SAFE Swim Zone: vergeet je ID niet (verplicht vanaf 12jaar) Meer info

Praktische info

Bekijk alle praktische info voor je bezoek aan LAGO Lier De Waterperels:

Bereikbaarheid

Plan je een dagje LAGO Lier De Waterperels? Wij zetten je alvast op weg met een routebeschrijving voor elk vervoersmiddel!

Routebeschrijving - met de auto

Het zwemcomplex is gelegen op de Dungelhoeffsite. In deze zone vind je ook de stadsdiensten en het politiekantoor. Kazernedreef is een relatief nieuwe straat die nog niet op elke wegenkaart wordt weergegeven. Is dit voor jou het geval? Geef dan het adres van de inrit site in: Mechelsesteenweg 28.

De parking gelegen achter het gebouw van het zwembad is gratis voor bezoekers van het zwembad en het Rest-eau-café.

Parking VOLZET? Rij terug en parkeer in de ondergrondse Dungelhoeffparking (ga rechts op de scherpe bocht op de Kazernedreef (onder het Paradeplein). Het parkingticket is gratis als je het aan de kassa laat valideren bij de aankoop van je zwemticket.

Op je GPS geef je best Mechelsesteenweg 26 in.

Om de stadsdrukte te vermijden, neem je best de ring R16 en rij je de Mechelsesteenweg (kruispunt Carrefour) op richting Centrum / Mechelsepoort / Dungelhoeffparking. Let op! Hou rechts aan zodat je niet door de nieuwe Pallietertunnel rijdt die onder het kruispunt door gaat.

Komende van de R16 rij je tot de eerste lichten net voor de binnenring en ga je links de Kazernedreef op (bordjes Stadskantoor/Politie/Dungelhoeffparking/Zwembad).

Passeer de bocht van 90° en passeer de ondergrondse Dungelhoeffparking (rechts gelegen in de bocht).

Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Routebeschrijving - met de trein

Het zwembad ligt op ongeveer 550 meter van het station van Lier. Plan je reis van station tot station met de NMBS-routeplanner.

Als je het station uitkomt, ga je rechts en stap je richting de parking van het station. Neem de eerste straat links (Hofstraat). Op het einde (Boomlaarstraat) draai je rechts in. Je passeert na 100 meter rechts de Vredelaan. Na 10 meter (ter hoogte van de bushalte) neem je rechts het wandelpad (Kadettenlaan) tussen de hekken (links van het hek zijn bouwwerken van nieuwe appartementen). Op het pad zie je op het einde rechts het zwembad staan.

Verkies je het openbaar vervoer vanaf het station? Neem dan aan het station bus 1 richting Lier Herderin, bus 3 richting Kessel, bus 135 richting Wilrijk, bus 550 richting Mechelen of bus 555 richting Rumst en stap na 2 minuten af aan de halte ‘Dungelhoeff’.

Routebeschrijving - met de bus

Plan op voorhand je busreis via de routeplanner van De Lijn.

Met de lijnen 1, 3, 132, 135, 154, 550 en 555 stap je af aan de halte ‘Lier Dungelhoeff’. Deze halte ligt aan het stadskantoor.

Met de lijnen 130 en 131 stap je af aan de halte ‘Lier Zwembad’. Deze halte ligt aan de achterzijde van de site.

Met de overige lijnen stap je af aan de halte ‘Lier Rolwagenstraat’. Deze halte ligt op 450 meter van het zwembad. Deze halte ligt aan het begin van de Baron Opsomerlaan.

Routebeschrijving - te voet of met de fiets

Geweldig dat je onze duurzame visie ondersteunt door ons zwemparadijs te voet of met de fiets te bezoeken! LAGO Lier De Waterperels is bereikbaar via de vest rond Lier. Dit is een aangenaam alternatief voor fietsers en voetgangersom de drukke straten te vermijden.

Het zwembad ligt tussen de fietsknooppunten 11 en 89. Plan zelf een mooie fietstocht door het Pallieter-landschap of combineer een stadsbezoek met een plonsbeurt via Fietsnet!

Is het toch wat ver, dan kan je aan het station van Lier aan het Fietspunt, aan de bushalte op de Veemarkt en aan de bushalte aan parking De Mol, 7 dagen op 7, 24 uur op 24 een fiets gebruiken via Blue Bike. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, de ontlening kost je slechts 1 euro.

Het zwembad is te bereiken via de Boomlaarstraat (je kan de site op t.h.v. de bushalte, via de Baron Opsomerlaan langs de politie het Paradeplein oversteken en langs het wandelpad tot achteraan lopen, wandelen of fietsen. Vanaf de Mechelsesteenweg kunnen wandelaars en fietsers eveneens het pad aan de David Tenierslaan gebruiken.

