Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Alle nieuws

21 maart 2024

Ultrasport fenomeen Matthieu Bonne start zondag aan zijn 3e wereldrecordpoging in 1 jaar tijd!

Kom vanaf zondag 24 maart om 16u LAGO-redder Matthieu Bonne aanmoedigen bij zijn nieuwe wereldrecordpoginng. Vanuit de LAGO-reddersstoel naast de atletiekpiste van STAX in Merelbeke heb je een fantastisch zicht op de extreme inspanningen die geleverd zullen worden tijdens de eerste 6 DAYS RACE ooit.

30 januari 2024

LAGO krijgt internationaal duurzaamheidslabel voor al haar zwemparadijzen!

LAGO-groep krijgt als eerste recreatieve zwem- en sportuitbater internationaal duurzaamheidslabel Green Key dankzij slim afval – en waterbeleid

13 januari 2024

Flexi-job als redder nu wel mogelijk: zwembadsector reageert erg opgelucht

Sinds begin dit jaar kan je ook bijklussen als redder in een zwembad via een flexi-job. Dat heeft de federale regering beslist en is recent in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De zwembadsector haalt opgelucht adem. “Het is een goede zaak voor het zwemmen en zijn erg tevreden met de beslissing ”, reageren Lode Grossen, Algemeen Manager van de Zwemfed en Diether Thielemans, Algemeen Directeur bij zwembadgroep LAGO.

24 november 2023

Burgemeester Vandenberghe geeft startschot van werken aan eerste gasloze zwembad van ons land

Burgemeester Steve Vandenberghe (Vooruit) en Diether Thielemans, algemeen directeur bij zwembadgroep LAGO, hebben vandaag het officiële startschot gegeven van de werken aan LAGO Bredene Grasduinen, het eerste volledig gasloze zwembad – en sportcomplex van ons land.

6 november 2023

LAGO kent succesvolste herfstvakantie ooit

Het slechte weer heeft tijdens de herfstvakantie massaal veel volk naar de zwembaden gelokt. Dat blijkt uit cijfers van LAGO, een van de grootste spelers op de Belgische markt. De zwembaduitbater telt zelfs bijna 10 procent meer bezoekers dan in dezelfde vakantieperiode vorig jaar.

2 september 2023

Matthieu Bonne verpulvert wereldrecord non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft het wereldrecord non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen gebroken. De LAGO-redder legde liefst 131 kilometer af. Op die manier verbreekt hij het vorige record van de Maltees Neil Agius met 6 kilometer.

31 augustus 2023

Matthieu Bonne begonnen aan wereldrecordpoging openwaterzwemmen

31 augustus 2023, 9 uur: Ultrasporter Matthieu Bonne is daarnet met een dagje vertraging om 9 uur Belgische tijd begonnen aan zijn wereldrecordpoging in de Golf van Korinthe. Matthieu wil er proberen om minstens 127 kilometer aan een stuk te zwemmen en zo beter te doen dan het huidige record van Olympiër Neil Agius, die 125,7 kilometer in open water had afgelegd.

30 augustus 2023

Wereldrecordpoging Matthieu Bonne uitgesteld door felle wind

De wereldrecordpoging van ultrasporter Matthieu Bonne, die zo lang mogelijk zonder hulpmiddelen aan één stuk wilde zwemmen, is uitgesteld naar donderdagochtend 9 uur (Belgische tijd). De Griekse weerdiensten voorspellen vandaag immers windkracht 6 in de Golf van Korinthe, waardoor zwemmen veel te gevaarlijk zou zijn.

23 augustus 2023

127 kilometer non-stop zwemmen: Matthieu Bonne treft laatste voorbereidingen voor wereldrecord

Komende woensdag, 30 augustus, waagt ultrasporter Matthieu Bonne zich nog maar eens aan een nieuw wereldrecord: zo lang mogelijk en zonder hulpmiddelen aan één stuk door zwemmen in een oceaan, baai of zee. Om het vorige record aan diggelen te slaan, moet hij meer dan 125 kilometer aan één stuk zwemmen. Dat doet hij in de Golf van Korinthe in Griekenland. Vandaag treft hij de laatste voorbereidingen in het Olympisch zwembad van LAGO in Brugge, waar hij zelf redder is.

