensaties voor baby’s en jonge kindjes. Kinderen tussen 4 maanden en 4 jaar blijven groeien en ontwikkelen, hierdoor kan hun waterangst opnieuw of plots opduiken. Daarom is het belangrijk voor uw baby of kind om watergewenning te onderhouden door onze lessenreeksen te herhalen. Het herhalen van onze watergewenningslessen is zeer leerrijk bij jonge kinderen omdat ze op die manier erg goed voorbereid zijn op het “leren zwemmen”. Onze watergewenningslessen vinden telkens plaats op zaterdagochtend met ouderbegeleiding en duren ongeveer 30 minuten (+ 30 min vrij spel in het recreatiebad). Vaste lessenreeksen van een aantal zwemlessen binnen een bepaalde periode.

De baby-kwalletjes
 • vanaf 4 maand

Een geweldige ervaring voor zowel baby als ouder tijdens de eerste kennismaking met watergewenning. Dankzij het contact met het water leert je baby nieuwe sensaties en het versterkt de band tussen ouder en baby. Deze les watergewenning is voor baby's vanaf 4 maanden. Bij de baby-kwalletjes blijven onze baby's zwemmen tot 10-12 maanden en dan schuiven ze door naar de groep kwalletjes. 

Inschrijven
De kwalletjes
 • vanaf 10-12 maand

Een geweldige ervaring voor zowel baby als ouder tijdens de eerste kennismaking met watergewenning. Dankzij het contact met het water leert je baby nieuwe sensaties en het versterkt de band tussen ouder en baby. Deze les watergewenning volgt op de baby-kwalletjes, onze oudste baby's zijn tussen 10-12 maand en 18 maand oud.

Inschrijven
De schildpadjes
 • vanaf 18 maand

Je baby of peuter voelt zich gemakkelijk in het water. Watergewenning is goed voor de motorische ontwikkelingen van een kind, zijn vertrouwen en autonomie. Als ouder ben je actief betrokken bij de eerste zwemervaring van je kindje. De zwemoefeningen zijn steeds dicht bij mama of papa. Je kan je baby of peuter inschrijven vanaf 18 maanden en ouder. De lessen vinden plaats in het golfslagbad van het Zwemparadijs LAGO Brugge Olympia.

Inschrijven
De eendjes
 • vanaf 2,5 jaar

Samen met mama of papa leert je peuter zinvol te bewegen in het water en zet hij/zij de eerste stappen naar het leren drijven. Zelfstandig zwemoefeningen uitvoeren met de hulp van mama of papa en met aantrekkelijk zwemmateriaal. Je kan je kind inschrijven vanaf 2,5 jaar en ouder. De lessen vinden plaats in een ondiep en afgebakend gedeelte van het sportbad van het Zwemparadijs LAGO Brugge Olympia.

Inschrijven
Zwembewegingen aanleren - vanaf 4 jaar

De kinderen voelen zich op hun gemak in het water en zijn klaar om echt te leren zwemmen! Hier staat het aanleren van de zwembewegingen centraal op een rustige en speelse manier. De ouders kunnen hierbij actief deelnemen en hun kind aanmoedigen. Je kan je kind inschrijven vanaf 4 jaar en ouder. De lessen vinden plaats in een ondiep en afgebakend gedeelte van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge. Deze lessen gaan 1 keer per week door op zaterdagochtend MET mama of papa mee in het water.

De Kikkervisjes

Deze lessen gaan 1 keer per week door op zaterdagochtend MET mama of papa mee in het water.

Inschrijven

Kinderen & jeugd

ZOMER 2024: ALS er lessen "leren zwemmen" doorgaan in juli-augustus dan komt dit vrijdag 28/06 online!

Info schooljaar 24-25 komt eind augustus online, inschrijvingen in de week van 19 augustus.

SCHOOLJAAR 2023-2024: 

Inschrijvingen starten telkens de (voor)laatste dinsdag van de maand voor de lessen de volgende maand!

Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn er groepslessen om te leren zwemmen op weekdagen na school, zie onderaan bij "leren zwemmen vanaf 5 jaar".