Openingsuren en rustige momenten

Heb je een vraag over onze openingsuren of wanneer je in alle rust kan komen zwemmen? Bekijk dan zeker deze vragen.

Hebben jullie een sluitingsdag?

Onze vaste sluitingsdagen zijn 1 januari, 24 december, 25 december en 31 december.
We zijn ook jaarlijks gesloten voor onderhoud. De onderhoudsperiode voor 2019: 2 t.e.m. 6 september.
Bekijk hier alle openingsuren.

Wat zijn de openingsuren tijdens feestdagen?

Op officiële feestdagen is ons zwembad open van 9u00 tot 18u00. De kassa sluit een halfuur vroeger.

Wanneer zijn de rustige momenten in het zwembad?

Vooral op schooldagen is het rustig. In de vakanties is het vaak drukker, met soms zeer drukke dagen in de wintervakanties. De weersomstandigheden spelen hierbij een zeer grote rol. Doorgaans is het op regendagen iets rustiger vanaf 17u.

Hoe lang mogen we zwemmen?

Er staat geen tijdslimiet op, je kan zolang in het zwembad blijven als je wilt. Je dient wel rekening te houden met het sluitingsuur.

Faciliteiten

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Aan het onthaal, in onze brasserie en op ons zwemmersterras kan je cash of met bancontact betalen. Voor de zwembeurten kan je eveneens betalen met sport- en cultuurcheques van Sodexo of Ticket Compliments. Onze cadeaubon kan je zowel in het zwembad als in de brasserie gebruiken.

Kan ik bij jullie een cadeaubon kopen?

Ja, je kan bij ons een cadeaubon kopen met een bedrag naar keuze waarmee de gelukkige ontvanger zowel in het zwembad als in de brasserie kan betalen.

Daarnaast kan je ook vouchers kopen. Er zijn twee soorten vouchers: volwassenen en kind.

Is jullie parking betalend?

Nee, onze parking is volledig gratis.
Indien de parking volzet is kan je gratis parkeren in de ondergrondse parking (Dungelhoeffparking), gelegen in de bocht van 90° net voor het zwembad (op 100 meter wandelen).

Is er Wifi in het zwembad?

Ja, we beschikken over gratis Wifi voor onze bezoekers.

Zijn er kleerhangers?

We hebben geen losse kleerhangers, maar er zijn wel haakjes in de lockers waar je kleding kan ophangen.

Hoe werken de lockers?

Voor het gebruik van de lockers heb je een muntstuk van 1 euro nodig.

Zwemuitrusting en speelmateriaal

Mag ik met een zwemshort zwemmen?

Ja, een zwemshort is toegestaan wanneer deze tot boven de knie komt en gemaakt is van badstof.


Mag ik eigen spelmateriaal meebrengen naar het zwembad?

Ja, dit is mogelijk zolang de drukte het toelaat en er geen hinder is voor andere bezoekers. De redders bepalen of het al dan niet mogelijk is.
Zeemeerminstaarten zijn toegelaten.

Kan ik spelmateriaal lenen?

Nee, je kan eventueel wel zelf spelmateriaal meebrengen zoals hierboven beschreven staat.

Zijn zeemeerminstaarten toegelaten?

Ja zeker, er mag gezwommen worden in het sportbad met een zeemeerminstaart.
We raden aan om te zwemmen tijdens de dalmomenten omwille van jouw eigen veiligheid, maar ook omwille van de veiligheid van de andere bezoekers. 

Eten & drinken

Mag ik eigen eten en/of drinken meebrengen?

Koeltassen, koelboxen, eigen versnaperingen, picknick of drank zijn niet toegestaan in het zwemparadijs.
Dit omwille van hygiënische redenen. Bij het niet naleven van het reglement, kan je toegang tot het zwemparadijs geweigerd worden. 

Babyvoeding

Babyvoeding is toegelaten in een kleine hoeveelheid. Zo krijgt je kleine spruit genoeg energie binnen voor een leuke dag vol waterpret. 

Zijn er uitzonderingen?

Er is slechts 1 uitzondering op het gebruik van eten en drinken.
Tijdens een officiële hittegolf mogen er flesjes water mee naar binnen. Dit zal vermeld worden aan het onthaal of bij de ingang van het zwemparadijs.

Regels en voorschriften

Om ervoor te zorgen dat een bezoek aan LAGO Lier De Waterperels voor iedereen plezierig is, vragen we onze bezoekers zich aan enkele regels te houden.

Intern reglement

Het intern reglement kan je hier raadplegen.

Scan identiteitskaart

Vanaf 1 juli 2017 dien je je identiteitskaart te laten scannen bij het aankopen van een toegangsticket. 

