OPGELET: wegens de nieuwe coronamaatregelen, gaan de opgietsessies tijdelijk NIET meer door.

Zwemacademie & Sport

Ontdek hieronder wat Aquanimo voor jou(w kind) kan betekenen.
Voor alle inlichtingen omtrent Aquanimo kan je terecht bij Sophie Bollue: 0470 990 341 en aquanimo@lago.be.
Zie hier het intern reglement van onze zwemacademie.”

Aquanimo

Baby's, peuters en kleuters

EXTRA INFO voor de periode september-december 2020:

Gezien de omstandigheden zijn we op zoek naar alternatieven om sommige zwemlessen toch te kunnen laten doorgaan!! We hebben beslist om een groepje "leren zwemmen" op te starten de zaterdagochtend voor kindjes vanaf 4-5 jaar maar dan wel ZONDER ouderbegeleiding in het water (en zonder speelmoment in het recreatiedeel). Dit worden onze "bubbelvisjes" (in corona-tijden)! Meer info onderaan.

Ook voor onze allerjongste zwemmers (3-4 maand - 18 maand) zouden we terug lesjes aanbieden maar dan in kleinere groepjes en zonder (extra) speelmoment na de les. Deze lessen kunnen doorgaan vóór openingstijd in het recreatiedeel. Zie info bij watergewenning.

INSCHRIJVINGEN STARTEN vanaf dinsdag 22/09!!

Jammer genoeg is er nog geen mogelijkheid om lessen aan te bieden voor kindjes tussen 1,5 jaar - 4 jaar en dit omwille van de huidige veiligheidsmaatregelen. Wij kunnen bij deze lessen met ouderbegeleiding in het water geen veilige afstand garanderen onder volwassenen en het is te druk in het zwembad. Het speelmoment in het recreatiedeel na de zwemles kan ook niet doorgaan omwille van de beperking qua aantal bezoekers in het zwembad. Hierdoor zijn we genoodzaakt om de lessen nog even uit te stellen. We vinden het ontzettend jammer en blijven ondertussen wel zoeken naar alternatieven!!

Watergewenning - vanaf 4 maand

Water biedt heel wat ontdekkingsmogelijkheden en nieuwe sensaties voor baby’s en jonge kindjes. Kinderen tussen 4 maanden en 4 jaar blijven groeien en ontwikkelen, hierdoor kan hun waterangst opnieuw of plots opduiken. Daarom is het belangrijk voor uw baby of kind om watergewenning te onderhouden door onze lessenreeksen te herhalen. Het herhalen van onze watergewenningslessen is zeer leerrijk bij jonge kinderen omdat ze op die manier erg goed voorbereid zijn op het “leren zwemmen”. Onze watergewenningslessen vinden telkens plaats op zaterdagochtend met ouderbegeleiding en duren ongeveer 30 minuten (+ 30 min vrij spel in het recreatiebad). Vaste lessenreeksen van een aantal zwemlessen binnen een bepaalde periode.

CORONA WIJZIGINGEN: enkel kwalletjes tussen 9u-10u zonder speelmoment!!

Inschrijvingen starten vanaf dinsdag 22/09!!

De baby-kwalletjes
 • vanaf 3-4 maand (5kg)

Een geweldige ervaring voor zowel baby als ouder tijdens de eerste kennismaking met watergewenning. Dankzij het contact met het water leert je baby nieuwe sensaties en het versterkt de band tussen ouder en baby. De les verloopt als volgt: 5min opwarming op het droge + 25 min babywenning in het water. Je kan je baby inschrijven vanaf 3-4 maand en ouder. Je hebt enkel een zwempamper nodig voor deze zwemles. De lessen vinden plaats in de warme lagune van het Zwemparadijs LAGO Brugge Olympia.

Onze baby-kwalletjes zijn tussen 3 - 10 maand en onze kwalletjes zijn tussen 10 - 18 maand (inschrijvingen onder "de kwalletjes")

Speciale corona-reeks voor onze baby-kwalletjes (2 groepen), zaterdag 9u-9u30 OF 9u30-10u

Zie praktische info sept-dec 2020

Inschrijven
De kwalletjes

Een geweldige ervaring voor zowel baby als ouder tijdens de eerste kennismaking met watergewenning. Dankzij het contact met het water leert je baby nieuwe sensaties en het versterkt de band tussen ouder en baby. Deze les watergewenning volgt op de baby-kwalletjes, onze oudste baby's zijn tussen 10-12 maand en 18 maand oud.

Speciale corona-reeks, zaterdag van 9u tot 9u45 in het golfslagbad!!

