Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Redders LAGO klaar voor staycation in België

29 mei 2020

LAGO zet alles op alles om de zwemparadijzen in optimale omstandigheden te laten hervatten wanneer er groen licht gegeven wordt. En als dat gebeurt, dan zal dat gebeuren in alle veiligheid. De centra worden aangepast om iedereen zorgeloos te laten genieten van zwemplezier én de redders van LAGO zijn inmiddels bezig met het volgen van een bijscholing omtrent de nieuwe reanimatierichtlijnen in functie van Covid-19.

LAGO gaat ervan uit dat iedereen binnenkort terecht kan in een LAGO zwembad voor een veilige duik het water. Staycation of vakantie in eigen land zal deze zomer zeker populair zijn. Vorige zomer genoten maar liefst 600.000 bezoekers van waterpret in de subtropische zwemparadijzen van LAGO. De weergoden voorspellen alvast een zomer met tropische temperaturen. Een zwemparadijs zal tijdens deze hete dagen een topbestemming zijn met heerlijk verkoelend buitenwater dichtbij huis.

Algemeen directeur Diether Thielemans licht toe:

“LAGO stoelt op vijf waarden die perfect matchen met wie we zijn en waar we voor staan, namelijk: veilig, vooruitstrevend, vlekkeloos, warm en plezierig. Veiligheid is zonder twijfel steeds onze topprioriteit, dit vertaalt zich in geschoolde en gemotiveerde redders, bijgestaan door het AngelEye-drenkelingendetectiesysteem.”

De redders zijn een cruciale schakel in de heropening van de baden. De voltallige ploeg werd opgeroepen om de nieuwe bijscholing te volgen in open lucht én in alle veiligheid. De redders staan op de startblokken klaar om erin te duiken. Het zwembad is een veilige omgeving en er is geen enkel geval bekend waarbij het coronavirus via zwembadwater wordt doorgegeven. Water speelt geen rol bij het doorgeven van respiratoire virussen zoals het coronavirus. Chloorwater doodt virussen en bacteriën.Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over