Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Plezier voor iedereen!

Handicap of niet, bij ons is iedereen welkom voor een dag boordevol (water)pret!

Wist je dat LAGO Kortrijk Weide heel wat inspanningen levert om het zwemparadijs zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen?

Welkom, kom binnen!

Kick de kikker verwelkomt iedereen met open armen! Kom je met de auto naar LAGO Kortrijk, dan kan je op de voorbehouden plaatsen parkeren. Via de draaideur geraak je vlot naar binnen, maar ook voor rolstoelgebruikers en grote groepen is er een aparte deur. Eenmaal binnen:

  • geraak je gemakkelijk van het ene naar het andere verdiep in het centrum dankzij een lift;
  • is er een apart toegangspoortje in het zwemparadijs voor personen met een handicap.
Welkom, kom binnen!

Op maat afgestemd

Het zwemplezier kan bijna beginnen! In het zwemparadijs:

  • hebben we extra grote kleedkamers met douche zodat je je op je gemak kan omkleden;
  • is het zwembad voorzien van schuine hellingen en kunnen de redders je alsnog vervoeren in de zwembadrolstoel;
  • De sauna's, de buitenbaden en het zwemmersterras (binnen en buiten) zijn ook vlot toegankelijk voor personen met een rolstoel. Ook de kinderbaden zijn voorzien van een zeer lage rand waardoor deze vlot te betreden zijn. Het golfslagbad is voorzien van een vaste trap. De warme lagune, glijbanen en de wildwaterbaan zijn ook te bereiken via trappen.  
Op maat afgestemd

Begeleiders zwemmen gratis

Heb je een EDC*? Dan zwem jij met korting. Begeleiders daarentegen zwemmen helemaal gratis. Heb je nog ergens hulp bij nodig? Onze poetsmedewerkers, redders en onthaalteam ondersteunen je graag en staan steeds paraat om je verder te helpen.

*European Disability Card  

Begeleiders zwemmen gratis

Verstelbare zwembadbodem en zwembadlift

Zin in een verfrissende duik? Dankzij onze verstelbare zwembadbodem in het sportbad bieden wij plaats aan iedereen die graag eens een verfrissende dag wil beleven. Via de zwembadlift kunnen de redders iedereen veilig in en uit het water hijsen.  

Verstelbare zwembadbodem en zwembadlift

Klaar om het zwemplezier te ontdekken?

Het warme water in de kinderbaden (32°C) en warme lagune (34°C) zorgt ervoor dat iedereen zorgeloos kan ontspannen. In het sportbad kan je op je eigen tempo baantjes zwemmen, wat een minimale belasting voor de gewrichten en spieren is. Ideaal dus voor wie op een laagdrempelige manier wil bewegen.

Reserveer nu je zwemuitstap!

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over