Zie praktische info sept-dec 2020

Inschrijven
De schildpadjes
 • vanaf 18 maand

Je baby of peuter voelt zich gemakkelijk in het water. Watergewenning is goed voor de motorische ontwikkelingen van een kind, zijn vertrouwen en autonomie. Als ouder ben je actief betrokken bij de eerste zwemervaring van je kindje. De zwemoefeningen zijn steeds dicht bij mama of papa. Je kan je baby of peuter inschrijven vanaf 18 maanden en ouder. De lessen vinden plaats in de warme lagune of het golfslagbad van het Zwemparadijs LAGO Brugge Olympia.

Deze lessen gaan voorlopig niet door omwille van de veiligheidsmaatregelen!!

Inschrijven
De eendjes
 • vanaf 2,5 jaar

Samen met mama of papa leert je peuter zinvol te bewegen in het water en zet hij/zij de eerste stappen naar het leren drijven. Zelfstandig zwemoefeningen uitvoeren met de hulp van mama of papa en met aantrekkelijk zwemmateriaal. Je kan je kind inschrijven vanaf 2,5 jaar en ouder. De lessen vinden plaats in een ondiep en afgebakend gedeelte van het sportbad van het Zwemparadijs LAGO Brugge Olympia

Deze lessen gaan voorlopig niet door omwille van de veiligheidsmaatregelen!!

Inschrijven
Zwembewegingen aanleren - vanaf 4 jaar
De Kikkervisjes

De kinderen voelen zich op hun gemak in het water en zijn klaar om echt te leren zwemmen! Hier staat het aanleren van de zwembewegingen centraal op een rustige en speelse manier. De ouders kunnen hierbij actief deelnemen en hun kind aanmoedigen. Je kan je kind inschrijven vanaf 4 jaar en ouder. De lessen vinden plaats in een ondiep en afgebakend gedeelte van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge. Deze lessen gaan 1 keer per week door op zaterdagochtend MET mama of papa mee in het water.

CORONA WIJZIGINGEN: zaterdag van 10u30 tot 11u15 ZONDER ouderbegeleiding!!

Inschrijven

Kinderen & jeugd

Leren zwemmen

Het is erg belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen in het zwembad en zwemmen ook leuk vinden. Daarom wordt het zelfvertrouwen in het water gestimuleerd door een speelse opbouw van zwemoefeningen. Op die manier krijgt elk kind de kans om op zijn eigen tempo te kunnen evolueren en zijn/haar zwemtechniek onder de knie te krijgen. We voorzien voldoende niveaugroepen zodat we de kinderen vlot kunnen laten doorschuiven in functie van hun zwemvorderingen.

We starten met nieuwe lessenreeksen per maand vanaf woensdag 2 september!!

Wij stellen steeds voor om 2x per week zwemles te volgen en dit kan op volgende dagen en uren:

- Dinsdag van 17u tot 17u45 OF van 18u tot 18u45

- Woensdag van 14u tot 14u45 OF van 15u tot 15u45

- Donderdag van 17u tot 17u45 OF van 18u tot 18u45

- Vrijdag van 17u tot 17u45 OF van 18u tot 18u45 (tijdstip gewijzigd ten opzichte van vorig schooljaar!!)

Iedereen MOET online inschrijven per zwembeurt en dit telkens per maand!!

De laatste week van de maand zetten we de nieuwe data online voor de volgende maand.

Het is 11€ per les x het totaal aantal zwembeurten per maand. Je kan de centjes storten per maand op rekening van AQUANIMO BE42 7512 0194 5754 of contant afgeven aan de kassa van Aquanimo (elke zaterdagochtend tussen 8u30-12u + elke 1ste woensdag van de maand tussen 13u30-16u30).

OPGELET: we vragen +10€ waarborg voor een nieuw abonnementsbandje


De Zeepaardjes / Pinguins / Dolfijnen

ZEEPAARDJES

Samen met andere vriendjes leert je kindje spelenderwijs de grondbeginselen van het zwemmen. De kinderen voelen zich op hun gemak in het water en op een aangename manier leren ze de zwemstijl schoolslag. Je kan je kind inschrijven vanaf 5 jaar. De zwembewegingen aanleren kan ook op zaterdagochtend bij onze groep "Kikkervisjes" maar deze lessen zijn SAMEN met mama of papa in het water (info bij watergewenning)

PINGUINS

Onze Pinguïns kunnen de aangeleerde zwembewegingen vervolmaken en zwembandjes beetje bij beetje afbouwen. Er wordt gezorgd voor een speelse opbouw van zwemoefeningen, afwisselend met of zonder zwemmateriaal. Uw kind krijgt op deze manier meer zelfvertrouwen in het water, maar ook zelfredzaamheid komt hier aan bod. Je kind kan de lessen van de pinguins enkel volgen indien de basisbewegingen aangeleerd zijn, na het volgen van een lessenreeks Zeepaardjes of Kikkervisjes.

