Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Proficiat LAGO Gent Rozebroeken! Het wereldrecord 'bommetje' is binnen!

25 juni 2022

Heel veel opspattend water, golven en een plaatsje in Guiness World Records. Op zaterdag 26 juni 2022 maakten 298 zwemmers gelijktijdig een bommetje in het Olympisch zwembad. Het nieuw wereldrecord staat op naam van LAGO Gent Rozebroeken!

LAGO Gent Rozebroeken vierde afgelopen weekend haar tiende verjaardag en dit mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Fil de krokodil, de mascotte van het zwemparadijs, verstopte gouden tickets voor een zomer lang gratis toegang en deelde heel wat andere leuke cadeautjes uit. De meest spectaculaire stunt vond plaats op zaterdag om 17u30 in het Olympisch sportbad: samen het nieuw wereldrecord 'bommetje' vestigen. Onder het toeziend oog van Guinness World Records maakten maar liefst 298 zwemmers gelijktijdig de sprong in het water. Dit waren er 66 meer dan bij het vorige wereldrecord, dus ... het wereldrecord is binnen! Dankjewel aan alle deelnemers die dit mee mogelijk maakten. Jullie maakten fantastische bommetjes!

Fotograaf: Pieterjan Haemers

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over