We hebben ook groepslessen om te leren zwemmen op zaterdagochtend maar deze gaan door met mama of papa in het water (30min zwemles + 30min spelen in recreatiedeel), zie bovenaan bij "baby-peuter-kleuter, zwembewegingen aanleren vanaf 4 jaar".

Voor kinderen die al wat kunnen zwemmen maar nog geen brevet 25m hebben, zie verschillende niveaus hier onderaan bij "leren zwemmen vanaf 5 jaar", en er zijn ook mogelijkheden op zaterdag bij de lessenreeks hier onderaan "pinguïns & dolfijnen op zaterdag". Onze dolfijnen kunnen ook al meezwemmen in de zwemclub, zie info onderaan bij "recreatieve zwemclub".

Voor onze privélessen kan je onderaan inschrijven op de wachtlijst maar er zijn vaak lange wachttijden om aan de beurt te komen. Probeer gerust al eens de groepslessen, indien mogelijk, in afwachting van vrije plaatsen voor privélessen.

Kinderen die reeds een brevet 25m hebben of meer kunnen een lessenreeks volgen op zaterdag, zie onderaan bij "lessenreeks schoolslag" of inschrijven in onze zwemclub, zie "recreatieve zwemclub".

Kinderen met een beperking kunnen terecht in onze groep "krokodillen" de zaterdagochtend van 8u tot 9u.

Leren zwemmen vanaf 5 jaar

Het is erg belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen in het zwembad en zwemmen ook leuk vinden. Daarom wordt het zelfvertrouwen in het water gestimuleerd door een speelse opbouw van zwemoefeningen. Op die manier krijgt elk kind de kans om op zijn eigen tempo te kunnen evolueren en zijn/haar zwemtechniek onder de knie te krijgen. We voorzien voldoende niveaugroepen zodat we de kinderen vlot kunnen laten doorschuiven in functie van hun zwemvorderingen.

Er worden lessenreeksen voorzien per maand op weekdagen na school, zie praktische info in bijlage "leren zwemmen op weekdagen vanaf 5 jaar".

Iedereen MOET online inschrijven per zwembeurt en dit telkens per maand!!

Onze pinguïns & dolfijnen zwemmen zowel op weekdagen na school alsook op zaterdagochtend om 10u15 (info in bijlage hieronder). Voor de lessen op zaterdag kan je enkel inschrijven per lessenreeks van 2 maanden.

De Zeepaardjes / Pinguïns / Dolfijnen op weekdagen

ZEEPAARDJES

Samen met andere vriendjes leert je kindje spelenderwijs de grondbeginselen van het zwemmen. De kinderen voelen zich op hun gemak in het water en op een aangename manier leren ze de zwemstijl schoolslag. Je kan je kind inschrijven vanaf 5 jaar. De zwembewegingen aanleren kan ook op zaterdagochtend bij onze groep "Kikkervisjes" maar deze lessen zijn SAMEN met mama of papa in het water (info bij watergewenning)

PINGUINS

Onze Pinguïns kunnen de aangeleerde zwembewegingen vervolmaken en zwembandjes beetje bij beetje afbouwen. Er wordt gezorgd voor een speelse opbouw van zwemoefeningen, afwisselend met of zonder zwemmateriaal. Uw kind krijgt op deze manier meer zelfvertrouwen in het water, maar ook zelfredzaamheid komt hier aan bod. Je kind kan de lessen van de pinguins enkel volgen indien de basisbewegingen aangeleerd zijn, na het volgen van een lessenreeks Zeepaardjes of Kikkervisjes.

DOLFIJNEN

Dolfijntjes hebben nog een laatste duwtje nodig om hun brevet van 25 meter af te leggen. Ze behouden ook zonder zwembandjes hun zelfvertrouwen in het water en leren ook in het water springen. De groep “Dolfijnen” is ideaal als tussenstap om tot zorgeloos zwemmen te komen. Je kind kan de lessen van de dolfijnen enkel volgen indien de doelstellingen van de groep pinguïns bereikt zijn. 