DOLFIJNEN

Dolfijntjes hebben nog een laatste duwtje nodig om hun brevet van 25 meter af te leggen. Ze behouden ook zonder zwembandjes hun zelfvertrouwen in het water en leren ook in het water springen. De groep “Dolfijnen” is ideaal als tussenstap om tot zorgeloos zwemmen te komen. Je kind kan de lessen van de dolfijnen enkel volgen indien de doelstellingen van de groep pinguïns bereikt zijn. 

Deze lessen vinden plaats in een dieper gedeelte langs de boord van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge. De lessen gaan 4 dagen in de week door tijdens de schoolweken na de schooluren en elke dag in de voormiddag tijdens de meeste schoolvakanties. Elke les duurt ongeveer 45 minuten. 

Pinguïns en dolfijnen kunnen ook 1 keer per week zwemles volgen op zaterdagochtend van 10u15 tot 11u. Zie extra praktische info.

En enkel onze dolfijnen kunnen al een jaarabonnement bij onze zwemclub nemen (dan vinden de lessen één tot drie keer per week plaats, naar keuze). OF dolfijnen kunnen ook een abonnement van 10 beurten nemen om zwemtrainingen te volgen op 1 vaste dag naar keuze gedurende het hele schooljaar (in de zwemclub). Zie info bij de rubriek kinderen & jeugd onder "recreatieve zwemclub".

Graag online inschrijven per zwembeurt en dit telkens per maand!!

Inschrijven
Pinguïns & dolfijnen op zaterdag 10u15

Voor deze lessen kan je enkel inschrijven per lessenreeks en niet per beurt.

Lees zeker alle nodige info hier bovenaan bij "extra info pinguïns & dolfijnen op zaterdag".

De inschrijvingen voor de periode november & december 2020 zullen starten de laatste week van oktober.

Inschrijven
Lessenreeksen schoolslag + Start To Crawl Kids

Belangrijke info omtrent de mogelijkheden tot zwemlessen na het behalen van 25m brevet!!

Lessenreeksen om de schoolslag te onderhouden en verbeteren (5-10 jaar) bij walvissen & orka's op zaterdagochtend van 11u15 tot 12u.

NIEUW: lessenreeksen "Start To Crawl" for KIDS!! Van 9 tot 15 jaar op woensdagavond 19u-20u!!

Bekijk ook zeker onze info omtrent de "recreatieve zwemclub" verder in deze rubriek kinderen & jeugd.

In onze recreatieve zwemclub (op jaarbasis) zwemmen ook de walvissen & orka's en leren we de crawltechniek aan vanaf de groep haaien. Nadien ook barracuda's en roggen, tot en met volwassenen.

De Walvissen & Orka's op zaterdag 11u15

WALVISSEN

In dit groepje kunnen de kinderen hun reeds aangeleerde zwemstijl schoolslag onderhouden. De zwemtechniek van uw kind wordt aanzienlijk verbeterd en vervolmaakt. We leren hem/haar duiken, rugzwemmen en oefenen om het zwembrevet 50 meter af te leggen.Je kan je kind inschrijven vanaf 5 jaar mits een zwembrevet van 25 meter. 

ORKA'S

De schoolslag wordt in deze groep verfijnd en we oefenen op aquatische ademhaling. Het rugzwemmen en duiken worden verder verbeterd en vervolmaakt. De kinderen leren watertrappelen en gekleed zwemmen ter voorbereiding van het 100-meter-brevet. De kinderen starten met een basis rug- en borstcrawl. 

De lessen vinden plaats in een dieper gedeelte van het sportbad van het Zwemparadijs LAGO Brugge Olympia.

De lessenreeks in deze rubriek voor onze walvissen en orka's vinden 1 keer per week plaats op zaterdagochtend van 11u15 tot 12u, vaste lessenreeks per 2 of 3 maanden (hieronder inschrijven).

Wens je in te schrijven voor een volledig schooljaar bij onze "recreatieve zwemclub" dan vinden de lessen één tot drie keer per week plaats (naar keuze) op maandag 17u, woensdag 16u en zaterdag 9u (info & inschrijvingen bij "recreatieve zwemclub"). Neem je een abonnement van 10 beurten dan kan je 10 zwemtrainingen volgen op 1 vaste dag naar keuze gedurende het hele schooljaar (ook inschrijven bij "recreatieve zwemclub").

Het zwemniveau van de walvissen en de orka's blijft hetzelfde in de lessenreeks als in de zwemclub maar het is een keuze qua inschrijving (niet of wel op jaarbasis), qua betaling en qua dagen/uren!

OPGELET: er zijn GEEN zwemlessen op zaterdag 17 oktober!! Het zwembad is gesloten omwille van een zwemwedstrijd!!