2 augustus 2023

LAGO noteert 5% meer ‘binnenzwemmers’ tijdens julimaand

De recreatieve zwembaden van LAGO hebben een sterke eerste helft van de zomervakantie achter de rug. In vergelijking met juli 2022 zagen de zwemparadijzen met een groot indoor aanbod 5 procent meer recreatieve zwemmers genieten van waterpret in hun zwemparadijzen. 

24 juli 2023

Trip naar Parijs gewonnen door bezoekers van LAGO Kortrijk Weide

Wie tussen 5 juni en 19 juli een familiepas kocht bij één van de 10 LAGO zwemparadijzen, maakte kans om een trip naar Parijs voor 4 personen in Hôtel Plaza Athénée 5* te winnen. Die wedstrijd vond plaats naar aanleiding van de release van “LADYBUG & CAT NOIR: DE FILM”, vanaf nu in de bioscoop. De willekeurige winnaar van de hoofdprijs is in LAGO Kortrijk Weide uit de bus gekomen! Op 24 juli wordt de prijs officieel overhandigd in de vorm van een gouden cheque.  

22 juni 2023

LAGO Pelt Dommelslag viert 20e verjaardag met feestweek

LAGO Pelt Dommelslag blaast op 21 juni 20 kaarsjes uit. Om die mijlpaal te vieren, zal het een week lang feest zijn in het zwemparadijs met talloze activiteiten voor gezinnen, scholen, clubs en de LAGO-medewerkers.

31 mei 2023

LAGO bekroond met label 'Sportbedrijf'

LAGO heeft zonet het label 'Sportbedrijf', een initiatief van Sport Vlaanderen, in ontvangst mogen nemen. Op die manier toont het bedrijf aan dat het werk maakt van sportpromotie bij haar medewerkers. Meer sport, meer plezier!

5 mei 2023

Ieder jaar bijna 200 kilo aan verloren voorwerpen bij LAGO

Ieder jaar laten de bezoekers van de LAGO-zwemparadijzen bijna 200 kilo aan kledij en voorwerpen achter in de kleedkamers, lockers of in het zwembad. Daarom gaat LAGO de huidige berg aan verloren spullen doneren aan de professionele inzamelaar Fashion to Fiber, zodat het een tweede leven krijgt.

28 april 2023

Laarnse basisschool De Windwijzer leeft zich uit tijdens educatieve ochtend in LAGO Gent

Als beloning voor hun prestaties voor Wereldwaterdag (22 maart) kwam de klas van juf Ann van basisschool De Windwijzer vrijdagochtend 28 april langs in LAGO Gent Rozebroeken. Op het programma stond een educatieve en interactieve ochtend met als hoogtepunt de overhandiging van hun grote prijs door Fil de Krokodil en een waterzoektocht in het zwembad.

27 maart 2023

Matthieu Bonne breekt wereldrecord: 3619,72 km fietsen in een week tijd

Het meest aantal kilometer ooit solo fietsen op 7 dagen tijd. Redder LAGO Brugge Olympia, avonturier en grenzenverlegger Matthieu Bonne was deze week in Phoenix Arizona om dit wereldrecord te breken. Het werd een ongelooflijke week met meer dan 500km fietsen per dag en amper 2,5u slaap, en dat 7 dagen na elkaar.

