Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Happen & trappen

Trappen langs de Leie in Kortrijk

Fiets langs de Leie met een lekkere tussenstop in het Rest-eau-café van LAGO Kortrijk Weide. Tijdens deze ontspannende fietsroute ontdek je een creatieve stad waar de Leie dwars doorstroomt. Historische gebouwen, verborgen plekjes en een bruisende sfeer kenmerken deze prachtige omgeving. Met een rijke geschiedenis waarbij Kortrijk bekroond is met het lidmaatschap van UNESCO Creative Cities Network. Een design stad die zeker een bezoekje waard is. 

Happen en Trappen fietsarrangement

Afstand: 45 km

Prijs: € 42,95 p.p.
Bij deze Happen en Trappen fietsroute is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Hotel Full House
  • Voorgerecht bij Kaffee Damast
  • Soep bij De Middenstand Kuurne
  • Hoofdgerecht bij LAGO Kortrijk Weide
  • Nagerecht bij Onder de Olijfboom

+ uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke je aan het einde van de dag weer inlevert).

Leie
De Leie speelt de hoofdrol in deze historische en tegelijk verrassend moderne stad. De Leie is een 202 kilometer lange rivier waarvan 109 km in België. Traditioneel is de Leie bekend om zijn vlaswerken. Het water is arm aan kalk en ijzer en daardoor geschikt voor het roten van vlas. Hierdoor dankt de Leie zijn bijnaam aan: de Gouden Rivier.

Texture
Texture vertelt het verhaal over de linnen- en vlasnijverheid. In driekamers, ingericht in een authentiek vlasvezenhuis, ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. De vlas is één van de belangrijkste Vlaamse exportproducten. Dankzij de vlas ontwikkelde de stad een reputatie van vakmanschap, kwaliteitsvol design en ondernemerschap.

Fietsnetwerk
Het fietsnetwerk telt nu 3180 km fietsplezier. De knooppunten zijn hernummerd en 20.000 nieuwe werden geplaatst die tevens voorzien zijn van QR-codes. Een heerlijke plek om te fietsen met natuurgebieden, bezienswaardigheden en autovrije fietspaden.

Wij verwelkomen je graag op deze Happen en Trappen route!
*Online reserveren is mogelijk tot één dag voor je uitstap.

Start je fietsroute

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over