Inschrijven
Start To Crawl Kids

Lessenreeksen om de crawltechniek helemaal onder de knie te krijgen.

Voor kids uit onze zwemclub die extra techniektrainingen wensen te volgen!!

Of kids die gewoon graag crawl wensen aan te leren, iedereen tussen 9-15 jaar kan hiervoor inschrijven!!

Verplicht online inschrijven per maand.

Losse beurt kost 11,50€ en bij een abonnement (per maand) is het 11€ per beurt.

De lessen gaan door elke woensdagavond van 19u tot 20u.

Inschrijven
Recreatieve zwemclub

Voor kinderen die graag wekelijks een ontspannende zwemtraining wensen te volgen is er onze recreatieve zwemclub! Deze lessen zijn voor alle leeftijden en voor het hele gezin! Ook waterspelen komen aan bod in onze recreatieve zwemclub, plezier verzekerd! De zwemtrainingen zijn doorlopend ook tijdens de schoolvakanties (enkel zomerstop en niet op woensdag tijdens de schoolvakanties). Inschrijven kan per schooljaar met lidgeld en toegangsbeurten of men kan ook kiezen voor een abonnement van 10 beurten maar deze "abonnementsbeurten" zijn dan wel enkel geldig op 1 vaste dag naar keuze gedurende het hele schooljaar.

Onze zwemclub

DOLFIJNEN

Deze groep heeft nog een laatste duwtje nodig om hun brevet van 25 meter af te leggen. Ze behouden ook zonder zwembandjes hun zelfvertrouwen in het water en leren ook in het water springen. De groep “Dolfijnen” is ideaal als tussenstap om tot zorgeloos zwemmen te komen. De lessen vinden plaats in een dieper gedeelte langs de boord van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge.

De dolfijnen zwemmen ook bij de groepjes 'leren zwemmen' elke dag na school, uitgezonderd de maandagavond (info bij "leren zwemmen") en bij de vaste lessenreeks 1x per week op zaterdag van 10u15 tot 11u (info bij "watergewenning").

WALVISSEN

In dit groepje wordt de reeds aangeleerde zwemstijl schoolslag onderhouden. De zwemtechniek wordt aanzienlijk verbeterd en vervolmaakt. We leren ze duiken, rugzwemmen en oefenen om het zwembrevet 50 meter af te leggen. De lessen vinden plaats in een dieper gedeelte langs de boord van het sportbad van het Zwemparadijs Lago Olympia te Brugge.

De walvissen zwemmen ook bij de lessenreeks 1x per week op zaterdag van 11u15 tot 12u (info bij "watergewenning").

ORKA'S

De schoolslag wordt in deze groep verfijnd en we oefenen op aquatische ademhaling. Het rugzwemmen en duiken worden verder verbeterd en vervolmaakt. Ze leren watertrappelen en gekleed zwemmen ter voorbereiding van een brevet van 100 meter. Ze starten met een basis rug-en borstcrawl.

De walvissen zwemmen ook bij de lessenreeks 1x per week op zaterdag van 11u15 tot 12u (info bij "watergewenning").

HAAIEN

Het aanleren van crawl staat centraal tijdens deze groepslessen. De haaien zwemmen hun schoolslag met aquatische ademhaling en ze oefenen op uithouding en conditie. Ze zwemmen ook graag onder water!

BARRACUDA'S 

De barracuda’s onderhouden de zwemtechniek van crawl, maar verbeteren en vervolmaken deze ook. Ze oefenen op technieken van reddend zwemmen. 

ROGGEN

Onze roggen zwemmen voornamelijk crawl en ze oefenen vooral op hun uithouding en conditie. Reddend zwemmen en de keerpunten komen bij deze groep ook aan bod.


De lesgevers beslissen bij welke zwemgroep de kinderen aansluiten ifv hun zwemniveau. Iedereen kan doorschuiven ifv de zwemvorderingen en dit meestal in september, januari en na de paasvakantie.

Hieronder graag IEDEREEN online inschrijven voor het nieuw zwemjaar 2020-2021!!

Opgelet: ENKEL onze volwassenen moeten zich (voorlopig) per zwembeurt online inschrijven en dit zal telkens mogelijk zijn per maand!! Data zijn terug te vinden onder de rubriek volwassenen "recreatieve zwemclub" en daar graag per zwembeurt inschrijven!! Dank u wel!!

GEEN zwemtrainingen op zaterdag 17 oktober!! Het zwembad is gesloten omwille van een zwemwedstrijd!!

Inschrijven
De Krokodillen – Zwemtraining voor kinderen met een beperking

We vragen aan iedereen om online in te schrijven voor het nieuw zwemjaar 2020-2021!!

