Reserveer je ticket online, zo ben je zeker van je plekje! Breng je eID en € 1 mee (verplicht vanaf 12 jaar). Meer info

Happen & trappen

Grandioos genieten in schilderachtig Gent

Ontdek de gezellige stad Gent met de fiets en geniet van een lekkere tussenstop in de LAGO Bistro van LAGO Gent Rozebroeken. Waar Gent in de middeleeuwen één van de belangrijkste havens was van Europa is het nu een sfeervol en schilderachtig openluchtmuseum. De stad ademt historie en gezelligheid met zijn vele restaurants, winkels, musea en de vele authentieke grachtenpanden. Er is altijd wat te doen in deze stad maar blijft gelukkig nog wel wat onttrokken aan het extreme toerisme. De veelzijdigheid van de stad maakt het dan ook zeker de moeite waard om eens door te fietsen! 

Afstand: 61 km

Prijs: € 44,95 p.p.
Bij deze Happen en Trappen fietsroute is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Astoria Hotel
  • Soep bij WOEST
  • Voorgerecht bij Bakkerij-Tearoom Himschoot
  • Hoofdgerecht bij LAGO Gent Rozebroeken 
  • Nagerecht bij Bistro Céline 

+ uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke je aan het einde van de dag weer inlevert).

Havenstad
Gent was een van de belangrijkste havens in de middeleeuwen en de derde grootste stad van Europa. Vanuit heel Europa werden goederen naar Gent getransporteerd om vanuit hier te worden verwerkt en verder te worden verhandeld. Laken, wol, graan, ijzer, vis en hout werden in grote getale aangevoerd via de grachten. Gent was één van de rijkste steden in de regio. Al dit geld moest worden uitgegeven en resulteerde in prachtige grachtenpanden, gildehuizen en pakhuizen en vele, vele kerken. Ieder gilde moest immers zijn eigen plekje in de stad hebben om te werken, feesten en bidden. Hoe mooier de kerk of het gildehuis hoe rijker het gilde. Als je Gent nu bezoekt dan zal je nog veel terugzien uit vervlogen tijden. De twee wereldoorlogen hebben Gent weinig schade berokkend, waardoor veel historische gebouwen nog helemaal intact zijn. Sommigen hebben wel schade opgelopen maar zijn inmiddels al lang hersteld. Als je door de historische binnenstad van Gent wandelt dan zie je nog veel terug uit de bloeiperiode van Gent. Omdat dit deel van Gent de afgelopen jaren deels autovrij en grotendeels autoluw gemaakt is kan je de sfeer van vroeger op veel plekken bijna weer voelen.

Graslei
De Graslei van Gent is één van de typerende straten van Gent. De Graslei ligt tussen de Grasbrug en de Sint-Michielbrug aan de rechteroever van de Leie. In de elfde eeuw was de haven van Gent aan de Graslei te vinden. Hieraan heeft de Graslei maar ook de Korenlei aan de overzijde zijn naam te danken. De haven van Gent had namelijk het graanstapelrecht. Hierdoor kwam al het geïmporteerde graan via de Graslei of de Korenlei Vlaanderen binnen.
Het overgrote deel van de karakteristieke huizen die aan de Graslei te vinden zijn stammen nog uit deze periode. Het stadsbeeld van de Gras- en de Korenlei is een beschermd landschap. Het opmerkelijkste huis aan de Graslei is het Korenstapelhuis wat de oudste trapgevel ter wereld heeft. andere bekende bouwwerken aan de Graslei zijn het Gildehuis der vrije Schippers, het Korenmeterhuis en het Gildehuis der Metselaars.

Wij verwelkomen je graag op deze Happen en Trappen route!
*Online reserveren is mogelijk tot één dag voor je uitstap. 

Start je fietstocht

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over