Envie d'une aventure tropicale ? Réservez vos entrées à moindre coût sur le webshop dès maintenant. Plus d'infos

Over 10 000 stappen, Pater Karel en de wiggle bridge

Travailler chez LAGO

20 vragen aan Gerrit Leemans, LAGO Grimbergens nieuwe centrummanager 

LAGO is in volle groei. Zowel in onze nagelnieuwe centra als gevestigde zwemparadijzen verwelkomen we regelmatig nieuwe gezichten. In deze Maand van ons Personeel stellen we er dan ook graag een paar aan jullie voor. Gerrit Leemans, centrummanager van LAGO’s nieuwste zwemparadijs te Grimbergen, mag de spits afbijten!

Dag Gerrit, mocht je jezelf mogen voorstellen in 5 woorden, welke zouden dat dan zijn?
“Enthousiast, flexibel, sportief - of dat probeer ik toch -, realistisch ambitieus. Ik ben een realist, maar het mag wel wat meer zijn dan gewoon. Gewoon is maar saai, dus ik vind het tof om eens iets nieuws te proberen. Ik ben ook geen stilzitter, vandaar dat mijn job me op het lijf geschreven is. Gemiddeld zet ik zowat 10 000 stappen op een werkdag, gisteren waren dat er zelfs 20 000.”

Waar zouden mensen jou van kunnen kennen? 
“Ik heb heel mijn leven in de scouts gezeten, waarvan ook 6 jaar leiding geweest, bij zowat alle leeftijden en ook bij mensen met een beperking, en nu nog actief binnen de oud-leiding. Ik zit verder in het team van onze parochie, met wie ik een jaarlijks parochiebal organiseer. Daarnaast ben ik actief bij de lokale basketbalclub, eerst als coach, nu steeds vaker als jeugdcoördinator. Hiervoor was ik professioneel werkzaam bij Kazou, gekend van de jongerenvakanties van de CM. In het begin was ik er verantwoordelijk voor regio Brussel, nadien Vlaams-Brabant, waarbij ik samen met een team van 8 mensen en vele vrijwilligers enkele duizenden kinderen een onvergetelijke vakantie mocht bezorgen.”

Wat is voor jou het recept voor een ideale dag vakantie?
“Ik trek mijn wandelschoenen aan of trek er met mijn koersfiets op uit met fietsclub De Bosbeekse Trappers. De natuur, de frisse lucht en het buitenleven zijn een mooie afwisseling op de zalige 30 graden die we hier in het zwembad hebben. Verder start ik binnenkort met fitness in onze eigen club. Daarnaast ben ik een rasechte Bourgondiër die je altijd plezier kan doen met een etentje of zelf achter het fornuis mogen staan.”

Welke skills of eigenschappen maken van jou een geknipte LAGO-centrummanager?
“Mijn polyvalentie. Ik heb een brede achtergrond die heel relevant is in deze functie, waaronder een opleiding Lichamelijke Opvoeding, een studentenjob als redder en nadien een job in een wellnesscentrum waar ik ook opgietsessies deed. Na mijn opleiding heb ik nog een bachelor HR behaald en heb ik (kook)lessen gevolgd tot hulpkok. Bovendien smijt ik me helemaal voor een job. Ik bekijk dit ook een beetje als ‘mijn’ centrum dat ik goed wil laten draaien. Ik krijg hier veel eigenaarschap en betrokkenheid vanuit de organisatie. De verantwoordelijkheid is groot, maar dat geeft ook goesting om ervoor te gaan.”

Waar droomde je als kind van?
“Deze job is echt wel iets wat ik altijd wou doen. Ik ben heel blij dat ik een job heb gevonden in een sector die mij intrinsiek motiveert en dat ik met een supertof team, hier in Grimbergen en nationaal, mag werken. Het is hard werken, maar er is ook tijd voor plezier, zoals de week afsluiten met een Grimbergen op ons terras of een leuk personeelsfeest.”

Mocht je mogen meedoen aan de volgende Olympische Spelen in het zwemmen, welk nummer zou dan mogen gedraaid worden bij je opkomst?
“Ik heb op Spotify zelf een lijst gemaakt met allemaal nummers van in mijn ogen straffe madammen die goede muziek maken, van Beyoncé tot Diana Ross. Het zal sowieso eentje uit die lijst zijn. En om instant happy wakker te worden, kies ik standaard voor Signed, Sealed, Delivered.”