INSCHRIJVINGEN: elke laatste dinsdag van de maand (vanaf 10u) komen de data online voor de volgende maand. Inschrijvingen voor september 2024 in de week van 19 augustus (online).

ZOMER 2024: groepslessen juli hier onderaan en ALS er zwemlessen doorgaan in augustus dan komt het dinsdag 30/07 online!

Inschrijven
Pinguïns & dolfijnen op zaterdag 10u15

Voor deze lessen kan je enkel inschrijven per lessenreeks (van 2 maanden) en niet per beurt.

Lees zeker alle nodige info hier bovenaan bij "praktische info pinguïns & dolfijnen op zaterdag".

De inschrijvingen voor onze lessenreeks mei-juni 2024 starten op dinsdag 23 april vanaf 10u!!

OPGELET ER ZIJN GEEN ZWEMLESSSEN OP ZATERDAG IN JULI & AUGUSTUS 2024

Alle info voor de lessenreeksen september-december 2024 komt eind augustus online

Inschrijvingen zullen pas starten in de week van 19 augustus (online)!

Inschrijven
Privélessen

We kunnen elke maand nieuwe privélessen opstarten MAAR we houden steeds rekening met kinderen die nog bezig zijn met hun zwemlessen en deze wensen verder te zetten...

Schrijf gerust onderaan in en van zodra er plaatsen beschikbaar zijn zullen we met jullie contact opnemen. Bij lange wachttijd probeer eventueel al eens onze groepslessen en op die manier kunnen de kinderen toch al wat zwemervaring opdoen en is overstappen naar privélessen ook steeds nog een optie van zodra er plaatsen vrijkomen.

Privélessen gaan steeds door op woensdag NM en zaterdag VM tijdens de schoolweken. Op andere dagen zijn privélessen eventueel ook mogelijk ifv de beschikbaarheid van de lesgevers en wat voor jullie best past. Periode januari-juni 2023 ook lessen op dinsdag- en vrijdagavond.

We plannen de privélessen telkens per maand maar verlengen is uiteraard steeds mogelijk.

Tijdens de schoolvakanties zijn er meestal ook wat privélessen mogelijk en zullen jullie hiervan op de hoogte worden gebracht van zodra jullie dochter/zoon aan de beurt komt. 

Privélessen zijn telkens mogelijk per één of maximum per 2 kinderen samen gedurende 30min.

Voor de periode januari-april 2023 starten we al meteen met een wachtlijst aangezien niet alle kinderen tussen september-december aan de beurt konden komen bij onze privélessen.

Inschrijven
Lessenreeksen vervolmaking schoolslag (enkel ZAT 11u15)

Belangrijke info omtrent de mogelijkheden tot zwemlessen na het behalen van 25m brevet!!

De praktische info voor onze lessenreeks vanaf september komt weldra online.

Lessenreeksen om de schoolslag te onderhouden en verbeteren (5-9 jaar) bij walvissen & orka's op zaterdagochtend van 11u15 tot 12u.

Bekijk ook zeker onze info omtrent de "recreatieve zwemclub" verder in deze rubriek kinderen & jeugd. In onze recreatieve zwemclub (op jaarbasis) zwemmen ook de walvissen & orka's en leren we de crawltechniek aan vanaf de groep haaien. Nadien ook barracuda's en roggen, tot en met volwassenen.

De Walvissen & Orka's op zaterdag 11u15

WALVISSEN

In dit groepje kunnen de kinderen hun reeds aangeleerde zwemstijl schoolslag onderhouden. De zwemtechniek van uw kind wordt aanzienlijk verbeterd en vervolmaakt. We leren hem/haar duiken, rugzwemmen en oefenen om het zwembrevet 50 meter af te leggen.Je kan je kind inschrijven vanaf 5 jaar mits een zwembrevet van 25 meter. 

ORKA'S

De schoolslag wordt in deze groep verfijnd en we oefenen op aquatische ademhaling. Het rugzwemmen en duiken worden verder verbeterd en vervolmaakt. De kinderen leren watertrappelen en gekleed zwemmen ter voorbereiding van het 100-meter-brevet. De kinderen starten met een basis rug- en borstcrawl. 


