Update coronavirus: vergeet je Covid Safe Ticket, eID en mondmasker niet! More info

Koken met Smos de bever

Benodigdheden:

- Voor de 'aarde'

  • 150 gr chocolade
  • 200 gr ontbijtgranen (cornflakes of ontbijtgranen naar keuze)
  • snijplank met bakpapiertje rond

- Voor de 'takjes'

  • 50 gr chocolade
  • zoute stokjes

Smos legt het uit: 

  • Stap 1: Doe 150 gr chocolade in een potje en smelt de chocolade.
  • Stap 2: Meng de ontbijtgranen door de chocolade.
    Te weinig chocola? Doe er wat gesmolten chocolade bij.
    Te weinig ontbijtgranen? Meng er gerust wat extra door.
  • Stap 3: Schep het mengsel in hoopjes op het bakpapier. Stop deze 30min. in de koelkast om uit te harden. 
  • Stap 4: Breek de zoute stokjes in kleinere stukken (op maat van jouw chocoladehoopjes).
  • Stap 5: Smelt 50gr chocolade. Deze chocolade dient als cement om de stokjes vast te kleven. 
  • Stap 6: Bedek elk hoopje chocolade met de 'takjes' zodat het beverdammetjes worden (zie foto). 
  • Stap 7: Zet de dammetjes nog 30 min. in de koelkast om opnieuw uit te harden. 
  • Stap 8: Smullen maar! 


Bekijk hier het originele recept van Cookiemadness.

By browsing our website you accept the use of cookies. Cookies are placed on your computer to offer you an optimal online experience. Read more
No, decline