Zwemacademie & Aquasport

Zwemmen is een basisvaardigheid die elk kind en volwassene onder de knie zou moeten hebben. In onze zwemacademie tonen we dat leren zwemmen niet alleen nuttig, maar ook bijzonder leuk kan zijn! De allerkleinste waterratten zullen zich ongetwijfeld thuisvoelen in de lessen watergewenning. Nadien stromen ze door naar onze zwemacademie voor kinderen waar we door middel van groepjes hen steeds meer zwemstijlen en betere technieken aanleren. En wist je dat we ook een zwemacademie voor volwassenen hebben?

  • Watergewenning
  • Zwemacademie voor kinderen
  • Zwemlessen voor volwassen
  • Aquagym
  • Aquafitness

Watergewenning

LAGO Beveren De Meerminnen heeft een unieke zwemacademie waarbij de nadruk ligt op ontdekken en de nodige fun. Specialisten zijn het er al jaren over eens dat kinderen beter leren door zelf dingen te ontdekken. En daar zit het unieke karakter van onze watergewenning: een leeraanpak gericht op zelfontplooiing.

Meer info over watergewenning

Bij watergewenning wordt een stevige basis gelegd voor latere zwemvaardigheden, waarbij het accent ligt op de zelfredzaamheid van de kinderen. De echte zwemtechnieken komen hier nog niet gedetailleerd aan bod, aangezien de motoriek op die leeftijd daarvoor onvoldoende ontwikkeld is.

Er zijn verschillende niveaugroepen:


Schrijf nu in

Zwemacademie voor kinderen

Voor de iets oudere kinderen (vanaf 5 jaar) biedt LAGO Beveren De Meerminnen cursussen op maat aan om de zwemtechniek verder te ontwikkelen. Ondanks deze nieuwe invulling van het leertraject passen onze opleidingen volledig in de bestaande brevetstructuur van het Instituut voor Sportbeheer (ISB). Je zoon of dochter haalt dus een officieel en erkend zwembrevet in de verschillende fases.

Meer info over onze zwemacademie voor kinderen

Er zijn verschillende niveaugroepen: 

Onze aanpak is een nieuw concept. Maar wees gerust, het werd uitgetest in de praktijk en onderbouwd door sterk wetenschappelijk onderzoek. Om de kwaliteit te kunnen garanderen, zijn alle lesgevers gekwalificeerd en zorgen wij voor een nieuwe inspiratie in het zwemonderwijs. Kijk hieronder voor ons aanbod en schrijf je vandaag nog in!

Diplomazwemmen

Elke zondagvoormiddag van 11u00 tot 12u00 wordt het brevetzwemmen georganiseerd, onder toezicht van een redder. 

Schrijf je in en haal je officieel ISB-brevet voor de prijs van € 1,00.


Inschrijven

Zwemlessen voor volwassen

Hou je van zwemmen en ben je op zoek naar een sport met lage instapdrempel, of wil je gewoon je conditie versterken? Kijk dan hieronder voor ons aanbod voor volwassenen (+ 16 jaar) en schrijf je vandaag nog in.

Meer info over onze zwemacademie voor volwassenen

Hou je van zwemmen en ben je op zoek naar een sport met lage instapdrempel, of wil je gewoon je conditie versterken? Kijk dan hieronder voor ons aanbod voor volwassenen (+ 16 jaar) en schrijf je vandaag nog in. Onze lessen op maat zorgen ervoor dat je effectief voldaan naar huis terugkeert! Voor een algemeen overzicht van programmatie en lessendata vind je hieronder meer informatie.


Inschrijven

Aquagym

Aquagym is een aangepast programma voor medioren (vanaf 45 jaar) en senioren (vanaf 55 jaar), ongeacht zwemvaardigheid of lichamelijke conditie.

Meer info over Aquagym

Naast eenvoudige spierversterkende oefeningen wordt er veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en de souplesse in de spieren.

De kans op spierpijn of blessures is klein omdat gewrichten, spieren en pezen in het water minder worden belast.

Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voelt u zich helemaal ontspannen.

De lessen duren telkens 45 min. en gaan door in ondiep water. Het voordeel hiervan is dat u gemakkelijk kan staan en dus niet hoeft te kunnen zwemmen.

Na de les kan u gratis nog een uurtje nagenieten in de warme lagune en de sauna’s.


Lesdagen: tijdens schoolweken

Donderdag van 12u00 tot 12u45
De les gaat niet door tijdens schoolvakanties en op feestdagen

Prijzen?

1 beurt: € 10,00
5 beurtenkaart*: € 45,00
10 beurtenkaart*: € 69,00

* Beurtenkaarten aquagym zijn 6 maanden geldig.

Aquafitness

Aquafitness is een programma voor de aquasporter die intensief wil bewegen. Het is een combinatie van aquarobics en aquajogging waarbij leuke muziek een ondersteunende functie heeft en zorgt voor extra energie.

Meer info over aquafitness

De oefeningen vinden plaats in zowel ondiep als diep water waardoor er weinig kans is op blessures enerzijds en er toch een grote stimulans is voor hart- en longfuncties anderzijds.

Deze lessen duren 45 min. en gaan door in het sportbad. 

Na de les kan u gratis nog een uurtje nagenieten in het badhuis met de sauna’s en warme lagune.

Lesdagen: tijdens schoolweken

Maandag van 19u00 tot 19u45 en van 20u00 tot 20u45
Woensdag van 19u00 tot 19u45 en van 20u00 tot 20u45

De lessen gaan ook door tijdens schoolvakanties.
Enkel tijdens de maanden juli en augustus worden de lessen op beide avonden teruggebracht naar één les om 19u30.

Geen aquafitness op feestdagen.

Prijzen?

1 beurt: € 10,00
5 beurtenkaart*: € 45,00
10 beurtenkaart*: € 69,00
* Beurtenkaarten aquafitness zijn 6 maanden geldig.

Vragen?

Heb je een vraag? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren!


Contacteer ons