360°
Koop nu een LAGO-eendje, snoepzakje of cupcake en steun Leef vzw. Meer info over deze acties kan je terugvinden bij 'nieuws'.
+

Praktische info

Bekijk alle praktische info voor je bezoek aan LAGO Lier De Waterperels:

 • Bereikbaarheid
 • Openingsuren en rustige momenten
 • Faciliteiten
 • Zwemuitrusting en speelmateriaal
 • Regels en voorschriften
 • Sportbad
 • Beurtenkaarten
 • Feestjes
 • Zwemlessen
 • Kinderen
 • Evenementen
 • Groepen

Bereikbaarheid

Plan je een dagje LAGO Lier De Waterperels? Wij zetten je alvast op weg met een routebeschrijving voor elk vervoersmiddel!

Routebeschrijving - met de auto

Het zwemcomplex is gelegen op de Dungelhoeffsite. In deze zone vind je ook de stadsdiensten en het politiekantoor. Kazernedreef is een relatief nieuwe straat die nog niet op elke wegenkaart wordt weergegeven. Is dit voor jou het geval? Geef dan het adres van de inrit site in: Mechelsesteenweg 28.


De parking gelegen achter het gebouw van het zwembad is gratis voor bezoekers van het zwembad en het Rest-eau-café.

Parking VOLZET? Rij terug en parkeer in de ondergrondse Dungelhoeffparking (ga rechts op de scherpe bocht op de Kazernedreef (onder het Paradeplein). Het parkingticket is gratis als je het aan de kassa laat valideren bij de aankoop van je zwemticket.


Op je GPS geef je best Mechelsesteenweg 26 in. 

Om de stadsdrukte te vermijden, neem je best de ring R16 en rij je de Mechelsesteenweg (kruispunt Carrefour) op richting Centrum / Mechelsepoort / Dungelhoeffparking. Let op! Hou rechts aan zodat je niet door de nieuwe Pallietertunnel rijdt die onder het kruispunt door gaat.

Komende van de R16 rij je tot de eerste lichten net voor de binnenring en ga je links de Kazernedreef op (bordjes Stadskantoor/Politie/Dungelhoeffparking/Zwembad).

Passeer de bocht van 90° en passeer de ondergrondse Dungelhoeffparking (rechts gelegen in de bocht).

Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Routebeschrijving - met de trein

Het zwembad ligt op ongeveer 550 meter van het station van Lier. Plan je reis van station tot station met deNMBS-routeplanner.

Als je het station uitkomt, ga je rechts en stap je richting de parking van het station. Neem de eerste straatlinks (Hofstraat). Op het einde (Boomlaarstraat) draai je rechts in. Je passeert na 100 meter rechts de Vredelaan.Na 10 meter (ter hoogte van de bushalte) neem je rechts het wandelpad (Kadettenlaan) tussen de hekken (links vanhet hek zijn bouwwerken van nieuwe appartementen). Op het pad zie je op het einde rechts het zwembad staan.

Verkies je het openbaar vervoer vanaf het station? Neem dan aan het station bus 1 richting Lier Herderin, bus 3richting Kessel, bus 135 richting Wilrijk, bus 550 richting Mechelen of bus 555 richting Rumst en stap na 2 minutenaf aan de halte ‘Dungelhoeff’.

Routebeschrijving - met de bus

Plan op voorhand je busreis via derouteplanner van De Lijn.

Met de lijnen 1, 3, 132, 135, 154, 550 en 555 stap je af aan de halte ‘Lier Dungelhoeff’. Deze halte ligt aan hetstadskantoor.

Met de lijnen 130 en 131 stap je af aan de halte ‘Lier Zwembad’. Deze halte ligt aan de achterzijde van de site.

Met de overige lijnen stap je af aan de halte ‘Lier Rolwagenstraat’. Deze halte ligt op 450 meter van het zwembad.Deze halte ligt aan het begin van de Baron Opsomerlaan.

