Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Breng je eID mee (verplicht voor alle bezoekers vanaf 12 jaar). Meer info

Happen & trappen

Fietsen door de heerlijkheden van Beveren

Van landbouw tot industrie en van polders tot havengebied. Ontdek het allemaal in Beveren tijdens een ontspannende fietstocht met een lekkere tussenstop in LAGO Beveren De Meerminnen. Met zijn merkwaardige landschappen, mooie monumenten en bruisende dorpjes is Beveren een fantastisch dagje uit. 

Fietsarrangement Happen en Trappen

Afstand: 56 km

Prijs: € 42,95 p.p.
Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en Gebak bij Brasserie De Blauwe Hoeve
  • Voorgerecht bij Restaurant ‘t Pachtgoedhof
  • Soep bij De Valk Rupelmonde
  • Hoofdgerecht bij LAGO Beveren De Meerminnen 
  • Dessert bij Brasserie De Blauwe Hoeve

+ uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke je aan het einde van de dag weer inlevert).

De Polders van Kruibeke
In het Waasland ligt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. De Polders van Kruibeke omvatten ruim 650 hectare natuurgebied en liggen in en rond het grondgebied van Kruibeke, Rupelmonde en Bazel.
De Schelde krijgt de nodige ruimte om buiten haar oevers te treden zonder dat dit gevolgen heeft voor de omliggende dorpen en plaatselijke bevolking. In het prachtige natuurgebied zijn ook regelmatig dieren te spotten zoals reeën, bevers, otters en vogels.  

Meiresluis
De Meiresluis is een enorme inwateringssluis. Hierlangs stroomt 2 keer per dag het water uit de rivier de Schelde het overstromingsgebied binnen waardoor er watervallen te zien zijn. Hoe hoger het peil, hoe spectaculairder het uitzicht.

Fort van Haasdonk
Het Fort van Haasdonk ligt op 20 meter hoogte en is daarmee het hoogste punt van de gemeente Beveren. Voorheen deed het dienst als militair domein en maakt het deel uit van de buitenste fortengordel rond Antwerpen. Sinds 2012 is het Fort eigendom van een privé-eigenaar waardoor het niet meer toegankelijk is voor bezoekers.

Wij verwelkomen je graag op deze Happen en Trappen route!
*Online reserveren is mogelijk tot één dag voor je uitstap. 

Start je fietstocht

Ontdek LAGO Bistro

Bij LAGO Bistro Beveren kan je lekker eten en drinken, terwijl je uitrust van jouw fietstocht. Genieten kan op ons zonovergoten terras of binnen in onze gezellige horeca. Ontdek onze menukaart met verrukkelijke suggesties.

Ontdek LAGO Bistro
Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over