Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad opent zwemparadijs

29 april 2022

Het gemeentelijk zwembad in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever onderging de voorbije maanden een heuse make-over. Het sport- en instructiebad werden na vernieuwingswerken geopend onder de nieuwe naam LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. Vanaf 30 april gaan ook de deuren van het recreatiebad, de wellnesszone en de brasserie met terras en buitenspeeltuin open. Op de site wordt ook fitness en padel verwacht.  

Om dit alles te realiseren slaan de gemeente Grimbergen en LAGO zwemparadijzen de handen in elkaar gedurende een publiek-private samenwerking van 20 jaar. Om alle vernieuwingen en uitbreidingen te realiseren investeert LAGO 4 miljoen euro. De gemeente Grimbergen voorziet een jaarlijkse subsidie van 715.000 euro. 

Waterpret en ontspanning voor het hele gezin

Kinderbad zwembad Grimbergen

Lekkerlang luieren, uren spetteren en samen met de kinderen de tijd van je leven beleven in het vernieuwde Pierebad. Op 30 april is het eindelijk zover en gaat het zwemparadijs open. Dit is het moment waar vele gezinnen uit Grimbergen en omgeving naar uitgekeken hebben.  

“Sinds januari komen elf scholen naar het sportbad voor de wekelijkse zwemlessen. Onze schoolkinderen zijn laaiend enthousiast over het nieuw Pierebad. Net voor de paasvakantie ging zwemacademie WaiWai met succes van start. Grimbergse kinderen leren er op een leuke manier écht zwemmen of beleven er tijdens vakanties onvergetelijke zwemkampjes. We zijn blij dat nu ook het recreatief zwembad opent en voor de nodige beweging zal zorgen.”, zegt schepen van Sport Tom Gaudaen. 

Spetteren en plonzen tussen virtuele vissen 

Het warm kinderbad is een fantastische waterspeeltuin met glijbaan, interactieve speelelementen en een unieke virtuele beleving voor de allerkleinsten. LAGO zwemparadijzen is heel innoverend met integratie van virtuele realiteit in een zwembadomgeving. Zo introduceerden ze als eerste virtueel zwemmen met een vr-duikbril en een glijbaan met virtuele realiteit.  

In LAGO CLUB Grimbergen Pierebad brengen ze deze ervaring voor het eerst in een kinderbad, een primeur die je niet mag missen wanneer je een peuter of kleuter in huis hebt. Op de bodem van het kinderbad worden rondzwemmende visjes geprojecteerd die reageren op de bewegingen en aanrakingen van je kind. Of je kind nu vol bewondering de virtuele visjes aanschouwt of ze probeert te vangen? Dit is een ideale manier om spelenderwijs kennis te maken met water. De watertemperatuur bedraagt er trouwens 34°C, wat uitzonderlijk is in vergelijking met andere baden.  

Wat heeft het zwembad verder in petto? 

Een nieuwe felgekleurde glijbaan zorgt voor extra kriebels in de buik. Wil mama en papa mee glijden? Dan ga je samen naar beneden langs de brede familieglijbaan die uitmondt in de warme lagune, een zwembad met watermassage.

“Voor de Grimbergenaars willen we op elk moment de favoriete locatie zijn voor sport en gezinsuitstappen.”, zegt Gerrit Leemans, centrummanager LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. “Tijdens de vakanties zijn er extra activiteiten die voor nog meer waterpret zorgen. Er wordt een opblaasbare stormbaan voorzien, onze mascotte Knab de krap komt even langs of je kan virtueel zwemmen in het sportbad. Hiervoor zet je een VR-bril met snorkel op en ga je op een wonderlijk onderwateravontuur.” 

Virtueel zwemmen VR

Voor een deugddoend moment na het sporten of een drukke werkdag kan je terecht in de wellnesszone die toegankelijk is vanaf 16 jaar. De buitensauna’s, hammam, jacuzzi en infraroodbank zorgen ervoor dat je weer helemaal relaxed bent.  

Samen uit eten of een verjaardag vieren? 

Na de waterpret schuif je aan tafel in de gezellige en kindvriendelijke brasserie van het zwembad. Terwijl ouders genieten van een aperitief op het terras, leven kinderen zich verder uit in de leuke buitenspeeltuin. Voor jarigen tot en met 15 jaar organiseer je een spetterend verjaardagsfeestje in het zwembad gecombineerd met een menu in de brasserie. Een feestje vastleggen is heel eenvoudig via de webshop en kan zelfs tot 7 dagen op voorhand.  

Fitness Grimbergen

Fitness en padel voor de sportieveling 

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad wordt bovendien dé sportieve ontmoetingsplaats met fitness en padel. Nog voor de zomervakantie kunnen sportievelingen hun hart ophalen in de gloednieuwe LAGO CLUB, een laagdrempelige fitness waar sporten een plezier is voor iedereen. Onder begeleiding van professionele coaches werk je aan je persoonlijk doel op de allernieuwste fitnesstoestellen en blijf je een leven lang fit.  

Voor meer informatie over LAGO CLUB Grimbergen Pierebad en reservaties: www.lagogrimbergen.be.