Routebeschrijving - te voet of met de fiets

Geweldig dat je onze duurzame visie ondersteunt door ons zwemparadijs te voet of met de fiets te bezoeken! LagoDe Waterperels is bereikbaar via de vest rond Lier. Dit is een aangenaam alternatief voor fietsers en voetgangersom de drukke straten te vermijden.

Het zwembad ligt tussen de fietsknooppunten 11 en 89 Plan zelf een mooie fietstocht door het Pallieter-landschapof combineer een stadsbezoek met een plonsbeurt via Fietsnet!

Is het toch wat ver, dan kan je aan het station van Lier aan het Fietspunt, aan de bushalte op de Veemarkt en aande bushalte aan parking De Mol, 7 dagen op 7, 24 uur op 24 een fiets gebruiken via Blue Bike. Abonneer je en stapop de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, de ontlening kost je slechts 1 euro.

Het zwembad is te bereiken via de Boomlaarstraat (je kan de site op t.h.v. de bushalte, via de Baron Opsomerlaanlangs de politie het Paradeplein oversteken en langs het wandelpad tot achteraan lopen, wandelen of fietsen. Vanafde Mechelsesteenweg kunnen wandelaars en fietsers eveneens het pad aan de David Tenierslaan gebruiken.

Openingsuren en rustige momenten

Heb je een vraag over onze openingsuren of wanneer je in alle rust kan komen zwemmen? Bekijk dan zeker deze vragen.

Hebben jullie een sluitingsdag?

Onze vaste sluitingsdagen zijn 1 januari, 24 december, 25 december en 31 december. We zijn ook jaarlijks geslotenvoor onderhoud. De onderhoudsperiode vind je terug bij onze openingsuren.

Wat zijn de openingsuren tijdens feestdagen?

Op officiële feestdagen is ons zwembad open van 9u00 tot 18u00. De kassa sluit een half uur vroeger.

Wanneer zijn de rustige momenten in het zwembad?

Vooral op schooldagen is het rustig. In de vakanties is het vaak drukker, met soms zeer drukke dagen in de wintervakanties.De weersomstandigheden spelen hierbij een zeer grote rol. Doorgaans is het op regendagen iets rustiger vanaf 17u.

Hoelang mogen we zwemmen?

Er staat geen tijdslimiet op, je kan zolang in het zwembad blijven als je wilt. Je dient wel rekening te houden met het sluitingsuur.

Faciliteiten

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aan het onthaal, in onze brasserie en op ons zwemmersterras kan je cash of met bancontact betalen. Voor de zwembeurtenkan je eveneens betalen met sport- en cultuurcheques van Sodexo of Ticket Compliments. Onze cadeaubon kan je zowelin het zwembad als in de brasserie gebruiken.

Kan ik bij jullie een cadeaubon kopen?

Ja, je kan bij ons een cadeaubon kopen met een bedrag naar keuze waarmee de gelukkige ontvanger zowel in het zwembadals in de brasserie kan betalen.

Is jullie parking betalend?

Nee, onze parking is volledig gratis. Indien de parking volzet is kan je gratis parkeren in de ondergrondse parking(Dungelhoeffparking) gelegen in de bocht van 90° net voor het zwembad (op 100 meter wandelen).

Is er Wifi in het zwembad?

Ja, we beschikken over gratis Wifi voor onze bezoekers.

Zijn er kleerhangers?

We hebben geen losse kleerhangers, maar er zijn wel haakjes in de lockers waar je kleding kan ophangen.

Hoe werken de lockers?

Voor het gebruik van de lockers heb je een muntstuk van 1 euro nodig.

Zwemuitrusting en speelmateriaal

Mag ik met een zwemshort zwemmen?

Ja, een zwemshort is toegestaan wanneer deze tot boven de knie komt en gemaakt is van badstof.


Mag ik eigen spelmateriaal meebrengen naar het zwembad?

Ja, dit is mogelijk zolang de drukte het toelaat en er geen hinder is voor andere bezoekers. De redders bepalen of het al dan niet mogelijk is.