Het zwemniveau van de walvissen en de orka's blijft hetzelfde in de lessenreeks als in de zwemclub maar het is een keuze qua inschrijving (niet of wel op jaarbasis), qua betaling en qua dagen/uren!

Inschrijvingen voor de lessenreeksen vanaf september 2024 starten in de week van 19/08.

!! OPGELET ER ZIJN GEEN ZWEMLESSEN OP ZATERDAG IN JULI & AUGUSTUS 2024 !!


Inschrijven
Recreatieve zwemclub

Voor kinderen die graag wekelijks een ontspannende zwemtraining wensen te volgen is er onze recreatieve zwemclub! Deze lessen zijn voor alle leeftijden en voor het hele gezin! Ook waterspelen komen aan bod in onze recreatieve zwemclub, plezier verzekerd! De zwemtrainingen zijn doorlopend ook tijdens de schoolvakanties (enkel zomerstop en niet op woensdag tijdens de schoolvakanties). Inschrijven kan per schooljaar met lidgeld en toegangsbeurten of men kan ook kiezen voor een abonnement van 10 beurten maar deze "abonnementsbeurten" zijn dan wel enkel geldig op 1 vaste dag naar keuze gedurende het hele schooljaar.

Onze zwemclub

DOLFIJNEN

Deze groep heeft nog een laatste duwtje nodig om hun brevet van 25 meter af te leggen. Ze behouden ook zonder zwembandjes hun zelfvertrouwen in het water en leren ook in het water springen. De groep “Dolfijnen” is ideaal als tussenstap om tot zorgeloos zwemmen te komen. De lessen vinden plaats in een dieper gedeelte langs de boord van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge.

De dolfijnen zwemmen ook bij de groepjes 'leren zwemmen' elke dag na school, uitgezonderd de maandagavond, en bij de vaste lessenreeks 1x per week op zaterdag van 10u15 tot 11u (alle info bij "leren zwemmen").

WALVISSEN

In dit groepje wordt de reeds aangeleerde zwemstijl schoolslag onderhouden. De zwemtechniek wordt aanzienlijk verbeterd en vervolmaakt. We leren ze duiken, rugzwemmen en oefenen ook wat watertrappelen. De lessen vinden plaats in een dieper gedeelte langs de boord van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge.

De walvissen zwemmen ook bij de lessenreeks 1x per week op zaterdag van 11u15 tot 12u (info bij "lessenreeks schoolslag").

ORKA'S

De schoolslag wordt in deze groep verfijnd en we oefenen op aquatische ademhaling. Het rugzwemmen en duiken worden verder verbeterd en vervolmaakt. Watertrappelen wordt nog geoefend en ze starten met een basis rug-en borstcrawl.

De walvissen zwemmen ook bij de lessenreeks 1x per week op zaterdag van 11u15 tot 12u (info bij "lessenreeks schoolslag").

HAAIEN

Het aanleren van crawl staat centraal tijdens deze groepslessen. De haaien zwemmen hun schoolslag met aquatische ademhaling en ze oefenen op uithouding en conditie. Ze zwemmen ook graag onder water!

BARRACUDA'S 

De barracuda’s onderhouden de zwemtechniek van crawl, maar verbeteren en vervolmaken deze ook. Ze oefenen op technieken van reddend zwemmen. 

ROGGEN

Onze roggen zwemmen voornamelijk crawl en ze oefenen vooral op hun uithouding en conditie. Reddend zwemmen en de keerpunten komen bij deze groep ook aan bod.

PRAKTISCH

De lesgevers beslissen bij welke zwemgroep de kinderen aansluiten ifv hun zwemniveau. Iedereen kan doorschuiven ifv de zwemvorderingen en dit meestal in september, in januari en na de paasvakantie.

INSCHRIJVINGEN

Alle praktische info voor het schooljaar 2024-2025 komt na 15 augustus online.  OPGELET, iedereen moet elk jaar opnieuw online inschrijven!! De inschrijvingen zullen starten in de week van 19/08.

OPGELET: onze recreatieve zwemclub gaat NIET door in juli & augustus!!