Belangrijke documenten bij inschrijving:

De krokodillen

Onze Krokodillen zwemmen 1x per week op zaterdagochtend van 8u tot 9u. Onze zwemgroep “De Krokodillen” is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. Zij kunnen genieten van een recreatieve zwemtraining aangepast aan hun capaciteiten en noden. Het aanleren van de zwemstijl schoolslag en zich behelpen in het water staan hier centraal. Onze krokodillen leren springen/duiken en houden van waterspelen!

Inschrijven

Volwassenen

Op zwemmen staat geen leeftijd, wij bieden dan ook zwemlessen aan voor volwassenen. Voor volwassenen en jongvolwassenen bieden we tevens recreatieve zwemtrainingen aan om de verschillende zwemstijlen te vervolmaken. Er wordt vooral aan conditie en uithouding op ieders tempo gewerkt. Indien jij je zwemafstand wil opbouwen, je conditie op peil wil houden en je zwemstijl wil bijschaven zijn dit de ideale lessen voor jou.

Groepslessen voor volwassenen

We starten opnieuw met onze lessenreeksen voor volwassenen vanaf september!!

- Start To Crawl (STC) op maandagavond van 20u30 tot 21u30

NIEUW: Start To Crawl (STC) op woensdagavond van 20u tot 21u

- Start To Swim (STS) op woensdagavond van 18u tot 19u

We vragen om vanaf nu steeds online in te schrijven per zwembeurt en dit telkens per maand!!

De laatste week van de maand zullen telkens de nieuwe data online komen.

Het is 11,50€ voor een losse beurt of een abonnement per maand aan 11€ per zwembeurt.

OPGELET: we vragen 10€ waarborg voor een (nieuw) abonnementsbandje.

Als je nog beurten hebt staan op je abonnement van maart 2020 dan mag je deze beurten gerust opgebruiken tussen september-december 2020. Laat het ons weten via mail aquanimo@lago.be of sms 0470/990341 of kom even langs aan de kassa van Aquanimo elke zaterdagochtend tussen 8u30-12u.

Start to crawl

Ook voor de meer ervaren zwemmers die hogere doelen willen stellen is het aanleren van de zwemstijl crawl een goede zet! De zwemtechniek wordt aangeleerd en verbeterd maar het is belangrijk om crawl goed te onderhouden! De voorwaarde om deze lessen te volgen is dat je reeds schoolslag kan zwemmen en niet bang bent in het water (hoofd onder water steken drijven op het water). 

De lessen Start To Crawl gaan enkel door tijdens de schoolweken (+ eventueel zomerreeks).

Steeds online inschrijven per zwembeurt!! En dit kan telkens per maand!!

Maandagavond 20u30-21u30 + woensdagavond 20u-21u

Inschrijven
Start to swim

We hebben niet enkel groepslessen voor de kinderen maar ook voor volwassenen. Op zwemmen staat immers geen leeftijd. Wie als kind de kans niet gekregen heeft om te leren zwemmen kan dit op latere leeftijd zeker ook nog doen! In deze groep kan je de schoolslag aanleren en/of je techniek verbeteren. 

Door te zwemmen zal je je conditie verbeteren en spieren versterken maar het is natuurlijk ook ontspannend en relaxerend! Trainen in het water is niet belastend voor de gewrichten en dus een gezonde manier voor je lichaam om aan sport te doen. Daarom is zwemmen momenteel ook erg populair. 

Deze lessen gaan enkel door tijdens de schoolweken (+ eventueel zomerreeks).

Steeds online inschrijven per zwembeurt!! En dit telkens per maand!!

Woensdagavond 18u-19u

Inschrijven
Recreatieve zwemclub

Belangrijke documenten bij inschrijvingen:

Recreatieve zwemclub

Voor volwassenen en jongvolwassenen bieden we recreatieve zwemtrainingen aan om de verschillende zwemstijlen te vervolmaken. Er wordt vooral aan conditie en uithouding op ieders tempo gewerkt. 

Indien jij je zwemafstand wil opbouwen, je conditie op peil wil houden en je zwemstijl wil bijschaven zijn dit de ideale lessen voor jou.

Voor het nieuw zwemjaar 2020-2021 graag IEDEREEN online inschrijven!!

EN we vragen aan onze volwassenen om (voorlopig) per zwembeurt online in te schrijven!! Dit zal telkens per maand mogelijk zijn en tot de dag voordien. De nieuwe data zullen de laatste week van de maand online verschijnen. Je krijgt een automatische bevestigingsmail na inschrijving (check ook even je SPAM). Kan je onverwachts toch niet komen zwemmen, gelieve (min. 24u) op voorhand te verwittigen (mail aquanimo@lago.be of sms 0470/990341). Zo kunnen we je plaats nog openzetten voor andere zwemmers. Zonder te verwittigen kunnen we een beurt aftrekken van je toegangsbandje.

Dank u wel voor jullie begrip en medewerking!!

