Envie d'une aventure tropicale ? Réservez vos entrées à moindre coût sur le webshop dès maintenant. Plus d'infos

Ken je Sander al?

30 mars 2021

Sander Bochman is de nieuwe centrummanager van LAGO Pelt Dommelslag. Dankzij zijn jarenlange operationele ervaring in Belgische binnenspeeltuinen en zijn enthousiasme om gezinnen een zorgeloze uitstap te bezorgen, is hij de geknipte man om het subtropisch zwembad in de kindvriendelijke gemeente Pelt te leiden.

Sander ging van start op 1 februari en liep de eerste maand mee met zijn voorganger Bert Thijs die ondertussen verhuisd is naar het nieuwe zwemparadijs LAGO Sint-Truiden Bloesembad. Twee maanden later is het de hoogste tijd om even te polsen hoe werken bij LAGO hem bevalt. 

Wie is Sander Bochman?  
De nieuwe centrummanager stelt zich voor en al snel worden enkele vermoedens bevestigd: "Ik ben een Nederlander zoals je wel kan horen." grapt hij. Sander is geboren in Maastricht en woont sinds 2017 in België. De 36-jarige is getrouwd met Eline en is een fiere vader: "Wij hebben twee mooie kindjes, een zoontje Raphael die 4 jaar geworden is en een dochtertje Cécile van 1 jaar. Ik kan ervan genieten om met hen te ravotten in de tuin, een wandelingetje te maken en tussendoor een ijsje te eten." In zijn vrije tijd is Sander dus een levensgenieter wat mooi aansluit bij het gastvrije karakter van de provincie Limburg. 

Zijn professionele carrière startte in retailland als filiaalmanager van een gespecialiseerde firma in servers. Nadien maakte hij de overstap naar de leisure sector waar hij operationeel hoofdverantwoordelijke was voor Belgische binnenspeeltuinen. 

Waarom heb je voor een job bij LAGO gekozen?
"Ik heb veel plezier beleefd in de wereld van de binnenspeeltuinen. Wanneer je de blije gezichten van de spelende kinderen ziet dan geeft dit voldoening in je job. Ik kijk uit naar de dag waarop kinderen opnieuw waterpret kunnen beleven in LAGO Pelt Dommelslag en dat we gezinnen weer kunnen verwelkomen voor een staycation dichtbij huis, want dit heeft iedereen verdiend. Ook de uitdaging van het operationele en de veelzijdigheid van de job geven mij energie. Wat mij daarnaast aantrekt is de samenwerking met publieke partners zoals de gemeente Pelt en toerisme Limburg."

Hoe zie je je functie als centrummanager?
Sander verwijst naar zijn vorige job waarin hij de vestigingsverantwoordelijken coachte. Al snel blijkt dat de nieuwe centrummanager een geboren peoplemanager is die teamwerk en werknemerstevredenheid op de eerste plaats zet: "Je maakt van je medewerkers mini-ondernemers in je onderneming en je wakkert in hen de ondernemingsspirit aan. Ik maak altijd graag de vergelijking met een voetbalteam. Je zal me op het veld niet zien staan in de spits maar eerder als aanvoerder die het team vooruit duwt. Iedereen moet voelen dat we het samen doen en we niet zonder elkaar kunnen."

Waar haal je het meeste energie uit je werk?
"Misschien een beetje verrassend, maar dit zijn de hectische dagen waar niet alles loopt zoals het zou moeten en je naar oplossingen op zoek moet gaan. Het geeft heel veel voldoening wanneer je dan de dag kan afsluiten met een gepaste oplossing."

Wat zijn je ambities voor LAGO Pelt Dommelslag?
"Het centrum bestaat al 16 jaar en is de eyecatcher van de regio waar iedereen welkom is. In samenwerking met onze partners wil ik ervoor zorgen dat dit ook zo blijft en dat we zelfs een tikkeltje verder kunnen gaan door onze bezoekers te verrassen met nieuwe thrills."

Waar kijk je naar uit?
Sander kijkt uit naar een heropening van de subtropische zwembaden, ook al is dit met restricties bij aanvang. "Ik mis bedrijvigheid op de werkvloer. Ik wil samen met mijn team bezoekers verwelkomen en er een drukke zorgeloze zomer van maken, samen leuke momenten beleven en wanneer het toch wat moeilijker is elkaar erdoor helpen. We zijn als één grote familie en momenteel voelt het niet juist dat het team onvolledig is en het personeel niet kan doen waar ze goed in zijn."

Hoe verliepen je eerste maanden bij LAGO?
"Ik werd heel warm onthaald door de directie, het nationaal team en alle medewerkers in het centrum. Dit heb ik nog nergens anders zo meegemaakt. Het valt me op in welke groeifase de organisatie zit en dat er heel wat leuke uitdagingen op ons pad komen. Iedereen binnen LAGO zwemparadijzen staat met de neuzen in dezelfde richting en er heerst een uitgesproken teamspirit binnen de groep."

Tot slot nog enkele snelle vraagjes:

Sportzwemmen, waterpret in het zwemparadijs of ontspannen in de wellness?
"Ontspannen in de wellness, zonder twijfel."

Wat bestel je als eerste in het Rest-eau-café wanneer het terug open is?
"Een vol-au-vent met frietjes, want dit blijkt hier enorm lekker te zijn."

We wensen Sander en zijn team heel veel succes.

Wil je net als Sander aan de slag gaan bij één van de LAGO zwemparadijzen?
Op www.werkenbijlago.be vind je alle openstaande vacatures.