Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

LAGO warmt het water weer op.

Coronavirus

De zwembaden van LAGO mogen sneller dan verwacht weer openen. Op dinsdag 1 december kan je weer baantjes komen trekken. Om het energieverbruik tijdens de sluiting te beperken werd de temperatuur van het water laag gehouden, op gemiddeld 23°C. Maar wat is nu de ideale temperatuur in een zwembad?

In de subtropische baden is het altijd 30°C of meer. In de kinderbaden met speeltuin is het zelfs 34°C, heerlijk warm water voor uren waterpret. In de sportbaden hanteert LAGO een watertemperatuur van 27 tot 28°C om het zo aangenaam mogelijk te maken voor elk type zwemmer

Sporters die intensief zwemmen krijgen snel warm en bewegen dus liever in frisser water met een temperatuur tussen 26 à 27°C. Voor recreatieve zwemmers en kinderen die leren zwemmen is deze temperatuur te koud. Het liefst zwemmen zij in water met een temperatuur van 29°C. Om op 1 december terug te kunnen openen, wordt het water weer opgewarmd tot 27 à 28°C, een aangename tussenoplossing voor elke zwemmer.

vtm nieuws kwam een kijkje nemen achter de schermen.Andere artikels

In alle comfort naar jouw favoriete LAGO zwemparadijs?

Ja, graag! In LAGO zwemparadijzen beleef je water op zijn plezantst. Op zoek naar een zalige gezinsuitstap waar je naar hartenlust en in alle rust geniet van waterpret? Reserveer jouw zwembeurt voordelig via de webshop… en je bent helemaal klaar voor een spetterende uitstap vol plezier!

Lees meer

Over dansen op Beyoncé, caesarsalades en Julia Roberts

20 vragen aan Gerrit Van Eerdewegh, LAGO Beverens nieuwe centrummanager. LAGO is in volle groei. Zowel in onze nagelnieuwe centra als gevestigde zwemparadijzen verwelkomen we regelmatig nieuwe gezichten. In deze Maand van ons Personeel stellen we er dan ook een paar aan jullie voor. Na zijn naamgenoot uit Grimbergen eerder deze maand laten we graag Gerrit Van Eerdewegh, LAGO Beverens nieuwe centrummanager, aan het woord.

Lees meer