Inschrijven
De Krokodillen – Zwemtraining voor kinderen met een beperking

Graag steeds opnieuw inschrijven per schooljaar!! Dit zal mogelijk zijn vanaf de week van 19 augustus 2024.

Voor wie nog beurten heeft van vorig schooljaar, ik zal deze automatisch verlengen na inschrijving.

De krokodillen

Onze Krokodillen zwemmen 1x per week op zaterdagochtend van 8u tot 9u. Onze zwemgroep “De Krokodillen” is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. Zij kunnen genieten van een recreatieve zwemtraining aangepast aan hun capaciteiten en noden. Het aanleren van de zwemstijl schoolslag en zich behelpen in het water staan hier centraal. Onze krokodillen leren springen/duiken en houden van waterspelen!

Inschrijven

Volwassenen

Wens je de zwemtechniek crawl aan te leren of te verbeteren, kijk gerust onder "groepslessen voor volwassenen / Start To Crawl".

Wil je graag leren zwemmen of is je schoolslag techniek niet optimaal, alle info kan je vinden bij "groepslessen voor volwassenen / Start To Swim".

In onze zwemclub kan je je zwemtechniek onderhouden, verbeteren en aan je conditie werken! Alle info kan je terugvinden bij "recreatieve zwemclub".

Volwassenen met een beperking kunnen gerust aansluiten bij onze lessen "Krokodillen" op zaterdagochtend van 8u tot 9u, kom zeker eens langs!

Wij bieden lessen zwanger zwemmen aan om fit te blijven in je zwangerschap en deze gaan door elke zaterdagochtend, zie info onderaan.

Voor deugddoende aquasporten kan je ook bij ons terecht, zie onderaan voor alle info.

ALLE INFO voor onze lessen schooljaar 24-25 komt eind augustus online.

Groepslessen voor volwassenen

We hebben lessen Start To Crawl (STC) op maandagavond (20u30) & woensdagavond (20u + 21u).

Onze lessen Start To Swim (STS) gaan door op woensdag van 18u tot 19u.

We vragen om steeds online in te schrijven per zwembeurt en dit telkens per maand!!

Start to crawl

Ook voor de meer ervaren zwemmers die hogere doelen willen stellen is het aanleren van de zwemstijl crawl een goede zet! De zwemtechniek wordt aangeleerd en verbeterd maar het is belangrijk om crawl goed te onderhouden! De voorwaarde om deze lessen te volgen is dat je reeds schoolslag kan zwemmen (minstens 100m) en niet bang bent in het water (hoofd onder water steken + drijven op het water). 

Heb je de crawltechniek al goed onder de knie maar kan je toch nog wat bijsturing gebruiken dan mag je ook gerust enkele lessen meevolgen. Er is tijdens de lessen "Start To Crawl" zeker ook ruimte om aan techniekverbetering te doen.

De lessen Start To Crawl gaan enkel door tijdens de schoolweken (+ eventueel zomerreeks).

Praktische info schooljaar 2024-2025 komt eind augustus online en inschrijvingen (voor de maand september) zullen starten in de week van 19 augustus.

ZOMER 2024 (enkel op maandagavond in augustus): data/inschrijvingen komen online op vrijdag 28/06!

Inschrijven
Start to swim

We hebben niet enkel groepslessen voor de kinderen maar ook voor volwassenen. Op zwemmen staat immers geen leeftijd. Wie als kind de kans niet gekregen heeft om te leren zwemmen kan dit op latere leeftijd zeker ook nog doen! In deze groep kan je de schoolslag aanleren en/of je techniek nog een beetje verbeteren. 

Door te zwemmen zal je je conditie verbeteren en spieren versterken maar het is natuurlijk ook ontspannend en relaxerend! Trainen in het water is niet belastend voor de gewrichten en dus een gezonde manier voor je lichaam om aan sport te doen. Daarom is zwemmen momenteel ook erg populair. 

Deze lessen gaan enkel door tijdens de schoolweken (+ eventueel zomerreeks).

Praktische info schooljaar 2024-2025 komt eind augustus online en inschrijvingen (voor de maand september) zullen starten in de week van 19 augustus.

