Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Breng je eID mee (verplicht voor alle bezoekers vanaf 12 jaar). Meer info

HOWEST, LAGO zwemparadijzen en Virtual Reality Slide gaan samenwerking aan voor jonge Game Development studenten in Kortrijk.

20 september 2022

De in Kortijk gevestigde opleiding Digital Arts & Entertainment gaat een samenwerking aan met de zwemparadijzen van LAGO en het Nederlandse softwarebedrijf Virtual Reality Slide voor het ontwikkelen van een nieuwe versie van de Virtual Reality waterglijbaan die LAGO in 6 van haar zwemparadijzen heeft staan.

Een groep HOWEST studenten van de #1 Ranked beste Game Design & Development School gaat aan de slag met de bestaande Virtual Reality waterglijbaan en krijgt de opdracht om de VR waterglijbaan interactiever te maken en gamification toe te voegen om op die manier de bezoekers van het zwempardijs een exclusieve sensatie te bezorgen.

LAGO gaat als innovatief bedrijf voortdurend op zoek naar nieuwe belevingen voor zijn bezoekers en is dé koploper in virtual reality belevingen in en onder water. De groep van subtropische zwembaden introduceerde als eerste in België snorkelsessies met VR-bril. Sinds 2022 beleef je er een gloednieuw avontuur dankzij de waterglijbaan met unieke VR-experience. De glijbaan waar de bezoeker een VR-bril opzet voor een avontuurlijke tocht, is nu nog een losse experience waarbij je in 3 verschillende thema’s (space, jungle & snow) van de glijbaan gaat. De verschillende VR-werelden zijn op maat van de waterglijbaan gemaakt waardoor de ervaring levensecht wordt.

Een toffe opdracht dus voor de Game Development studenten die gelijk de gemaakte software in de praktijk kan testen bij haar buren. Het softwarebedrijf Virtual Reality Slide is specialist op het gebied van VR-software en -hardware voor zwembaden en heeft diverse klanten door heel Europa die gretig gebruik maken van hun VR-producten. Ze vinden het een mooie samenwerking om jong talent aan de slag te laten gaan met hun bestaand product.

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over