OPGELET: zaterdag 17 oktober zijn er GEEN zwemtrainingen!! Het zwembad is gesloten omwille van een zwemwedstrijd!!

Inschrijven
De Krokodillen – Zwemtraining voor volwassenen met een beperking

Graag iedereen (opnieuw) online inschrijven voor het zwemjaar 2020-2021!!

Belangrijke documenten om in te schrijven:

De krokodillen

Onze Krokodillen zwemmen 1x per week op zaterdagochtend van 8u tot 9u. Onze zwemgroep “De Krokodillen” is geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen. 

Zij kunnen genieten van een recreatieve zwemtraining aangepast aan hun capaciteiten en noden. Het aanleren van de zwemstijl schoolslag en zich behelpen in het water staan hier centraal. Onze krokodillen leren springen/duiken en houden van waterspelen!

Inschrijven
Zwanger zwemmen

We starten met een nieuwe reeks zwanger zwemmen vanaf zaterdag 5 september!!

Graag online inschrijven per maand, de plaatsen zijn beperkt...

De laatste week van de maand zullen telkens de nieuwe data online komen.

Het is telkens op zaterdag van 10u15 tot 11u15 aan 9,50€ per losse beurt.

Je kan ook een abonnement nemen per maand aan 9€ per beurt.

Graag centjes contant betalen aan de kassa van Aquanimo of storten op rekening van AQUANIMO BE42 7512 0194 5754. De toegangsbandjes of abonnementsbandjes kan je steeds afhalen aan de kassa van Aquanimo op zaterdagochtend (tussen 8u30-12u). 

We vragen 10€ waarborg voor een abonnementsbandje.

Zwanger Zwemmen

Zwangere vrouwen hechten veel belang aan het fit blijven tijdens de zwangerschap. Daarom geven we zwemoefeningen op een rustig tempo aangepast aan de persoonlijke fysieke toestand van de zwangere vrouw. Het zijn vooral deugddoende, sportieve maar natuurlijk ook relaxerende zwemlessen. 

De zwemlessen gebeuren onder begeleiding van een medewerkster van het kraamcentrum “De Wieg”. Het is een voor de zwangere vrouw een ideaal ontspanningsmoment in het water terwijl ze ook haar conditie op peil houdt. Dit zijn geen prenatale oefeningen en de zwemlessen gaan telkens door in diep water. 

OPGELET: vanaf september 2020 steeds online inschrijven per zwembeurt en dit kan telkens per maand!!

Graag verwittigen bij afwezigheid (min. 24u op voorhand) zodat we je plaats nog kunnen openstellen voor andere deelnemers. Inschrijvingen zijn mogelijk tot de avond voordien.

OPGELET: zaterdag 17 oktober zijn er GEEN zwemlessen! Het zwembad is gesloten omwille van een zwemwedstrijd!!

Inschrijven
Aquasporten

!! We voorzien een nieuwe reeks aquasporten voor het schooljaar 2020-2021 !!

Dinsdagavond:

- Aquafitness tussen 18u30-19u30

- Aquapower tussen 19u30-20u30

Donderdagavond:

- Aquajogging tussen 18u30-19u30

- Aquafitness tussen 19u30-20u30

Elke les duurt steeds 45 minuten.

OPGELET: inschrijven kan enkel via online reservatie!! Plaatsen zijn beperkt!!

Je krijgt steeds een automatische bevestigingsmail (kijk ook eens na in de SPAM).

Het is 7,50€ per les (betalen via overschrijving of contant aan de lesgeefster).

Aanmelden aan het onthaal voor een toegangsbandje (geldig 1 lesuur).

Wens je een ABONNEMENT van 7 beurten aan 49€ (1 schooljaar geldig) kan je dit aanvragen bij de lesgeefster, we vragen 10€ waarborg voor het abonnementsbandje.

Wie nog beurten heeft op zijn abonnement van 2019-2020 mag dit melden aan de lesgeefster!!


Onze aquasporten

Aquafitness

Onze lessen Aquafitness zijn een sportieve maar toch relaxerende training voor iedereen die graag in water vertoefd. Onze watertrainingen zijn spierversterkend. Je kan aan onze Aquafitness trainingen deelnemen ongeacht je zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. Er wordt bij de Aquafitness veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en aan de souplesse in de spieren. Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voelt u zich helemaal ontspannen! 

Onze lessen zijn een ideale manier om op een leuke manier in beweging te komen. Het is een pittige work-out door de weerstand van het water, maar je zal zoveel plezier beleven dat je dit eigenlijk niet in de gaten hebt. Deze les is zeker geschikt voor iedereen, oudere mensen kunnen ook goed meedoen aan Aquafitness, alsook mensen die last hebben van blessures, want de gewrichten worden veel minder belast in het water.