22 maart 2023

Wereldwaterdag@school

Op woensdag 22 maart vindt Wereldwaterdag@shool plaatst. Dit is een initiatief van Join For Water, GoodPlanet, LAGO en BOS+. 121 scholen organiseren op deze Wereldwaterdag een plantaardig ontbijt, apéro of lunch voor hun leerlingen. Alles samen nemen zo'n 24.000 leerlingen deel aan dit grootste plantaardige feest in Vlaanderen en Brussel. Door dierlijke producten in hun ontbijt of lunch te vervangen door plantaardige, sparen ze allemaal samen maar liefst 12 miljoen water uit! Door deelname aan deze actie, maakt één klas kans op een jaar lang gratis schoolzwemmen in een LAGO bad naar keuze.

31 januari 2023

Al 5 LAGO-zwemparadijzen bekroond met internationaal ecolabel Green Key

LAGO Rozebroeken (Gent), Bloesembad (Sint-Truiden), Olympia (Brugge) en Zwevegem zijn zo pas bekroond met het internationaal ecolabel Green Key. Dat hebben de vier zwemparadijzen onder meer te danken aan hun 3.335 zonnepanelen die samen het energiejaarverbruik van 274 gezinnen hebben opgewekt.

27 januari 2023

-6 jarigen zwemmen een week gratis bij LAGO zwemparadijzen

LAGO zwemparadijzen pakt van 30 januari tot en met 3 februari uit met haar ‘Week van de Beweging’. Tijdens die week zwemmen -6 jarigen gratis. Het doel? Meer inzetten op (spelend) bewegen bij kinderen, want ‘meer sporten’ hoeft niet enkel een voornemen zijn bij volwassenen.

13 januari 2023

Belg vindt weg terug naar zwembad tijdens kerstvakantie

LAGO noteert 7 procent meer bezoekers dan voor corona. Het wisselvallige weer heeft een recordaantal Belgen naar het zwembad gelokt tijdens de voorbije kerstvakantie. LAGO, de grootste uitbater van ons land, noteerde maar liefst 132.241 recreatieve bezoekers.

23 december 2022

LAGO Lier De Waterperels opent nieuwe, razendsnelle glijbaan

“Golden Lightning”. Zo heet de nieuwste sensatie van het subtropisch zwemparadijs in Lier. Kruis woensdag 21 december alvast in je agenda aan, want dan vindt de officiële opening van de tweede glijbaan plaats. Dé grote troef van de nieuwe attractie? Je behaalt er maximumsnelheden van maar liefst 43km/u! Waterpret én kriebels in zicht! De naam werd via een wedstrijd door de 11-jarige Cara bedacht. Ze krijgt niet enkel de eer dat de nieuwe glijbaan naar haar inzending vernoemd wordt, ze wint ook een gratis jaarabonnement! 

 

25 november 2022

Zwembadsector teleurgesteld door nieuw wetsontwerp rond flexiwerk

De zwembadsector reageert teleurgesteld op het nieuwe wetsontwerp rond flexiwerk dat op tafel ligt. Zo zullen sportclubs die onder paritair comité 223 vallen voortaan flexi-jobbers kunnen inzetten. Zwembaden, die al lang vragende partij zijn om flexi-werk voor redders mogelijk te maken om het nijpende tekort op te vangen, vallen uit de boot bij het nieuwe wetsontwerp.

20 september 2022

HOWEST, LAGO zwemparadijzen en Virtual Reality Slide gaan samenwerking aan voor jonge Game Development studenten in Kortrijk.

De in Kortijk gevestigde opleiding Digital Arts & Entertainment gaat een samenwerking aan met de zwemparadijzen van LAGO en het Nederlandse softwarebedrijf Virtual Reality Slide voor het ontwikkelen van een nieuwe versie van de Virtual Reality waterglijbaan die LAGO in 6 van haar zwemparadijzen heeft staan.

14 juli 2022

Vlaamse kinderen kunnen niet meer zwemmen: 28 procent meer kinderen en volwassenen op zwemles bij LAGO

De Vlaamse Zwemfederatie en zwembadgroep LAGO trekken aan de alarmbel. Steeds meer kinderen kunnen na de lagere school niet of slechts erbarmelijk zwemmen, waardoor ze nauwelijks zelfredzaam zijn in het water. Ouders beseffen dat steeds meer en stuurden dit jaar al 16.000 kinderen op zwemles in de zwemacademies van LAGO. Dat is 28 procent meer dan in 2019.