ZOMER 2024: data/inschrijvingen komen vrijdag 28/06 online!

Inschrijven
Recreatieve zwemclub

Voor volwassenen en jongvolwassenen bieden we recreatieve zwemtrainingen aan om de verschillende zwemstijlen te vervolmaken. Er wordt vooral aan conditie en uithouding op ieders tempo gewerkt. 

Indien jij je zwemafstand wil opbouwen, je conditie op peil wil houden en je zwemstijl wil bijschaven zijn dit de ideale lessen voor jou.

Recreatieve zwemclub VOLWASSENEN

INFO schooljaar 2024-2025 komt eind augustus online en inschrijvingen zullen starten in de week van 19/08.

SCHOOLJAAR 2023-2024

Graag IEDEREEN online inschrijven voor het nieuwe zwemjaar!

De inschrijvingen zijn gestart op dinsdag 22/08.

Alle nodige info staat online.

!! OPGELET: hieronder enkel inschrijvingen voor volwassenen en +16-jarigen !!

Voor de kinderen in onze zwemclub (bovenaan bij "kinderen & jeugd") zitten we nu al met een TIJDELIJKE wachtlijst! Hieronder inschrijven  voor kinderen is dus NIET GELDIG! 

OPGELET: onze recreatieve zwemclub gaat NIET door in juli & augustus!!

Inschrijven
De Krokodillen – Zwemtraining voor volwassenen met een beperking

Graag steeds opnieuw inschrijven per schooljaar!! Dit zal mogelijk zijn vanaf de week van 19/08.

Voor wie nog beurten heeft van vorig schooljaar, ik zal deze automatisch verlengen na inschrijving.

De krokodillen

Onze Krokodillen zwemmen 1x per week op zaterdagochtend van 8u tot 9u. Onze zwemgroep “De Krokodillen” is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. 

Zij kunnen genieten van een recreatieve zwemtraining aangepast aan hun capaciteiten en noden. Het aanleren van de zwemstijl schoolslag en zich behelpen in het water staan hier centraal. Onze krokodillen leren springen/duiken en houden van waterspelen!

Inschrijven
Zwanger zwemmen

SCHOOLJAAR 2023-2024

Inschrijvingen starten telkens de laatste dinsdag van de maand vanaf 10u!

Alle info voor onze lessen schooljaar september 2023 - augustus 2024 staat hieronder online.

Zwanger Zwemmen

Zwangere vrouwen hechten veel belang aan het fit blijven tijdens de zwangerschap. Daarom geven we zwemoefeningen op een rustig tempo aangepast aan de persoonlijke fysieke toestand van de zwangere vrouw. Het zijn vooral deugddoende, sportieve maar natuurlijk ook relaxerende zwemlessen. 

De zwemlessen gebeuren onder begeleiding van een medewerkster van het kraamcentrum “De Wieg”. Het is een voor de zwangere vrouw een ideaal ontspanningsmoment in het water terwijl ze ook haar conditie op peil houdt. Dit zijn geen prenatale oefeningen en de zwemlessen gaan telkens door in diep water. 

OPGELET: steeds online inschrijven per zwembeurt!!

Graag verwittigen bij afwezigheid (min. 24u op voorhand), via mail aquanimo@lago.be of sms 0470/990341, zodat we je plaats nog kunnen openstellen voor andere deelnemers. Inschrijvingen zijn mogelijk tot de ochtend zelf.

ZOMER 2024: data/inschrijvingen komen vrijdag 28/06 online!

Inschrijven
Aquasporten

Wij geven aquasporten op dinsdagavond en donderdagavond (enkel schoolweken + zomerreeks).

Zie hieronder de praktische info in bijlage.

OPGELET: inschrijven kan enkel via online reservatie!! Plaatsen zijn beperkt!!

NSCHRIJVEN kan nog de dag zelf zolang er plaatsen vrij zijn online! De lessen gaan pas door vanaf 3 deelnemers. Indien de les NIET zou doorgaan dan zullen we jullie via mail, telefonisch of via sms contacteren vóór de middag. Bedankt voor jullie begrip!!

