Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Mehr info

Bewegen in het water: dat is leuk én gezond!

Gezondheid

Wil je fitter en gezond in het leven staan? Dan is een plons in het water bij LAGO absoluut een aanrader. Want wie zei dat bewegen niet gezond én leuk kon zijn?

Zwemmen is goed voor je lichaam

Meer bewegen heeft een heleboel voordelen. Of je nu je conditie wil verbeteren of enkele kilo’s wil verliezen: zwemmen is de manier bij uitstek om dat doel te bereiken.

Dankzij je inspanningen in het water verlaag je je bloeddruk en cholesterolniveau. Zo verminder je de kans op hart- en vaatziekten. Je bloedcirculatie verbetert en de afwisseling tussen spiercontractie en ontspanning werkt o.a. heel goed tegen zware benen.

Bovendien is zwemmen een boost voor je energieniveau. Na een zware werkdag je batterijen terug opladen? Ga gerust eens een half uurtje zwemmen ’s avonds. Je zal merken dat zwemmen je meer energie oplevert dan het kost.

Ook wanneer je een blessure hebt of niet meer van de jongsten bent, is zwemmen een fijne sport waarbij je aan je lichaam kan werken zonder het te overbelasten. Zo kan je jouw lichaam gemakkelijk wat extra liefde geven.

Waterpret als mentale work-out

Zwemmen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale gezondheid. Bovendien is het heel laagdrempelig. Je hoeft geen baantjes te trekken als een professionele zwemmer. Ook wanneer je je uitleeft op de wildwaterbaan of lekker drijft in de warme lagune ervaar je al positieve effecten.

Dankzij de ontspannende werking verlaagt je stressniveau en laat je gespannen spieren weer loskomen. Het water draagt ook een deel van je gewicht, waardoor je je lichter voelt en meer rust ervaart. Ontzettend fijn!

Ook voor de allerkleinsten

Jong of oud: zwemmen is gezond voor alle leeftijden! Maak dus gerust een uitstapje met het hele gezin. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in het water terwijl ze onbewust een heleboel positieve effecten ervaren.

Meer bewegen zorgt voor een gezond gewicht bij kinderen, maar verbetert ook de motoriek en stimuleert de ontwikkeling van de hersenen. Dankzij waterpret gaan ze ook in interactie met anderen, waardoor hun sociale vaardigheden verbeteren. Nodig gerust dus enkele vriendjes uit naar het zwembad!

Kinderen en jongeren hebben het de dag van vandaag ook steeds drukker: op school, op sociale media, met hun hobby’s,… In het zwembad kunnen ze hun hoofd even helemaal leegmaken en lekker ontspannen.

Kortom, waterpret voor jong en oud heeft een heleboel voordelen!

 Boek hier jullie tickets voor een bezoek aan het zwemparadijs

Ja, ik wil bewegen in water

Andere artikels

LAGO heizt sien Wasser wieder

Die LAGO-Schwimmbäder konnten früher als geplant wieder geöffnet werden. Um den Energieverbrauch bei der vorübergehenden Abschaltung zu begrenzen, wurde die Wassertemperatur auf +/- 23°C heruntergesetzt. Aber was ist die ideale Temperatur in einem Pool?

Mehr lesen

Ab dem 1. Juli 2020 heißt es in den LAGO Schwimmparadiesen wieder, mehr Wasser und noch mehr Spaß genießen.

Ab dem 1. Juli 2020 heißt es in den LAGO Schwimmparadiesen wieder, mehr Wasser und noch mehr Spaß genießen. Die Vorfreude ist riesig. Aber wie sieht ein Schwimmbadbesuch aus, wenn sich die Türen wieder öffnen?

Mehr lesen

Populaire artikels

Categorieën