Update coronavirus: vergeet je Covid Safe Ticket, eID en mondmasker niet! Meer info

Nieuwe centrummanager voor LAGO Beveren De Meerminnen

29 januari 2021

Op 11 januari ging Erik Somers aan de slag als centrummanager in LAGO Beveren De Meerminnen. Net vijftig geworden, tonnen ervaring, heel wat levenswijsheid en enorm veel zin om samen met zijn team een succesverhaal te schrijven. Na zijn eerste werkweken is het hoog tijd voor een korte kennismaking tijdens een hartverwarmend interview

Wie is Erik Somers? 
“Een prille nieuwe vijftiger, net iets ouder dan het gemiddelde.” Met een lach verwijst hij naar de vorige jobs die hij uitoefende en waar hij bij de start meestal jonger was. “Ik heb al heel wat watertjes doorzwommen, zowel privé als professioneel. Ik weet nu echt wat ik wil en waar ik naartoe wil, noem het een kantelmoment in het leven. Ik ben jaren actief geweest als zelfstandig consultant, heel interessant maar je leidt een zeer eenzaam bestaan. Je werkt mee aan een project en je schakelt weer over naar een nieuw. Ik ben een mensen-mens en vind het enorm belangrijk om deel uit te maken van een vast team. Samenwerken en sociaal engagement geven mij heel veel energie. Dit is ook de reden waarom ik met plezier in de zorgsector gewerkt heb.”

Waarom heb je voor een job bij LAGO gekozen?
“Mijn professionele carrière startte in de sportsector bij Puma. Al snel kreeg ik de kans om een overstap te maken naar Kinepolis en ervaring op te bouwen in de leisure en entertainment sector. Door een privésituatie groeide de ambitie om me in te zetten binnen de zorgsector. Armonea werd de volgende halte waar ik 10 jaar lang met veel passie gewerkt heb. Een overname door een Franse groep was de aanleiding om opnieuw uit te kijken naar een job in de sport- en vrijetijdssector, een sector die in mijn hart zit. Jammer genoeg waren er toen geen openstaande vacatures en maakte ik een overstap naar IDEWE. In oktober botste ik op de vacature van centrummanager, de advertentie sprong onmiddellijk in het oog en ik ben ervoor gegaan." 

"Toen ik het nieuws kreeg dat ik kon starten als centrummanager 
in LAGO Beveren De Meerminnen leek het alsof 
alle puzzelstukjes in elkaar gelegd werden.”

Kan je enkele successen uit je carrière met ons delen? 
“Ik ben gematigd ambitieus, titels op een visitekaartje zeggen me niets. Het moet vooral iets tof zijn waar je je achter kan zetten. Als ik dan iets opnoem dan is het zeker de ‘numbered seating’ en ticketreservatie die bij Kinepolis gelanceerd werden in de periode dat ik aan het stuur zat. Maar wat me nog meer bijblijft zijn de kleine menselijke dingen die ik mocht ondervinden als directeur in het woonzorgcentrum in Mol. Hoe hartverwarmend is het niet als een senior al gniffelend 20 minuten onderweg is om dagelijks een mopje te komen vertellen?”

Hoe zie je je functie van centrummanager? 
“Ik zie mezelf vooral als een inspirerende motivator om een heel team mee op sleeptouw te nemen en met elkaar te verbinden. Ik sta zelf niet graag in de spotlight, maar je zal me eerder in de achtergrond vinden waar ik mensen met elkaar kan verbinden en kan motiveren om samen iets op te bouwen, als het ware ervoor zorgen dat geen enkele wagon wegvalt, dat ze elkaar ondersteunen om dan ook sneller te kunnen gaan rijden met de trein.”

"Ik kijk dan ook uit naar de publiek private samenwerking 
met de gemeente Beveren die dezelfde visie deelt: ‘Beveren verbindt’."

Waar haal je het meeste energie uit je werk?
“De cijfertjes alleen zijn niet voldoende, er moet ook een maatschappelijk doel zijn. De combinatie van de twee werelden is leuk. Vroeger wilde ik in alles de beste zijn, maar nu haal ik mijn energie uit een positieve omgeving met lachende gezichten en waar er ook in het weekend en ’s avonds bedrijvigheid is. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een team en dat ik het personeel individueel naar een hoger niveau kan tillen. Mijn visie is dat een gelukkige medewerker voor gelukkige klanten zorgt.”

Hoe verliep je eerste werkweek? 
“Jammer genoeg is het voltallig personeel nog niet aan het werk en heb ik nog niet veel personeelsleden kunnen ontmoeten. Volgende week staat er een online team meeting op de planning maar ik zou veel liever elke ochtend mijn medewerkers in het echt begroeten. Ik kijk uit naar de gezellige drukte in een niet-coronaperiode en het moment dat ik volledig ingewerkt ben.”

“Ik ben verwonderd door een aantal weetjes die een 
buitenstaander zich niet kan voorstellen 
zoals het aantal miljoen liter water dat er in een bad zit, 
de technische complexiteit van een zwembadexploitatie en 
het hele dikke boek met veiligheidsprocedures en -normen.”

Wat is je opgevallen tijdens je eerste werkweek?
“Het centrale element bij LAGO is water, maar fysica leert ons dat water bestaat in alle vormen, niet alleen vloeibaar maar het kan bijvoorbeeld ook verdampen. En dit idee vind je ook terug in het gedifferentieerd aanbod dat zowel kinderen als de ‘die hard’-sporter aanspreekt. Ik vind het tof dat LAGO ook andere pistes bekijkt om nog verder te differentiëren. De lancering van LAGO VIRTUAL is hier een goed voorbeeld.”

Tot slot nog een aantal persoonlijke vragen aan de nieuwe centrummanager die niet kan wachten om in het werk te vliegen. 

Waar kunnen we je vinden wanneer je niet aan het werk bent? 
“In mijn grote tuin van 6,5 ha die overvloeit in de Kalmthoutse Heide, op blote voeten of met laarzen aan. Er staan ook ezels en paarden. Ik ben bovendien een gezinsmens en ik ben heel graag papa van Anaïs en Loïc, 15 en 17 jaar.”

Sportzwemmen, waterpret in het zwemparadijs of ontspannen in de wellness?
“Allemaal, het is een en-en verhaal. Eerst sporten, nadien genieten van wellness en sauna. En afsluiten met lekker eten in het Rest-eau-café.”

Wat bestel je als eerste in het Rest-eau-café wanneer het terug open is?
“Een pintje, los van het feit dat dit smaakt is het ook een manier om elkaar te leren kennen buiten het professioneel kader.”

We wensen Erik en zijn team heel veel succes en hopelijk komt het pintje in het Rest-eau-café er snel aan.  

Wil je ook deel uitmaken van het LAGO-team? Alle vacatures vind je op www.werkenbijlago.be. 

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies om goed te functioneren en om je een betere en persoonlijkere gebruikservaring te bieden. Lees meer
Nee, bedankt