Aquajogging

Aquajogging gaat door in diep water, hierbij dragen we een wet-belt/drijfgordel. Deze les is gericht op versteviging van het lichaam. De les is voor iedereen, ervaren en onervaren. We raden wel aan dat je kan zwemmen en geen waterangst hebt als je deelneemt aan deze les.

Aquapower

Aquapower is een pittige workout. Het doel is verbeteren van je conditie en spierkracht door middel van kracht en interval. Met een uptempo muziek laten we de snelheid en intensiteit de hoogte ingaan.

INSCHRIJVEN kan nog de dag zelf tot 16u!! Na 16u houden we geen rekening meer met jullie inschrijvingen!! De lessen gaan pas door vanaf 3 deelnemers. Indien de les NIET zou doorgaan dan zullen we jullie telefonisch of via sms contacteren rond 16u30. Bedankt voor jullie begrip!! Gelieve steeds te verwittigen bij afwezigheid (via mail aquanimo@lago.be of sms 0470/990341) zodat we die vrije plaats eventueel nog kunnen openstellen!! Dank u wel!!

Inschrijven
BOW (Bootcamp On Water)

De nieuwste hype tussen de aquasports is Bootcamp On Water, beter bekend als FloatFit! Het is een vernieuwende manier van bewegen op het water, dat zorgt voor een volledige work-out! 

Om een beter beeld te krijgen van wat we aanbieden, zie hier een YouTube-link van een workout.

 Bekijk dit filmpje

Data

We zetten met veel plezier onze lessen BOW verder in 2020!!

- 1ste lessenreeks van zondag 16 februari tot en met zondag 29 maart (7 beurten)

- 2de lessenreeks van zondag 26 april tot en met zondag 28 juni (10 beurten)

Een groep gevorderden om 10u en een groep beginners om 10u30. Telkens 30min BOW + 30min vrij zwemmen mogelijk.

Om iedereen eens de kans te geven van deze ervaring te genieten zal het eventueel ook mogelijk zijn (bij vrije plaatsen in een lessenreeks) om een losse beurt te komen volgen!!

!! Mis deze kans niet en schrijf je zo snel mogelijk online in !!

Kostprijs

€ 69,00 voor de volledige 1ste lessenreeks (Bootcamp On Water / 7 beurten)

€ 99,00 voor de volledige 2de lessenreeks (Bootcamp On Water / 10 beurten)

11€ voor 1 losse beurt


Inschrijven

Graag zo snel mogelijk hieronder inschrijven!!

We kijken uit naar jullie inschrijvingen!!

BOW (Bootcamp On Water)

Januari - Juni 2020

Inschrijven

Senioren

Op zwemmen staat geen leeftijd!

Aquafit voor senioren

In samenwerking met Stad Brugge organiseren wij sessies AQUAFIT voor senioren, een sportieve maar toch relaxerende watertraining voor iedereen die graag in het water vertoefd! Na de les is er tijd voor ontspanning in het recreatiedeel van ons zwemparadijs en mogen jullie genieten van een gebakje met koffie in ons rest-eau-café.

Aquafit voor senioren

Formule

 • Tussen 13u30 - 14u30 de 1ste sessie AQUAFIT in het golfslagbad (45min les)
 • Tussen 14u30 - 15u30 de 2de sessie AQUAFIT in het golfslagbad (45min les)
 • Van 14u30 tot 15u30 of van 15u30 tot 16u30 zalig relaxen in ons recreatiedeel.
 • Vanaf 16u  of vanaf 17u genieten van een heerlijk gebak met koffie of thee in ons rest-eau-café.

Kostprijs

Deelnemen kan enkel met een seniorensportkaart van de Stad Brugge. Deze kaart kost 10€ voor 5 beurten (50-55 jaar) of 5€ voor 5 beurten (55+). Per deelname worden er 2 vakjes van de kaart opgebruikt.

Wees er snel bij want er kunnen maar 10 deelnemers aansluiten per sessie! 

OPGELET: elke deelnemer mag zich maar voor 5 beurten inschrijven per KALENDERjaar, de 4 lessen van januari / februari / maart 2020 tellen dus ook mee!

Data 2020

Inschrijvingen starten op dinsdag 25 augustus 2020 vanaf 10u!!

LESDATA:

8 & 22 september 2020

13 & 27 oktober 2020

10 & 24 november 2020

8 december 2020


Inschrijven
Aquasporten

!! We voorzien een nieuwe reeks aquasporten voor het schooljaar 2020-2021 !!

Dinsdagavond:

- Aquafitness tussen 18u30-19u30

- Aquapower tussen 19u30-20u30

Donderdagavond:

- Aquajogging tussen 18u30-19u30

- Aquafitness tussen 19u30-20u30

Elke les duurt steeds 45 minuten.

