Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Hoe wapent LAGO zich tegen het coronavirus?

11 maart 2020
 • Extra aandacht voor desinfectie
  Het poetspersoneel van LAGO heeft extra aandacht voor de goede hygiëne binnen de zwemparadijzen. Deurklinken, lockerdeurtjes, handvaten, omkleedbankjes, toiletbrillen, tafels, stoelen, … worden heel de dag door en op regelmatige tijdstippen gepoetst en extra ontsmet met een gestabiliseerde peroxide spray. Dit is een standaard poetsprocedure die bij het uitbreken van de gewone wintergriep ook toegepast wordt.
 • Handhygiëne voor personeel en klanten
  Alle medewerkers van LAGO kregen duidelijke richtlijnen over een goede handhygiëne. Zowel op de werkvloer als in de publieke zones van het zwemparadijs hangen er informatiefiches uit met duidelijke instructies om de handen regelmatig volgens de correcte manier te reinigen en thuis te blijven wanneer je je ziek voelt.  
 • Altijd zeep en handdoekpapier voorhanden
  Het poetspersoneel zorgt ervoor dat alle zeepdispensers en handdoekautomaten steeds gevuld zijn.
 • Bescherming van het personeel
  Onze medewerkers kregen duidelijke instructies over handhygiëne. Er worden geen handen geschud, ook geen kus bij ontmoeting. Personeelsleden die zich ziek voelen, blijven thuis.
 • LAGO volgt de opgelegde richtlijnen van de overheid op de voet op

Heb je meer kans om besmet te worden in een subtropisch zwembad?

 • Neen. Het Coronavirus houdt niet van chloor en warme temperaturen.
  Zwemmen op zich brengt geen extra risico met zich mee. Er wordt chloor gebruikt in het zwembad en ontsmettingsmiddelen bij het poetsen van kades, kleedkamers … Het Coronavirus overleeft ook niet in een warme omgeving waardoor het niet overdraagbaar is  in het warme zwembadwater. 
 • Spreiding van het bezoek
  Er zijn nooit meer dan 1.000 bezoekers gelijktijdig in eenzelfde ruimte. De ruimtes zijn aanzienlijk groot waardoor je voldoende ruimte tussen elkaar kan bewaren.

Kan een zwembadbezoek met school nog doorgaan?

 • Ja. In de richtlijnen van Onderwijs Vlaanderen wordt zwemmen, net zoals een open luchtactiviteit, aangehaald als een uitstap die nog steeds kan doorgaan.

Updates volg je op onze LAGO nieuwspagina.