Iedere individuele bezoeker dient zich aan de kassa aan te melden door middel van zijn/haar identiteitskaart (opgelegd door de Burgemeester van Stad Lier) die geregistreerd wordt in een databank. Bij abonnementen wordt de identiteitskaart) bij aankoop geregistreerd. 

Dit doen we om te allen tijde een veilig zwemparadijs te zijn voor families, vrienden en verenigingen.
Wie het reglement niet respecteert, kan de toegang tot het zwemparadijs geweigerd worden.


SAFE Swim Zone
Zwemmen in een veilige en leuke omgeving. Dankzij bezoekersregistraties is opvolging bij het niet-naleven van het intern reglement mogelijk.

Wat?
Identiteitskaarten worden ingelezen aan de kassa bij bezoekers vanaf 12 jaar.

Welke gegevens worden geregisteerd?
Naam, voornaam, pasfoto, nationaal nummer en geslacht.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

• Gegevens worden tijdelijk geregistreerd in een beveiligde database en worden automatisch verwijderd na 72 uren, tenzij er overtredingen vastgesteld werden.
• De gegevens worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Kan ik mijn gegevens opvragen?
Je gegevens kunnen na je bezoek opgevraagd worden via email: dewaterperels@lago.be.


Meer info


Sportbad

Is mijn baantjeskaart altijd geldig?

Als je een baantjeskaart hebt, moet je rekening houden met de tijden waar tussen je deze kan gebruiken. Je kan steeds een papier met de baantjesuren aan het onthaal verkrijgen of je kan het terugvinden bij onze tarieven.

Kunnen we altijd baantjes zwemmen?

Het sportbad is doorlopend open. Er is steeds minimum 1 baan vrij om baantjes te trekken.

Beurtenkaarten

Hebben jullie jaarabonnementen?

Nee, maar we hebben wel 10 beurtenkaarten en familiepassen. Deze zijn 1 jaar (10 beurtenkaart) / 6 maanden (familiepas) geldig vanaf het gebruik van de eerstezwembeurt.

Bekijk het aanbod hier.

Zijn er regels verbonden aan een 10 beurtenkaart?

Een reguliere 10 beurtenkaart is aan een leeftijdsgroep en adres gebonden. Dit betekent concreet dat iedereen die op hetzelfde adres woont (zelfde gezin) en tot dezelfde leeftijdsgroep behoort van dezelfde kaart gebruik kan maken. Het is dus niet toegelaten om jouw kaart te gebruiken voor vrienden, buren, familieleden… die niet bij jou wonen.

1 beurt per gezinslid

Hoe weet ik hoeveel beurten er nog op mijn kaart staan of hoelang mijn kaart nog geldig is?

Het resterende aantal beurten en de geldigheidsduur van jouw kaart staan steeds onderaan vermeld op je kassaticket  dat je ontvangt aan het onthaal.

Ik ben mijn beurtenkaart kwijt. Wat moet ik doen?

Indien je de naam van de kaart weet, kunnen wij de beurten nog registreren in het systeem.
Je dient hiervoor naar het onthaal te bellen en/of langs te komen.

Mijn beurten zijn vervallen, wat nu?

Jouw vervallen beurten kunnen enkel gerecupereerd worden als je omwille van medische redenen niet kon zwemmen tijdensde lopende periode van je 10 beurtenkaart. Je brengt dan een medisch attest binnen. Indien je geen attest kanvoorleggen, zijn jouw beurten verloren.

Je kan altijd zelf het aantal beurten en de looptijd van je kaart volgen onderaan je kassaticket, zo voorkom je het onnodig vervallen van beurten.

Wat houdt de familiepas in?

De familiepas is een 10 beurtenkaart die je kan gebruiken voor het ganse gezin. Kom je op bezoek met 4 personen, dan worden er 4 beurten afgewaardeerd (1 beurt per gezinslid). 

Deze beurtenkaart is 6 maanden geldig, vanaf de eerste dag van gebruik.

Feestjes

Wist je dat je bij LAGO De Waterperels de leukste feestjes kan organiseren? Wij vertellen je er graag meer over!

Hoe kan ik een feestje organiseren?

Als je een feestje wil organiseren in ons zwembad, kan je meer informatie krijgen en reserveren aan het onthaal. Je kan ook altijd terecht op onze feestjespagina.

Klik hier meer informatie of reserveer je feestje hier.

Op zoek naar uitnodigingen voor jouw spetterende feestje bij LAGO Lier De Waterperels? Download ze hier.

Mogen we mee helpen op een feestje als we niet mee gaan zwemmen?