30 juni 2022

LAGO Beveren opent gloednieuwe padelclub

Vanaf maandag 4 juli genieten inwoners van Beveren en omstreken van outdoor padelplezier in een familievriendelijke setting. Zaterdag 2 juli zijn pers en genodigden welkom voor de feestelijke opening, vanaf 4 juli kunnen sportievelingen een terrein huren. LAGO Beveren De Meerminnen is zo de familielocatie bij uitstek waar kinderen zich amuseren in het zwemparadijs of op de speeltuigen terwijl ouders koning zijn tijdens een potje padel.

29 juni 2022

Subtropische waterpret bij LAGO-zwemparadijzen dankzij ruim 3 miljoen liter buitenwater

Alle LAGO-zwemparadijzen zijn helemaal klaar om de zomer in te duiken! In maar liefst 11 zwembaden verspreid over heel België genieten gezinnen van een zalige vakantie-uitstap dichtbij huis. Elk zwemparadijs voegt bovenop het gekende aanbod tal van spetterende zomeractiviteiten toe. Met het ruime openlucht aanbod geniet je ook buiten van dat vakantiegevoel.

25 juni 2022

Proficiat LAGO Gent Rozebroeken! Het wereldrecord 'bommetje' is binnen!

Heel veel opspattend water, golven en een plaatsje in Guinness World Records. Op zaterdag 25 juni 2022 maakten 298 zwemmers gelijktijdig een bommetje in het Olympisch zwembad. Het nieuw wereldrecord staat op naam van LAGO Gent Rozebroeken!

22 juni 2022

Rozebroeken telt af naar wereldrecord ‘bommetje’

Zaterdag 25 juni is het zover. Meer dan 300 waterratten wagen de sprong in het olympisch bad van LAGO Gent Rozebroeken en verbreken zo het wereldrecord ‘bommetje’. Dankzij het toeziend oog van de befaamde GUINNESS WORLD RECORDS wordt het record officieel geregistreerd. De countdown kan beginnen… maak je borst maar al nat!

17 juni 2022

Zomers plezier bij LAGO-zwemparadijzen dankzij gratis zonnecrème

LAGO-zwemparadijzen zet in op een zorgeloze en veilige zwemuitstap met het hele gezin, zeker in de zomer. Dankzij de SMOTspots (slimme zonnecrème dispensers) van Sundo zijn knalrode, verbrande schouders tijdens zomerse waterpret verleden tijd.

13 juni 2022

PRIMEUR: België heeft een eerste openbaar zwemparadijs waar je binnenkort met ecocheques kunt betalen

LAGO Kortrijk Weide is duurzaamste openbaar zwemparadijs van ons land

LAGO Kortrijk Weide is het eerste openbare zwemparadijs in België waar je binnenkort ook met ecocheques kunt betalen. Dat heeft het complex van zwembadgroep LAGO onder meer te danken aan de vele inspanningen die het levert om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. GoodPlanet Belgium, een organisatie die duurzame ontwikkeling ondersteunt, heeft daarom LAGO Kortrijk Weide als eerste openbare zwembadcomplex hun internationaal duurzaamheidslabel (Green Key) toegekend.

18 mei 2022

Zwembadgroep LAGO bouwt in Bredene een van de grootste gasloze zwembadcomplexen van België

Zwembad van de toekomst verbruikt 50% minder energie per bezoeker dan klassiek zwembad.
Zwembadgroep LAGO zal in Bredene een van de grootste gasloze zwembadcomplexen van ons land bouwen. LAGO Bredene Grasduinen kickt volledig af van fossiele brandstoffen. Het dak van het zwembad is zo goed als één groot zonnepaneel dat jaarlijks even veel elektriciteit opwekt als het jaarverbruik van 60 gezinnen.