Gelieve steeds te verwittigen bij afwezigheid (via mail aquanimo@lago.be of sms 0470/990341) zodat we die vrije plaats eventueel nog kunnen openstellen!! Dank u wel!! Zonder te verwittigen kunnen we een beurt aftrekken van je abonnement.

Inschrijvingen starten telkens de laatste dinsdag van de maand (vanaf 10u) voor de volgende maand.

AQUAFITNESS

Onze Aquasporten zijn een sportieve maar toch relaxerende training voor iedereen die graag in water vertoefd. Onze watertrainingen zijn spierversterkend. 

Er wordt bij de Aquasporten veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en aan de souplesse in de spieren. Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voelt u zich helemaal ontspannen! 

Je kan aan onze Aquafitness trainingen deelnemen ongeacht je zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. 

Onze lessen zijn een ideale manier om op een leuke manier in beweging te komen. Het is een sportieve work-out door de weerstand van het water, maar je zal zoveel plezier beleven dat je dit eigenlijk niet in de gaten hebt. Deze les is zeker geschikt voor iedereen, oudere mensen kunnen ook goed meedoen aan Aquafitness, alsook mensen die last hebben van blessures, want de gewrichten worden veel minder belast in het water.

De lessen aquafitness gaan steeds door op dinsdag om 18u30 en donderdag om 19u30.

ZOMER 2024: data/inschrijvingen komen vrijdag 28/06 online!

Inschrijven
AQUAJOGGING

Aquajogging gaat door in diep water, hierbij dragen we een wet-belt/drijfgordel. Deze les is gericht op versteviging van het lichaam. De les is voor iedereen, ervaren en onervaren. We raden wel aan dat je kan zwemmen en geen waterangst hebt als je deelneemt aan deze les.

De les aquajogging gaat door elke donderdag om 18u30.

ZOMER 2024: data/inschrijvingen komen vrijdag 28/06 online!

Inschrijven
AQUAPOWER

Aquapower

Onze Aquasporten zijn een sportieve maar toch relaxerende training voor iedereen die graag in water vertoefd. Onze watertrainingen zijn spierversterkend. 

Er wordt bij de Aquasporten veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en aan de souplesse in de spieren. Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voelt u zich helemaal ontspannen! 

Aquapower is een pittige workout. Het doel is verbeteren van je conditie en spierkracht door middel van kracht en interval. Met een uptempo muziek laten we de snelheid en intensiteit de hoogte ingaan.

De les aquapower gaat door elke dinsdagavond om 19u30.

ZOMER 2024: data/inschrijvingen komen vrijdag 28/06 online!

Inschrijven

Senioren

JANUARI-JUNI 2024

Onze inschrijvingen starten op donderdag 28/12 vanaf 10u!

Aquafit voor senioren

In samenwerking met Stad Brugge organiseren wij sessies AQUAFIT voor senioren, een sportieve maar toch relaxerende watertraining voor iedereen die graag in het water vertoefd! Na de les kunnen jullie gerust nog wat genieten van het recreatiedeel met sauna & warme lagune of baantjes trekken in het sportbad . Nagenieten van een deugddoende zwemactiviteit kan achteraf met gebakje en koffie in ons rest-eau-café.

Aquafit voor senioren

Formule

 • Tussen 13u30 - 14u30 de 1ste sessie AQUAFIT in het golfslagbad (45min les)
 • Tussen 14u30 - 15u30 de 2de sessie AQUAFIT in het golfslagbad (45min les)
 • Tot 16u30  genieten van de sauna en warme lagune

Kostprijs

Deelnemen kan enkel met een beurtenkaart "blijf bewegen" van de Stad Brugge. Opgelet, per deelname worden er 2 vakjes van de kaart opgebruikt!

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Inschrijvingen starten online vanaf donderdag 28 december 2023 om 10u!

OPGELET: elke deelnemer mag zich maar voor 5 beurten inschrijven per KALENDERjaar, dus 5 lessen tussen januari en december 2024!!

