Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Breng je eID mee (verplicht voor alle bezoekers vanaf 12 jaar). Meer info

LAGO Lier De Waterperels opent nieuwe, razendsnelle glijbaan

23 december 2022

“Golden Lightning”. Zo heet de nieuwste sensatie van het subtropisch zwemparadijs in Lier. Kruis woensdag 21 december alvast in je agenda aan, want dan vindt de officiële opening van de tweede glijbaan plaats. Dé grote troef van de nieuwe attractie? Je behaalt er maximumsnelheden van maar liefst 43km/u! Waterpret én kriebels in zicht! De naam werd via een wedstrijd door de 11-jarige Cara bedacht. Ze krijgt niet enkel de eer dat de nieuwe glijbaan naar haar inzending vernoemd wordt, ze wint ook een gratis jaarabonnement! 

What’s in a name?  
De naam ‘Golden Lightning’ is er niet zomaar gekomen. We lieten de naamkeuze over aan jonge wateravonturiers, de échte fans van het subtropisch zwemparadijs. Er werd een heuse wedstrijd op poten gezet waarbij Cara De Koninck als winnares uit de bus kwam. Cara bedacht de naam, ontving een golden pass én krijgt de eer om op 21 december de nieuwe sensatie officieel te openen. De golden pass geeft Cara een jaar lang gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs, een unieke prijs speciaal voor haar! Haar creatieve inzending verwijst naar de gele/gouden kleur en de snelheid van de glijbaan. Daarnaast zocht De Waterperels naar een originele naam die past bij de eerste glijbaan, de ‘Green Tornado’, met de link naar weerfenomenen. ‘Golden Lightning’ is dus meer dan een logische keuze, een perfecte match! 

Een mooie aanvulling 
Sinds de opening in 2006 heeft het zwemparadijs al 5.211.820 miljoen bezoekers mogen verwelkomen, jaarlijks leren 1.020 kinderen zwemmen dankzij de WaiWai zwemacademie en er duiken maandelijks 6.000 schoolkinderen het sportbad in tijdens de zwemles. LAGO Lier De Waterperels is zeer gekend en een geliefkoosde uitstap voor veel families van Lier en omstreken. De laatste uitbreiding gebeurde in 2017 met de Triple Slide glijbaan en een vernieuwing van het buitenaanbod (waaronder het buitenbad). Het all-weatheraanbod zorgt ervoor dat waterraten zich volledig kunnen uitleven, bij goed én slecht weer!  

De nieuwe, snelle glijbaan is zo de perfecte toevoeging aan het bestaande aanbod. Bezoekers gaven aan dat ze graag meer thrills zien in het centrum. We voegen direct een knaller van formaat toe! LAGO Lier zet op die manier nog meer in op spelenderwijs bewegen bij kinderen.  

Evi De Herdt, centrummanager van LAGO Lier De Waterperels, is enthousiast om iedereen te verwelkomen: 
“We hebben er even op moeten wachten, maar zijn super blij dat we met deze razendsnelle glijbaan nog meer extra waterpret kunnen aanbieden. Ik ben er al bij sinds de opening en vind het leuk om te zien dat het aanbod steeds vernieuwt zodat we onze bezoekers kunnen blijven verrassen!”  

Pakjesduik & kerstprogramma 
De opening van de nieuwe glijbaan is niet het enige waar we naar uitkijken. In de kerstvakantie leven wateravonturiers zich niet enkel uit in het subtropisch zwemparadijs, er vinden daarbovenop tal van extra activiteiten plaats. Leef je uit op de wiggle bridge, ontmoet Pongo de mascotte, glij door de glijbaan met VR-bril, amuseer je tijdens de kidsdays of maak kennis met een levensechte zeemeermin! 

Afbeelding met kind, water, klein, jong 
Automatisch gegenereerde beschrijving

Als perfecte afsluiter van de kerstvakantie en om het jaar goed te starten, organiseren we op 2 januari een ‘Glow in the dark’ pakjesduik. Duik op 2 januari mee naar de pakjes in het buitenbad! Iedereen krijgt iets, maar wie weet win jij wel de hoofdprijs! Om 17u00 begint de glow in the dark party, om 19u00 start de pakjesduik. Maak je borst maar al nat! De plaatsjes zijn beperkt, dus reserveer zeker via www.lagolier.be 

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over