Reserveer je ticket online, zo ben je zeker van je plekje! Breng je eID en € 1 mee (verplicht vanaf 12 jaar). Meer info

Werken sportbad zijn gestart!

24 maart 2021

Het is zover: sinds enkele dagen zijn de herstellingswerken aan het 50 meterbad begonnen. Het heeft veel voorbereiding gevraagd vooraleer we er konden aan beginnen, maar gelukkig zijn we nu zover. We geven alvast graag enkele antwoorden op jullie vragen.

Waarom werd de sluiting verlengd?

Midden december ontdekten we dat er tegels in het sportbad loskwamen. Aanvankelijk dachten we dat dit maar in één zone van het bad het geval was. Bij verder onderzoek bleek dat er tegels over het hele bad kapot waren. De tegelwerken zouden veel zwaarder uitvallen dan gehoopt. Onze eerdere inschattingen van een mogelijke heropeningsdatum bleken daarom voorbarig.  

Wat is de stand van zaken?

Ondertussen zijn de werken gestart: alle tegels worden momenteel uit het sportbad gekapt. Het hele sportbad moet herbetegeld worden en daarbij moet rekening gehouden worden met een aantal complexe factoren (waaronder bijvoorbeeld de beweegbare bodem, het ingewerkte drenkelingendetectiesysteem en de homologatie als topwedstrijdbad). Vermoedelijk zullen de werken een 12-tal weken duren.

Wat kost dat?

De kosten lopen op tot 300 000 euro en worden betaald door LAGO en doorgegeven aan de verzekering.

Een hele boterham om te verwerken, maar dit is alvast de eerste stap naar een vernieuwd, veilig sportbad. We kijken er al naar uit om jullie terug te mogen verwelkom in ons 50 meterbad. We zochten ondertussen wel naar een tussentijdse oplossing om jullie toch wat zwemplezier te bieden: het buitenbad en golfslagbad zijn terug geopend! Ook de clubs, scholen en zwemacademie kunnen in deze baden terecht.

Van zodra we meer updates hebben houden we jullie op de hoogte.

Stay safe en hopelijk tot binnenkort in LAGO Gent Rozebroeken!

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over