13 mei 2022

Matthieu Bonne rondt onwaarschijnlijke triatlonreeks op Canarische Eilanden succesvol af

Avonturier Matthieu Bonne heeft zijn ongeziene en loodzware triatlonreeks op de Canarische Eilanden succesvol beëindigd. De redder van het Brugse LAGO-zwembad legde acht volledige triatlons af in acht dagen tijd. En dat zonder goed te kunnen slapen.

29 april 2022

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad opent zwemparadijs

Het gemeentelijk zwembad in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever onderging de voorbije maanden een heuse make-over. Het sport- en instructiebad werden na vernieuwingswerken geopend onder de nieuwe naam LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. Vanaf 30 april gaan ook de deuren van het recreatiebad, de wellnesszone en de brasserie met terras en buitenspeeltuin open. Op de site wordt ook fitness en padel verwacht.  

19 april 2022

Kustlijnzwemmer Matthieu Bonne gaat voor record met ongeziene reeks volledige triatlons op Canarische Eilanden

Unieke uitdaging ‘8 islands’ als inspiratiebron om meer kinderen aan het sporten te krijgen in samenwerking met grootste zwembaduitbater van België. Acht full triatlons in acht dagen tijd op de acht verschillende Canarische Eilanden. Avonturier Matthieu Bonne (28) gaat van 5 tot en met 12 mei zijn zwaarste uitdaging ooit aan.  Met deze stunt willen Bonne, beroepshalve redder in LAGO Olympia in Brugge, en zijn werkgever zwembaduitbater LAGO kinderen inspireren om te sporten.

1 december 2021

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’ in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever wordt vernieuwd en uitgebreid met gezinsrecreatie, fitness en padel.

De gemeente Grimbergen kiest voor een publiek-private samenwerking van 20 jaar met de LAGO groep die de exploitatie zal verzorgen vanuit haar jarenlange ervaring. De groep opende dit jaar het twaalfde LAGO zwemparadijs en de vierde LAGO CLUB fitness in België. Jaarlijks verwelkomen ze meer dan 3 miljoen bezoekers voor sport, ontspanning en waterpret.

20 juli 2021

Nationale rouw

Vandaag is een dag van nationale rouw.
Om 12u vanmiddag stopt heel het land even voor 1 minuut. Ook LAGO zwemparadijzen steunt dit initiatief.

17 juni 2021

Nu ook meer water, meer plezier op TikTok!

Sinds 9 juni kan men bij de 12 vestigingen van LAGO zwemparadijzen opnieuw voluit genieten en plezier maken. Bovendien zet LAGO nu ook in op TikTok met een eigen kanaal én ambassadeurs.

7 juni 2021

LAGO zwemparadijzen is na lockdown eindelijk terug met 3.012 m glijbaanplezier!

Eindelijk! Na 8 maanden sluiting gaan alle LAGO zwemparadijzen op 9 juni weer open. Dit is het moment waar heel veel gezinnen naar verlangd hebben, opnieuw proeven van een heerlijk vakantiegevoel dichtbij huis. De komende 2 weken zien de weersvoorspellingen er alvast heel zonnig uit.

11 mei 2021

Waterpret in zicht!

Goed nieuws! Vanaf 9 juni mag LAGO zwemparadijzen opnieuw gezinnen verwelkomen voor het ultiem vakantiegevoel dichtbij huis. Plonzen in het kinderbad, naar beneden roetsjen door de glijbaan, genieten van heerlijk warm water... Het kan weer allemaal!

1 mei 2021

Eerste bezoekers LAGO Sint-Truiden Bloesembad krijgen een warm welkom

Deze ochtend om 09u45 kwamen de eerste bezoekers toe in zwemparadijs LAGO Sint-Truiden Bloesembad, nieuwsgierig en vol verwachting. De eerste zwemmer is Jakob Neven, 30 jaar uit Brustem. Hij nam in primeur een duik in het gloednieuw sportbad dat voorzien is van 10 trainingsbanen. 