Kan ik spelmateriaal lenen?

Nee, je kan eventueel wel zelf spelmateriaal meebrengen zoals hierboven beschreven staat.

Regels en voorschriften

Om ervoor te zorgen dat een bezoek aan LAGO Lier De Waterperels voor iedereen plezierig is, vragen we onze bezoekers zich aan enkele regels te houden.

Intern reglement

Het intern reglement kan jehier raadplegen.

Scan identiteitskaart

Vanaf 1 juli 2017 dien je je identiteitskaart te laten scannen bij het aankopen van een toegangsticket. Deze gegevensworden tijdelijk geregistreerd en worden uitsluitend geraadpleegd bij het niet naleven van het zwembadreglement (dit in lijn met de privacywetgeving).

Bij het niet naleven van deze reglementen worden deze bezoekers verzocht het zwembad dadelijk te verlaten.


Meer info 

Sportbad

Is mijn baantjeskaart altijd geldig?

Als je een baantjeskaart hebt, moet je rekening houden met de tijden waartussen je deze kan gebruiken. Je kan steedseen papier met de baantjesuren aan het onthaal verkrijgen of je kan het terugvinden bij onzetarieven.

Kunnen we altijd baantjes zwemmen?

Ons sportbad is doorlopend open en er is steeds minimum 1 baan vrij om baantjes te trekken.

Beurtenkaarten

Hebben jullie jaarabonnementen?

Nee, maar we hebben wel 10 beurtenkaarten en familiepassen. Deze zijn 1 jaar geldig vanaf het gebruik van de eerstezwembeurt.

Zijn er regels verbonden aan een 10 beurtenkaart?

Een reguliere 10 beurtenkaart is aan een leeftijdsgroep en adres gebonden. Dit betekent concreet dat iedereen dieop hetzelfde adres woont (zelfde gezin) en tot dezelfde leeftijdsgroep behoort van dezelfde kaart gebruik kanmaken. Het is dus niet toegelaten om jouw kaart te gebruiken voor vrienden, buren, familieleden… die niet bij jou wonen.

1 beurt per gezinslid

Hoe weet ik hoeveel beurten er nog op mijn kaart staan of hoelang mijn kaart nog geldig is?

Het resterende aantal beurten en de geldigheidsduur van jouw kaart staan steeds onderaan vermeld op je kassaticketdat je ontvangt aan het onthaal.

Ik ben mijn beurtenkaart kwijt. Wat moet ik doen?

Indien je de naam van de kaart weet, kunnen wij de beurten nog registreren in het systeem.

Mijn beurten zijn vervallen, wat nu?

Jouw vervallen beurten kunnen enkel gerecupereerd worden als je omwille van medische redenen niet kon zwemmen tijdensde lopende periode van je 10 beurtenkaart. Je brengt dan een medisch attest binnen. Indien je geen attest kanvoorleggen, zijn jouw beurten verloren.

Je kan altijd zelf het aantal beurten en de looptijd van je kaart volgen onderaan je kassaticket, zo voorkom jehet onnodig vervallen van beurten.

Wat houdt de familiepas in?

De familiepas is een 10 beurtenkaart die je kan gebruiken voor het ganse gezin. Kom je op bezoek met 4 personen,dan worden er 4 beurten afgewaardeerd (1 beurt per gezinslid). Deze beurtenkaart is 1 jaar geldig, vanaf de eerste dag van gebruik.

Feestjes

Wist je dat je bij LAGO De Waterperels de leukste feestjes kan organiseren? Wij vertellen je er graag meer over!

Hoe kan ik een feestje organiseren?

Als je een feestje wil organiseren in ons zwembad, kan je meer informatie krijgen en reserveren aan het onthaal.Je kan ook altijd terecht op onze feestjespagina.

Mogen we mee helpen op een feestje als we niet mee gaan zwemmen?