Van deze LAGO-attractie krijg ik nooit genoeg: 
“de wiggle bridge! Ik heb het intussen al zeker 40 keer geprobeerd en ben al één keer tot aan de voorlaatste hindernis geraakt. Jammer genoeg nog nooit tot op het einde, in tegenstelling tot mijn petekind dat er wel in slaagde. Maar ik ga blijven proberen!” (lacht)

Tegen welke beroemde persoon zou jij wel eens een potje padel willen spelen? 
“Dan kies ik Pater Karel. Hier in de wijde omgeving kennen ze hem zeker. Hij is een crème van een gast die o.a. motorwijdingen organiseert en vertegenwoordiger is van het Grimbergen-bier. Hij is zo sympathiek en van zijn lach moet je zelf spontaan lachen.”

Op welke vakantiebestemming voel jij je als een vis in het water?
“Als er water is, ben ik blij. Dat, en mooie natuur.”

Mocht je van LAGO een wildcard krijgen om eens een dag van werk te wisselen met een collega, wie zou dat dan zijn?
“Ik zou wel graag eens een dag als kok in de keuken staan. Mensen kunnen gelukkig maken met lekker eten, dat maakt mij ook gelukkig.”

Wat is iets wat je altijd al willen doen hebt, maar nog niet de tijd voor genomen hebt?
“Een verre reis maken, Azië rondtrekken bijvoorbeeld, en een duikcursus volgen. Dat wil ik ook al lang doen.”

Wat is je favoriete moment tijdens een werkdag bij LAGO?
“Als ik ’s morgens aankom, neem ik mezelf een koffietje en doe ik een toer in het centrum om iedereen te begroeten en te kijken hoe het loopt.”

Deze persoon verdient mijns inziens een dagje ontspannen in onze wellness: 
“Tom, mijn baas, verdient dat zeker. En daarnaast de partners van de managers hier, Sara, Sofie en Benny, zodat ze ons misschien eens wat meer zouden zien!” (lacht)

Als de nieuwste LAGO-glijbaan naar jou genoemd zou worden, hoe zou die dan heten?
“Iedereen noemt me bij mijn bijnaam, De Leemans. Dat in combinatie met een avontuurlijke term zou misschien wel toepasselijk zijn.”

Als je één superkracht mocht kiezen, welke zou dat dan zijn?
“De tijd kunnen stilzetten misschien, zodat ik nog meer zou kunnen doen in een dag.”

Van welk gerecht in het Rest-eau-café kan jij niet afblijven?
“Een goede spaghetti smaakt me altijd.”

Vul aan: mocht ik een nacht opgesloten zijn in ons LAGO-zwemparadijs, dan zou ik … 
“tien keer van de glijbaan gaan zonder te moeten aanschuiven! En stiekem blijven oefenen op de wiggle bridge om dan tot de constatatie te komen dat niemand heeft kunnen zien dat het me effectief gelukt is.”

Wanneer is een werkdag bij LAGO voor jou geslaagd?
“Als ik mensen heb kunnen helpen en als iedereen zijn werk op een aangename manier en met een gerust hart kan uitvoeren zonder te moeten stressen.”

Welke wedstrijd zou jij sowieso winnen?
“Een wedstrijd om ter meest bitterballen eten zou ik wel aandurven!”

Welke wijze raad hoop je mee te geven aan je team?
“Mijn leuze in het leven is dat er geen probleem is tenzij er geen oplossing is, en dat heb ik nog nooit meegemaakt. Of met andere woorden: er is altijd een oplossing. Soms vraagt het wat extra tijd of werk of moet je er een drempel voor overwinnen, maar door positief te blijven en in oplossingen te denken, geraak je vaak al heel ver.”

Heeft Gerrits verhaal je kriebel om bij LAGO te komen werken aangewakkerd? We hebben vacatures over heel Vlaanderen, neem zeker een kijkje op deze website!

Autres articles

Se baigner n’a jamais été aussi durable!

Prêt pour une excursion amusante en famille dans un centre aquatique? Chez LAGO, nous nous engageons au maximum dans la durabilité en plus des tonnes de plaisir aquatique. Notre objectif? Atteindre un label clé verte! Découvrez ci-dessous de quoi il s'agit exactement.

En savoir plus

Bouger dans l'eau : c'est amusant et sain !

Vous voulez rester en forme et en bonne santé ? Alors un plongeon dans les piscines de LAGO est vraiment recommandé ! Qui a dit que l'exercice physique ne pouvait pas être bon et amusant en même temps ?

En savoir plus