24 april 2021

LAGO Sint-Truiden Bloesembad opent zaterdag 1 mei het sportbad!

Goed nieuws voor sportievelingen want vanaf zaterdag 1 mei kunnen er baantjes getrokken worden in LAGO Sint-Truiden Bloesembad. Bezoekers kunnen rekenen op een veilige zwemomgeving dankzij de vele voorzorgsmaatregelen. Ook de andere sportfaciliteiten op de sportsite openen volgens de maatregelen.

24 maart 2021

Dit heeft het overlegcomité beslist voor de zwembadsector.

Het overlegcomité kwam vervroegd samen op woensdag 24 maart. Omdat de coronabesmettingen blijven stijgen, zijn er vanaf zaterdag 27 maart nieuwe regels. Voor de zwembadsector werden er voorlopig geen strengere maatregelen aangekondigd. 

18 maart 2021

LAGO pakt uit met Belgische primeur: de eerste waterglijbaan met VR experience!

LAGO zwemparadijzen is als innovator voortdurend op zoek naar nieuwe belevingen voor zijn bezoekers. In april lanceren ze opnieuw een exclusieve sensatie: de virtual slide, een waterglijbaan met unieke virtual reality beleving in het gloednieuwe LAGO Sint-Truiden Bloesembad.

2 december 2020

Succesvolle opstart bij LAGO

De eerste duik is een feit! Op dinsdag 1 december werden er opnieuw baantjes getrokken in de sportbaden van LAGO. Fervente sportzwemmers maar ook recreatieve zwemmers waren er al vroeg bij voor een verkwikkende zwembeurt in een veilige omgeving.

30 november 2020

LAGO duikt er terug in!

LAGO staat terug in de startblokken: op 1 december heropenen de meeste LAGO zwembaden. Bezoekers kunnen rekenen op een veilige zwemomgeving dankzij de vele voorzorgsmaatregelen.   

28 oktober 2020

LAGO sluit voor onbepaalde tijd om verspreiding COVID-19 af te remmen.

Wat niemand enkele maanden geleden verwachtte, maar waar we de laatste weken voor vreesden is nu toch gebeurd: de zwembaden moeten weer dicht vanaf donderdag 29 oktober. 

23 oktober 2020

Het zwembad blijft opnieuw open!

De veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat alle zwembaden toegankelijk blijven voor publiek.
Je bent dus meer dan welkom in de zwemparadijzen van LAGO en je kan in onze webshop tickets reserveren t.e.m. 1 november. 

17 oktober 2020

Rest-eau-café tijdelijk gesloten.

Op 16 oktober besliste het overlegcomité om horecagelegenheden te sluiten vanaf maandag 19 oktober tot en met 15 november. Het Rest-eau-café moet dus tijdelijk dicht maar LAGO zwemparadijzen en LAGO CLUB fitness blijven open.

13 oktober 2020

Het zwembad blijft open!

Vanaf woensdag 14 oktober schakelt de sportsector over naar code oranje. Dankzij de gangbare coronamaatregelen en het opvolgen van de richtlijnen kan LAGO zwemparadijzen open blijven.

1 oktober 2020

Veiligheid is topprioriteit van LAGO

Tijdens de week van de veiligheid van 5 tot en met 11 oktober zet LAGO zwemparadijzen het onderwerp ‘veilig zwemmen met kinderen’ extra in de kijker. Dankzij de veiligheidsmaatregelen en -normen beleven gezinnen een zorgeloze uitstap, maar ook de bezoeker zelf heeft zijn aandeel in het veilig verloop van zijn zwembeurt.  

21 september 2020

LAGO CLUB Gent opent de deuren!

