Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

LAGO warmt het water weer op.

Coronavirus

De zwembaden van LAGO mogen sneller dan verwacht weer openen. Op dinsdag 1 december kan je weer baantjes komen trekken. Om het energieverbruik tijdens de sluiting te beperken werd de temperatuur van het water laag gehouden, op gemiddeld 23°C. Maar wat is nu de ideale temperatuur in een zwembad?

In de subtropische baden is het altijd 30°C of meer. In de kinderbaden met speeltuin is het zelfs 34°C, heerlijk warm water voor uren waterpret. In de sportbaden hanteert LAGO een watertemperatuur van 27 tot 28°C om het zo aangenaam mogelijk te maken voor elk type zwemmer

Sporters die intensief zwemmen krijgen snel warm en bewegen dus liever in frisser water met een temperatuur tussen 26 à 27°C. Voor recreatieve zwemmers en kinderen die leren zwemmen is deze temperatuur te koud. Het liefst zwemmen zij in water met een temperatuur van 29°C. Om op 1 december terug te kunnen openen, wordt het water weer opgewarmd tot 27 à 28°C, een aangename tussenoplossing voor elke zwemmer.

vtm nieuws kwam een kijkje nemen achter de schermen.Andere artikels

Zet je schrap voor de allerleukste schooluitstap!

Op zoek naar een onvergetelijke schoolreis met de klas? Combineer je graag spanning en plezier? Plan je liever een uitstap die ook bij regenweer kan plaatsvinden? Boek een schooluitstap naar één van de vele LAGO zwemparadijzen, verspreid over heel België! Als leerkracht geniet je samen met je klas van een zorgeloze en ontspannende uitstap.

Lees meer

In alle comfort naar jouw favoriete LAGO zwemparadijs?

Ja, graag! In LAGO zwemparadijzen beleef je water op zijn plezantst. Op zoek naar een zalige gezinsuitstap waar je naar hartenlust en in alle rust geniet van waterpret? Reserveer jouw zwembeurt voordelig via de webshop… en je bent helemaal klaar voor een spetterende uitstap vol plezier!

Lees meer