Onze zwemfeestjes vinden altijd plaats op het zwemmersterras. Die zone behoort bij de zwembadzone en is enkel toegankelijk voor zwemmers met een toegangsticket.
Bij een kinderfeestje is min. 1 begeleider verplicht, afhankelijk van de leeftijd.

Wil je meer weten over de voorwaarden van de feestjes? Bekijk ze hier

Hoe lang mag een feestje duren?

Er staat geen tijdslimiet op, je kiest zelf hoelang jouw feestje in het zwembad duurt. Je moet wel rekening houdenmet de reservatietijd van de tafels op het zwemmersterras. De tafels voor je feestje worden 50 minuten voor jouw gezelschap gereserveerd, dit wordt vooraf bij de reservatie afgesproken.

Zwemlessen

Heb je vragen over de zwemlessen? Kijk dan hieronder of op de pagina van onze zwemacademie.

Kunnen we bij jullie ook terecht voor zwemlessen?

Ja, drie keer per jaar start er bij ons een zwemacademie. Die omvat alle zwemlessen van babyzwemmen tot diplomazwemmen. We starten na de kerstvakantie, de paasvakantie en de zomervakantie. De zwemacademie duurt tien weken. We werken met een wachtlijst die we chronologisch afwerken.

Kinderen vanaf vier jaar nodigen we uit om aan een proefles deel te nemen, aan de hand daarvan plaatsen onze lesgevers de kinderen in de geschikte lesgroep.

Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie organiseren we ook intensieve zwemlessen waarin we kinderen leren zwemmen in 2 weken. Meer info vind je terug bij de zwemacademie.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind starten met zwemlessen?

Dat kan bij ons al vanaf 6 maanden, je zal dan starten met babyzwemmen. Vanaf 18 maanden tot 2,5 jaar is dit peuterzwemmen. Tussen 2,5 en 4 jaar hebben we kleuterzwemmen. 

Vanaf 4 jaar worden de kinderen uitgenodigd voor een proefles. Aan de hand daarvan worden ze aan de juiste lesgroep toegewezen.

Kinderen

Vanaf welke leeftijd worden kinderen toegelaten?

Kinderen jonger dan 3 maanden moeten nog eventjes wachten op een zwembeurt, zij worden omwille van veiligheidsredenen nog niet toegelaten in het zwemparadijs.

Mijn kinderen kunnen zwemmen, mogen zij alleen binnen?

Kinderen vanaf 10 jaar mogen alleen binnen.
Kinderen onder de 10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene (+18 jaar).

Kan ik binnengaan in het subtropisch zwembad om mijn kinderen te zien?

Dit is niet toegestaan. Indien je jouw kinderen wil zien zwemmen, dien je badkledij te dragen en een toegangsticket te kopen. Je kan wel naar je kinderen kijken vanaf de kijkzone (uitzicht op sportbad + naast zwemmersterras). 

Let op: kinderen onder de 10 jaar mogen enkel met begeleiding (+18j.)  binnen.

Kan ik mijn kinderen in het oog houden vanuit de kijkzone?

Vanuit onze kijkzone heb je voornamelijk zicht op het sportbad. De wildwaterbaan en het golfslagbad kan je van hieruit niet zien.

Mijn kinderen kunnen zwemmen, mogen zij alleen binnen?

Kinderen vanaf 10 jaar mogen alleen binnen. Kinderen onder de 10 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Evenementen

Wanneer is er discozwemmen?

Er zijn geen vaste momenten voorzien voor het discozwemmen. Als dit zal doorgaan, wordt het vooraf en tijdig aangekondigd via onze website en/of onze Facebookpagina.

Kan ik een teambuilding / privéfeest organiseren bij jullie?

LAGO Lier De Waterperels bekijkt graag met jou je wensen en noden en werkt een voorstel op maat uit. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Kan ik het zwembad afhuren?

Ja, je kan het zwembad afhuren op onze sluitingsdagen tussen 9u00 en 22u00. Op andere dagen kan het na sluitingstijd, bekijk daarom onze openingsuren. Het is noodzakelijk om minimum twee weken op voorhand te reserveren.

Er is een onderscheid tussen de tarieven voor het afhuren van het 25 meterbad of het recreatiegedeelte. Je kan ze beide afhuren of apart. De recreatiebaden worden wel als één geheel verhuurd, opsplitsen is niet mogelijk.

Groepen

Moet ik reserveren als ik met een groep kom zwemmen?

Als je ons zwembad bezoekt in groep, raden we je aan om te reserveren. Vanaf 15 personen geniet je van een voordelig groepstarief.
Telefonisch reserveren? 03 293 58 90
Online reserveren? Klik hier.

Vragen?

Blijft jouw vraag onbeantwoord of wens je meer te weten? Aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen!

Contacteer ons  Onze openingsuren