Data januari-juni 2024

9 & 23 januari

20 februari (in plaats van 27/02)

12 & 26 maart

23 april

14 & 28 mei

Inschrijven
Aquasporten

Dinsdagavond (schoolweken):

- Aquafitness tussen 18u30-19u30

- Aquapower tussen 19u30-20u30

Donderdagavond (schoolweken):

- Aquajogging tussen 18u30-19u30

- Aquafitness tussen 19u30-20u30

Elke les duurt steeds 45 minuten.

OPGELET: inschrijven kan enkel via online reservatie!! Plaatsen zijn beperkt!!

Onze aquasporten

Aquafitness

Onze lessen Aquafitness zijn een sportieve maar toch relaxerende training voor iedereen die graag in water vertoefd. Onze watertrainingen zijn spierversterkend en vinden steeds plaats in heupdiep water. Je kan aan onze Aquafitness trainingen deelnemen ongeacht je zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. Er wordt bij de Aquafitness veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en aan de souplesse in de spieren. Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voelt u zich helemaal ontspannen! 

Onze lessen zijn een ideale manier om op een leuke manier in beweging te komen. Het is een pittige work-out door de weerstand van het water, maar je zal zoveel plezier beleven dat je dit eigenlijk niet in de gaten hebt. Deze les is zeker geschikt voor iedereen, oudere mensen kunnen ook goed meedoen aan Aquafitness, alsook mensen die last hebben van blessures, want de gewrichten worden veel minder belast in het water.

Aquajogging

Aquajogging gaat door in diep water, hierbij dragen we een wet-belt/drijfgordel. Deze les is gericht op versteviging van het lichaam. De les is voor iedereen, ervaren en onervaren. We raden wel aan dat je kan zwemmen en geen waterangst hebt als je deelneemt aan deze les.

Aquapower

Aquapower is een pittige workout. Het doel is verbeteren van je conditie en spierkracht door middel van kracht en interval. Met een uptempo muziek laten we de snelheid en intensiteit de hoogte ingaan.

INSCHRIJVEN via de pagina "aquasporten" bij de volwassenen!!

Inschrijven

Zwemkampjes

Zwemkampjes

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar (we houden rekening met het geboortejaar) voorzien wij een aantal weken per jaar zwemkampen tijdens de schoolvakanties (maandag tot en met vrijdag) van 8u45 tot 16u met opvang mogelijk vanaf 8u en tot 17u. Tijdens deze zwemkampen zijn de zwemactiviteiten aangepast aan het niveau van elke zwemmer. De zwemactiviteiten gebeuren in afwisseling van sport, spel en crea activiteiten per leeftijd. Een echte aanrader voor elk kind dat graag leert en speelt met water.

Bekijk hier een leuk filmpje van onze 1ste kampjes @ LAGO Brugge Olympia in 2015.

Heb je interesse in onze zwemkampjes? Bekijk dan snel onze data onderaan. Het tarief voor onze zwemkampen is 155€ voor 5 dagen (en 125€ voor 4 dagen). Vanaf 2 kinderen uit hetzelfde gezin, 5€ korting PER kind en vanaf 2 kampen per kalenderjaar ook 5€ korting PER kind.

Vergoeding van het ziekenfonds mogelijk + fiscaal aftrekbaar.

ZWEMKAMPEN 2024

!! NIEUWE DATA / KAMPEN 2024 !!

Onze inschrijvingen starten op donderdag 18 januari 2024 vanaf 10u!! Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!!

Indien volzet kunnen jullie wel nog op de wachtlijst staan en als er plaatsen vrijkomen zullen jullie op de hoogte gebracht worden...

 • Paasvakantie: van dinsdag 2 april tot en met vrijdag 5 april 2024 (4 dagen!)
 • Zomervakantie maand juli 2024: week van 1/07-5/07 + week van 8/07-12/07
 • Zomervakantie maand augustus 2024: week van 12/08-16/08 + week van 19/08-23/08
 • GEEN herfstkampje in 2024


Inschrijven

Contacteer Aquanimo

Je kan je voor elk onderdeel online inschrijven, mocht je toch nog verdere inlichtingen wensen omtrent Aquanimo kan je terecht bij Sophie Bollue: 0470 990 341 en aquanimo@lago.be.