Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Koken met Smos de bever

Benodigdheden:

- Voor de 'aarde'

  • 150 gr chocolade
  • 200 gr ontbijtgranen (cornflakes of ontbijtgranen naar keuze)
  • snijplank met bakpapiertje rond

- Voor de 'takjes'

  • 50 gr chocolade
  • zoute stokjes

Smos legt het uit: 

  • Stap 1: Doe 150 gr chocolade in een potje en smelt de chocolade.
  • Stap 2: Meng de ontbijtgranen door de chocolade.
    Te weinig chocola? Doe er wat gesmolten chocolade bij.
    Te weinig ontbijtgranen? Meng er gerust wat extra door.
  • Stap 3: Schep het mengsel in hoopjes op het bakpapier. Stop deze 30min. in de koelkast om uit te harden. 
  • Stap 4: Breek de zoute stokjes in kleinere stukken (op maat van jouw chocoladehoopjes).
  • Stap 5: Smelt 50gr chocolade. Deze chocolade dient als cement om de stokjes vast te kleven. 
  • Stap 6: Bedek elk hoopje chocolade met de 'takjes' zodat het beverdammetjes worden (zie foto). 
  • Stap 7: Zet de dammetjes nog 30 min. in de koelkast om opnieuw uit te harden. 
  • Stap 8: Smullen maar! 


Bekijk hier het originele recept van Cookiemadness.