Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Breng je eID mee (verplicht voor alle bezoekers vanaf 12 jaar). Meer info

Matthieu Bonne begonnen aan wereldrecordpoging openwaterzwemmen

31 augustus 2023

Matthieu Bonne begonnen aan wereldrecordpoging openwaterzwemmen

31 augustus 2023, 9 uur: Ultrasporter Matthieu Bonne is daarnet met een dagje vertraging om 9 uur Belgische tijd begonnen aan zijn wereldrecordpoging in de Golf van Korinthe. Matthieu wil er proberen om minstens 127 kilometer aan een stuk te zwemmen en zo beter te doen dan het huidige record van Olympiër Neil Agius, die 125,7 kilometer in open water had afgelegd.

Stevig ontbijt

Matthieu kende een goeie nachtrust en is na een stevig ontbijt het water in gedoken. Wat stond er op het menu? 5 eieren, 125 gram rijst met olijfolie en 100 gram pure chocolade, goed voor een totaal van ongeveer 2500 kcal. De omstandigheden zijn momenteel beter dan gisteren, toen de wind fel blies op zee. Het Griekse zeewater heeft nog steeds een temperatuur van 27 graden Celsius.

Matthieu heeft de voorbije dagen en deze ochtend gemediteerd en gestretcht en heeft er veel zin in. “Ik zie het helemaal zitten. Tot over een dag of 2”, zei hij vlak voor hij het ruime sop indook.

Wie zijn avontuur wil volgen kan terecht op de sociale media van Matthieu en via zijn tracker: WORLD'S LONGEST NONSTOP OCEAN SWIM - Legends Tracking 

Credit Stefanie Reynaert

Credit Stefanie Reynaert


Foto's ©  Credit Stefanie Reynaert

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over