Driemaal hoera, want LAGO opent een derde LAGO CLUB fitnessNa Zwevegem en Kortrijk is dit keer Gent aan de beurt. Sinds kort kan je er op je eigen tempo en onder professionele begeleiding aan je conditie en gezondheid werken.  

17 september 2020

NIEUW! LAGO VIRTUAL

Het subtropisch zwembad LAGO Beveren De Meerminnen breidt vanaf 30 september haar recreatie aanbod uit met LAGO VIRTUAL, een kennismaking met VR-technologie voor gezinnen, (jong)volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar aan de hand van verantwoorde virtual reality games. Met deze nieuwe aanwinst is het zwemparadijs meer dan ooit de perfecte locatie voor een onvergetelijke daguitstap 

15 september 2020

Wat een record! Proficiat Matthieu!

Redder Matthieu Bonne van LAGO Brugge Olympia zwemt als eerste de kustlijn af. Een ongezien record. 

7 september 2020

Een zomer met zorgeloze waterpret bij LAGO

Aan de start van de zomervakantie gingen de deuren van de subtropische zwembaden dan toch openiets waar veel gezinnen op wachtten zo blijkt. De speciale zomer van 2020 gaat de geschiedenisboeken in als die van de staycation en deze trend werd ook gespot in de zwemparadijzen van LAGO. Dankzij de uitzonderlijke organisatie en de gloednieuwe webshop kon iedereen zorgeloos genieten van waterpret in veilige omstandigheden. 

27 augustus 2020

Overlijden Philippe De Cock, centrummanager LAGO

Het doet ons veel pijn te melden dat Philippe De Cock op 26 augustus onverwacht is overleden. Philippe begon in 2014 als manager in LAGO Gent Rozebroeken en stuurde jarenlang het team aan van het grootste sportcentrum van de Benelux. Hij was de perfecte man op de juiste plaats. Sinds september 2019 was hij actief als centrummanager in LAGO Beveren De Meerminnen.

24 augustus 2020

LAGO CLUB Gent opent binnenkort de deuren

Driemaal hoera, want binnenkort opent LAGO een derde innovatieve LAGO CLUB fitness. Dit keer mogen we jullie met open armen ontvangen in het complex van LAGO Gent Rozebroeken. Naast Kortrijk en Zwevegem kan er vanaf september ook in Gent getraind worden op de meest geavanceerde toestellen in de fitnessmarkt.



10 juli 2020

Mondmaskers verplicht vanaf zaterdag 11 juli

Het overlegcomité heeft beslist om mondmaskers vanaf zaterdag 11 juli te verplichten op plekken waar veel mensen zijn zoals winkelcentra, bioscopen ... 

1 juli 2020

Welkom voor waterplezier bij LAGO!

Eindelijk is het zo ver: om 10u00 openen alle LAGO zwembaden in België de deuren voor alle waterliefhebbers die er al weken naar uitkijken.

30 juni 2020

Zalig, zorgeloos zomeren bij tropisch LAGO

Wie denkt aan de start van de zomervakantie, denkt aan waterpret, tropische temperaturen en avonturen beleven met familie en vrienden. Gelukkig kan je vanaf 1 juli weer proeven van meer water en meer plezier in de 10 LAGO zwemparadijzen.

30 juni 2020

NIEUW - Bestel je tickets via de webshop!

Vanaf 25 juni kan je online tickets kopen in de webshop.

25 juni 2020

NIEUW - Bestel je tickets via de webshop!

Vanaf 25 juni kan je online tickets kopen in de webshop.

24 juni 2020

Éindelijk terug waterpret bij LAGO

We duiken er weer in: vanaf 1 juli kan er terug gezwommen worden. Ook LAGO opent alle baden en kan iedereen verzekeren dat dit in alle veiligheid gebeurt. Chloorwater, 100% buitenlucht en een gloednieuwe webshop zorgen ervoor dat iedereen zorgeloos van zijn plonsbeurt kan genieten.

4 juni 2020

Op 1 juli duiken we er terug in!

