Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Opening afgelast na brand

27 februari 2019

In de nacht van 26 op 27 februari brak er een hevige brand uit in LAGO Kortrijk Weide. De hulpdiensten waren met meer dan 30 voertuigen en 120 hulpverleners snel ter plaatse. Na anderhalf uur was de brand grotendeels onder controle en kon de schade vastgesteld worden. De glijbaantoren en de 5 spectaculaire glijbanen zijn volledig weggesmolten. De precieze oorzaak wordt nog verder onderzocht tijdens een expertise. Kwaad opzet wordt alvast uitgesloten.  

Na een overleg met de stad Kortrijk en alle betrokken partijen werd er beslist om het openingsweekend af te gelasten. Om toch te kunnen genieten van waterpret tijdens de komende krokusvakantie zullen de zwembaden Lagaeplein en Mimosa geopend worden vanaf 2 tot en met 10 maart. Er kan doorlopend gezwommen worden tussen 10u00 en 21u00. De toegangsprijs is €2,00 per persoon. Kinderen jonger dan 4 jaar zwemmen gratis.
Heb je nog een geldige beurtenkaart voor deze zwembaden? Breng deze dan zeker mee want de geldigheid ervan wordt verlengd tot en met 10 maart. Op woensdag 6 maart worden de scholen ingelicht over de organisatie van de zwemlessen in de eerste week na de vakantie.

Vooraleer we LAGO Kortrijk Weide openen, willen we onze bezoekers een veilige zwembeurt garanderen. De opening zal bepaald worden na een grondige inspectie die uitgevoerd zal worden door een expert in het bijzijn van brandweer, politie en aannemers. Zowel de opening als de heropbouw zal in fases gebeuren. Het sportbad zal wellicht eerst geopend worden. Pas daarna volgt het recreatieve deel. De glijbanen werden op maat van LAGO Kortrijk Weide gemaakt en zullen dus wat langer op zich laten wachten.

Als gevolg van de brand werden er roetdeeltjes verspreid in de omgeving. De medewerkers van team Nette Stad hebben de openbare wegen en de openbare domeinen weer schoon geveegd.
Heb je zelf schade ten gevolge van dit incident? Neem dan zeker contact op met je verzekeringsmakelaar. De verzekeringsgegevens van LAGO kan je bekomen op kortrijkweide@lago.be.

Voor verdere vragen kan je terecht op de website van de stad Kortrijk en bij het gratis meldpunt 1777 van de stad.

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over