Onze zwemfeestjes vinden altijd plaats op het zwemmersterras. Die zone behoort bij de zwembadzone en is enkel toegankelijkvoor zwemmers met een toegangsticket.

Hoelang mag een feestje duren?

Er staat geen tijdslimiet op, je kiest zelf hoelang jouw feestje in het zwembad duurt. Je moet wel rekening houdenmet de reservatietijd van de tafels op het zwemmersterras. De tafels voor je feestje worden 50 minuten voor jegereserveerd, dit wordt vooraf bij de reservatie afgesproken.

Zwemlessen

Heb je vragen over de zwemlessen? Kijk dan hieronder of op de pagina van onze zwemacademie.

Kunnen we bij jullie ook terecht voor zwemlessen?

Ja, drie keer per jaar start er bij ons een zwemacademie. Die omvat alle zwemlessen van babyzwemmen tot diplomazwemmen.We starten na de kerstvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. De zwemacademie duurt tien weken. We werkenmet een wachtlijst die we chronologisch afwerken.

Kinderen vanaf vier jaar nodigen we uit om aan een proefles deel te nemen, aan de hand daarvan plaatsen onze lesgeversde kinderen in de geschikte lesgroep.

Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie organiseren we ook intensieve zwemlessen waarin we kinderen leren zwemmenin 2 weken. Meer info vind je terug bij de zwemacademie.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind starten met zwemlessen?

Dat kan bij ons al vanaf 6 maanden, je zal dan starten met babyzwemmen. Vanaf 18 maanden tot 2,5 jaar is dit peuterzwemmen.Tussen 2,5 en 4 jaar hebben we kleuterzwemmen. Vanaf 4 jaar worden de kinderen uitgenodigd voor een proefles,en aan de hand daarvan worden ze aan de juiste lesgroep toegewezen.

Kinderen

Kan ik binnengaan in het subtropisch zwembad om mijn kinderen te zien?

Als je bij jouw kinderen wilt zijn, dien je badkledij te dragen en een toegangsticket te kopen. Je kan wel naarje kinderen kijken vanaf de kijkzone. Let op: kinderen onder de 10 jaar mogen enkel met begeleiding binnen.

Kan ik mijn kinderen in het oog houden vanuit de kijkzone?

Vanuit onze kijkzone heb je voornamelijk zicht op het sportbad. De wildwaterbaan en het golfslagbad kan je vanhieruit niet zien.

Mijn kinderen kunnen zwemmen, mogen zij alleen binnen?

Kinderen vanaf 10 jaar mogen alleen binnen. Kinderen onder de 10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Evenementen

Wanneer is er discozwemmen?

Er zijn geen vaste momenten voorzien voor het discozwemmen. Als dit zal doorgaan, wordt het vooraf en tijdig aangekondigdvia onze website en onzeFacebookpagina.

Kan ik een teambuilding / privéfeest organiseren bij jullie?

Lago Lier De Waterperels bekijkt graag met jou je wensen en noden en werkt een voorstel op maat uit. Neem gerustcontact met ons op, we helpen je graag verder!

Kan ik het zwembad afhuren?

Ja, je kan het zwembad afhuren op onze sluitingsdagen tussen 9u00 en 22u00. Op andere dagen kan het na sluitingstijd,bekijk daarom onze openingsuren. Het is noodzakelijk om minimum twee weken op voorhand te reserveren.

Er is een onderscheid tussen de tarieven voor het afhuren van het 25 meterbad of het recreatiegedeelte. Je kanze beide afhuren of apart. De recreatiebaden worden wel als één geheel verhuurd, opsplitsen is niet mogelijk.

Groepen

Moet ik reserveren als ik met een groep kom zwemmen?

Als je ons zwembad bezoekt in groep, raden we je aan om te reserveren. Vanaf 15 personen geniet je van een voordeliggroepstarief.

Vragen?

Blijft jouw vraag onbeantwoord of wens je meer te weten? Aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen!


Contacteer ons . Onze openingsuren