Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Adres & route LAGO Kortrijk Weide

Parking
Betalende parking Kortrijk Weide

Let op! De zone rondom Parking Kortrijk Weide is enkel toegankelijk voor vergunninghouders. 
Oprijden zonder vergunning heeft een GAS-boete van 58 euro tot gevolg. Controle gebeurt automatisch met behulp van camera's met kentekenherkenning. 

PARKEERTARIEVEN VOOR KLANTEN SUBTROPISCH ZWEMBAD OF SPORTBAD
▶ Vraag je code aan het onthaal om van dit voordeeltarief te genieten.
Max. aantal uren parkerenTarief
1uGratis
12u€ 3,00


PARKEERTARIEVEN VOOR KLANTEN LAGO BISTRO
▶ Vraag je code aan het onthaal om van dit voordeeltarief te genieten. 
Max. aantal uren parkeren
Tarief
1u Gratis
1u30€ 1,50
1u40€ 2,50
4u30€ 3,00
4u50€ 4,50
5u10€ 5,50
5u30€ 6,50
6u€ 7,50
12u€ 9,00


STANDAARD PARKEERTARIEVEN

Max. aantal uren parkeren

Dagtarief
8u00 - 20u00
Nachttarief
20u00 - 8u00
1u GratisGratis
1u20€ 1,50€ 1,00
1u40€ 2,50€ 2,00
2u00€ 3,00€ 2,00
2u30€ 4,00€ 2,50
3u00€ 5,50€ 2,50
4u30€ 8,00€ 3,00
12u00€ 9,00€ 3,00

Vind hier een overzicht van alle parkeertarieven en beschikbare parkeerplaatsen.

Hoe verloopt je parkeerbeurt en de betaling? 
Alle instructies worden ook duidelijk vermeld op het display van de in- en uitritzuil.

 • Aan de inritzuil: voer je bankkaart met maestro, visa of mastercard in.
 • Hoe kan je je kortingscode voor de parking bekomen?
  Individuele zwembeurt: vraag je korting op je parkeersessie aan het onthaal bij het valideren van je e-ticket of het afrekenen van je zwembeurt.
  Zwembeurt met abonnement of beurtenkaart: vraag je korting op je parkeersessie aan het onthaal na het zwemmen, maar voor het verlaten van het zwembad.
  Bezoek LAGO Bistro: vraag je korting op je parkeersessie bij het afrekenen van je consumptie.
 • Aan de uitritzuil: scan eerst je QR-code indien je recht hebt op korting en voer pas daarna dezelfde bankkaart in de je gebruikte bij het binnenrijden. Het systeem berekent de juiste prijs en je parkeerbeurt wordt automatisch betaald. Krijg je de melding “niet mogelijk” ? Druk op STOP (witte ronde toets) onder het scherm en biedt de kortingscode opnieuw aan.
Parking 3 HOWEST: enkel verkrijgbaar in de webshop

Voordelig parkeren op wandelafstand aan 1,21 euro in weekends, schoolvakanties en op feestdagen (enkel beschikbaar in de webshop): 
Tijdens weekends, schoolvakanties en op feestdagen zijn er parkeermogelijkheden aan 1,21 euro op parking 3 HOWEST, ter hoogte van Graaf Karel de Goedelaan 32 (op wandelafstand). Enkel online te bestellen in combinatie met een minimum aankoop van 2 tickets voor het subtropisch zwemparadijs en zolang de voorraad strekt. De tickets worden op datum aangekocht via de webshop.
Bestel hier je tickets met parking >

Parking LAGO Kortrijk Weide

Gratis parking P+B Wembley

Gratis parkeren kan in de Moorseelsestraat 144 (950 meter wandelen naar het zwembad). Vanaf deze parking kan je gratis met de bus richting Kortrijk Station (buslijn 42 en 62) en terug. De dichtstbijzijnde afstapplaats is dan 'De Appel'.

Zijn er oplaadpunten in de buurt?

Ja!