De Nationale veiligheidsraad besliste op 3 juni dat zwembaden vanaf vanaf 1 juli terug de deuren mogen openen. In Europa is België bij de laatste landen om zwembaden te heropenen. We betreuren dat jij en je gezin nog steeds niet van waterplezier bij LAGO kunnen genieten en dat onze medewerkers nog niet aan de slag kunnen. We zijn méér dan ooit klaar om jullie te verwelkomen in een leuk en veilig zwemparadijs!

29 mei 2020

Redders LAGO klaar voor staycation in België

LAGO zet alles op alles om de zwemparadijzen in optimale omstandigheden te laten hervatten wanneer er groen licht gegeven wordt. En als dat gebeurt, dan zal dat gebeuren in alle veiligheid. De centra worden aangepast om iedereen zorgeloos te laten genieten van zwemplezier én de redders van LAGO zijn inmiddels bezig met het volgen van een bijscholing omtrent de nieuwe reanimatierichtlijnen in functie van Covid-19.

14 mei 2020

LAGO CLUB Zwevegem en B'eau Wellness openen opnieuw

Op 13 mei besliste de Nationale veiligheidsraad dat schoonheidssalons opnieuw mogen opstarten. De schoonheidsspecialiste van B'eau Wellness in LAGO Gent Rozebroeken verheugen zich om opnieuw hun vertrouwde klanten te verwelkomen voor hun beauty date. Ook groepslessen in de buitenlucht kunnen vanaf volgende week weer. De fitnesscoaches in LAGO CLUB Zwevegem Fit. warmen zich alvast op om ieders conditie aan te scherpen. 

12 mei 2020

Ben je veilig in een zwembad tegen het coronavirus?

Onze LAGO zwembaden blijven voorlopig nog gesloten, maar vandaag vernemen we toch hoopvol nieuws. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt in hln nieuws de vraag: "Wat is het risico op besmetting in zwembaden?"

30 maart 2020

Stay safe!

LAGO volgt de maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dijken. Alle LAGO-zwemparadijzen en Rest-eau-cafés blijven gesloten. Alle updates vind je op deze nieuwspagina.

19 maart 2020

LAGO applaudisseert mee voor alle superhelden!

Onze zorgverleners, vrijwilligers en anderen die extra inspanningen leveren om ons door deze moeilijke coronatijd te helpen zijn echte helden. Daarom roept LAGO iedereen op om deel te nemen aan #mercivanuitonskot op vrijdag 20 maart om 12u00 met een oorverdovend applaus.

12 maart 2020

LAGO sluit tijdelijk de deuren in de strijd tegen het coronavirus

Als sportief en betrokken bedrijf wil LAGO er alles aan doen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. LAGO beslist daarom in samenspraak met de betrokken overheden om de deuren van al zijn zwembaden, fitnesscentra en speelparadijzen tijdelijk te sluiten. 

11 maart 2020

Hoe wapent LAGO zich tegen het coronavirus?

  • Extra aandacht voor desinfectie
  • Handhygiëne voor personeel en klanten
  • Altijd zeep en handdoekpapier voorhanden
  • Bescherming van het personeel
  • LAGO volgt de opgelegde richtlijnen van de overheid op de voet op
4 maart 2020

LAGO opent tweede LAGO CLUB fitness!

Op 7 en 8 maart opent LAGO CLUB een innovatieve fitness in het complex van het subtropisch zwembad LAGO Kortrijk Weide. In Zwevegem is LAGO CLUB na 1,5 jaar uitgegroeid tot een ware trekpleister. 1400 leden werken er op eigen tempo en onder professionele begeleiding aan hun conditie en gezondheid. Vanaf maart kan er ook in Kortrijk getraind worden op de meest geavanceerde toestellen in de fitnessmarkt. 

18 juli 2019

SAFE Swim Zone

Samen werken we aan een leuke en veilige zwemomgeving.