OPGELET: inschrijven kan enkel via online reservatie!! Plaatsen zijn beperkt!!

Je krijgt steeds een automatische bevestigingsmail (kijk ook eens na in de SPAM).

Het is 7,50€ per les (betalen via overschrijving of contant aan de lesgeefster).

Aanmelden aan het onthaal voor een toegangsbandje (geldig 1 lesuur).

Wens je een ABONNEMENT van 7 beurten aan 49€ (1 schooljaar geldig) kan je dit aanvragen bij de lesgeefster, we vragen 10€ waarborg voor het abonnementsbandje.

Wie nog beurten heeft op zijn abonnement van 2019-2020 mag dit melden aan de lesgeefster!!

Onze aquasporten

Aquafitness

Onze lessen Aquafitness zijn een sportieve maar toch relaxerende training voor iedereen die graag in water vertoefd. Onze watertrainingen zijn spierversterkend en vinden steeds plaats in heupdiep water. Je kan aan onze Aquafitness trainingen deelnemen ongeacht je zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. Er wordt bij de Aquafitness veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en aan de souplesse in de spieren. Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voelt u zich helemaal ontspannen! 

Onze lessen zijn een ideale manier om op een leuke manier in beweging te komen. Het is een pittige work-out door de weerstand van het water, maar je zal zoveel plezier beleven dat je dit eigenlijk niet in de gaten hebt. Deze les is zeker geschikt voor iedereen, oudere mensen kunnen ook goed meedoen aan Aquafitness, alsook mensen die last hebben van blessures, want de gewrichten worden veel minder belast in het water.

Aquajogging

Aquajogging gaat door in diep water, hierbij dragen we een wet-belt/drijfgordel. Deze les is gericht op versteviging van het lichaam. De les is voor iedereen, ervaren en onervaren. We raden wel aan dat je kan zwemmen en geen waterangst hebt als je deelneemt aan deze les.

Aquapower

Aquapower is een pittige workout. Het doel is verbeteren van je conditie en spierkracht door middel van kracht en interval. Met een uptempo muziek laten we de snelheid en intensiteit de hoogte ingaan.

INSCHRIJVEN via de pagina "aquasporten" bij de volwassenen!!

Inschrijven

Zwemkampjes

Zwemkampjes

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar voorzien wij een aantal weken per jaar sportkampen tijdens de schoolvakanties (maandag tot en met vrijdag) van 9u tot 16u met opvang mogelijk vanaf 8u en tot 17u. Tijdens deze sportkampen zijn de zwemactiviteiten aangepast aan het niveau van elke groep deelnemers. Afwisseling van sport, spel en creatieve activiteiten

De zwemactiviteiten gebeuren in afwisseling van sport, spel en crea activiteiten per leeftijd rond een supertof kampthema. Een echte aanrader dus voor elk kind dat graag leert en speelt met water.

Bekijk hier een leuk filmpje van onze 1ste kampjes @ LAGO Brugge Olympia in 2015”.

Heb je interesse in onze zwemkampjes? Lees dan de praktische info en bekijk de data onderaan. Het tarief voor onze sportkampen is 125€ voor 5 dagen. Vanaf 2 kinderen uit hetzelfde gezin, 5€ korting PER kind en vanaf 2 kampen per kalenderjaar ook 5€ korting PER kind.

Inbegrepen in de prijs, 1 frisdrank per dag.

Vergoeding van het ziekenfonds mogelijk + fiscaal aftrekbaar.

Zwemkampjes

WIJ BEVESTIGEN DAT AL ONZE ZWEMKAMPEN ZULLEN DOORGAAN DEZE ZOMER!! We zullen uiteraard alle nodige maatregelen opvolgen en we duimen voor een verdere positieve evolutie van het coronavirus!! De kampjes zijn VOLZET!! Je kan eventueel nog inschrijven op onze wachtlijsten, bij vrije plaatsen zullen jullie op de hoogte gebracht worden via mail.

 • Paasvakantie: van maandag 6 april tot en met vrijdag 10 april 2020 (niet doorgegaan) 
 • Zomervakantie maand juli 2020: week van 6/07-10/07 + week van 13/07-17/07 (volzet)
 • Zomervakantie maand augustus 2020: week van 10/08-14/08 + week van 17/08-21/08 (volzet)
 • Herfstvakantie: van maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november 2020 (volzet)


Inschrijven

Contacteer Aquanimo

Je kan je voor elk onderdeel on-line inschrijven, mocht je toch nog verdere inlichtingen wensen omtrent Aquanimo kan je terecht bij Sophie Bollue: 0470 990 341 en aquanimo@lago.be.

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies om goed te functioneren en om je een betere en persoonlijkere gebruikservaring te bieden. Lees meer
Nee, bedankt