Rijd je elektrisch en wens je de wagen op te laden terwijl je een verfrissende duik neemt? Dit kan op volgende adressen:

 • Allego Charging Station: Meersstraat 27, 8500 Kortrijk (3 minuten wandelen)
 • Allego Charging Station: President Rooseveltplein 21, 8500 Kortrijk (9 minuten wandelen)
 • Blue Corner Charging Station: Graanmarkt 1, 8500 Kortrijk (11 minuten wandelen)

Let op: deze oplaadpunten vallen binnen de zone van betalend parkeren. Zorg dus dat je zeker betaalt aan de automaat of via SMS. Meer info vind je op de betaalautomaat in de straat. 

Routebeschrijving
Routebeschrijving - met de auto

Ons zwemparadijs bevindt zich op dit adres: Nelson Mandelaplein 19, Kortrijk. Indien uw GPS dit adres niet herkent, kan je Burgemeester Lambrechtlaan (eventueel rondpunt Blekerstraat) ingeven. 

 • Betalende parking Kortrijk Weide:  Vraag jouw ticket met QR code voor parkeerkorting aan het onthaal bij het afrekenen van jouw zwembeurt. Houders van abonnementen en beurtenkaarten kunnen na het zwemmen, maar voor ze het zwembad verlaten een kortingscode vragen aan het onthaal. Het eerste uur parkeer je als zwemmer gratis. Wens je op deze parking langer te parkeren, dan betaal je als zwembadbezoeker maximaal € 3,00. Klik hier voor een overzicht van alle parkeertarieven. Om binnen te rijden, voer je steeds jouw bankkaart (Maestro, Visa of Mastercard) in aan de inritzuil. Bij het buitenrijden volstaat het dezelfde bankkaart terug aan de uitritzuil in te voeren. Het systeem berekent de juiste kostprijs en jouw parkeerbeurt is betaald. Om gebruik te maken van het parkeertarief voor zwemmers, presenteer je bij het buitenrijden éérst deze kortingscode aan de lezer bij de uitritzuil, pas daarna voer je de bankkaart in, zoals ook vermeld op het display van de uitritzuil. De zone rondom Parking Kortrijk Weide is enkel toegankelijk voor vergunninghouders. Controle hierop gebeurt automatisch met behulp van camera's met kentekenherkenning. Oprijden zonder vergunning heeft een GAS-boete van 58 euro tot gevolg.
 • Betalende parking Graaf Karel de Goedelaan (parkeertickets enkel via de webshop verkrijgbaar): Tijdens weekends, schoolvakanties en op feestdagen zijn er parkeermogelijkheden aan 1 euro op parking Graaf Karel de Goedelaan (op wandelafstand). Enkel online te bestellen in combinatie met een minimum aankoop van 2 tickets voor het subtropisch zwemparadijs en zolang de voorraad strekt. De tickets worden op datum aangekocht via de webshop. Bestel hier je tickets met parking >
  Parking LAGO Kortrijk Weide
 • Gratis parking P+B Wembley: Gratis parkeren kan in de Moorseelsestraat 144 (950 meter wandelen naar het zwembad). Vanaf deze parking kan je gratis met de bus richting Kortrijk Station (buslijn 42 en 62) en terug. De dichtsbijzijnde afstapplaats is dan 'De Appel'.
Routebeschrijving - met de trein

Het station van Kortrijk ligt op 850 meter van het zwembad. Voor alle mogelijke treinverbindingen, klik op volgende link: www.b-rail.be.

Routebeschrijving - met de bus

Neem aan het station lijn 4-6-40-42-52-53-60-61-62, stap af aan de Halte Kortrijk De Appel. Stap 300 meter tot aan het zwembad. Meer info op deze link.

Routebeschrijving - te voet of met de fiets

Met deze fiets routeplanner kan je je fietstocht tot bij ons in kaart brengen.

Omgevingswerken station

Er komt een nieuw trein- en busstation gekoppeld aan de opwaardering van de hele stationsbuurt. Sinds september 2019 wordt in de omgeving van kruispunt De Appel, de Zandstraat en het Conservatoriumplein gewerkt aan de bouw van een fiets- en bustunnel, een autotunnel, een ondergrondse parking en de aanleg een nieuw plein. 

De parking opende in oktober. Op 15 december 2023 was de autotunnel aan de beurt. Dit betekent dat de tunnel aan De Appel weer geopend is.

Via deze link vind je alle info met betrekking tot het stationsproject.

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over