Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Ultrasport fenomeen Matthieu Bonne start zondag aan zijn 3e wereldrecordpoging in 1 jaar tijd!

21 maart 2024

Zondag 24 maart om 16u klinkt op de atletiekpiste van STAX in Merelbeke het startschot van de eerste 6 DAYS RACE ooit in België. Matthieu Bonne staat er aan de start met de bedoeling om 144 uur later - op zaterdag 30 maart om 16u - de nieuwe wereldrecordhouder te zijn in dit nummer. Daarvoor moet hij maar liefst 1038 kilometer lopen, of elke dag meer dan 4 marathons, zes dagen na elkaar. ‘Het is waarschijnlijk de moeilijkste uitdaging die ik ooit ben aangegaan, ik weet niet wat me te wachten staat, maar ik heb er ongelooflijk veel zin in”, zegt Bonne ambitieus.

Ter herinnering: in maart 2023 brak Bonne in Arizona het wereldrecord ‘grootst aantal kilometer fietsen in 1 week’ met 3619km. In september 2023 zette hij het wereldrecord ‘longest non stop ocean swim’ op zijn naam met 131km non stop zwemmen in de baai van Korinte in Griekenland. “Een derde wereldrecord in een derde discipline binnen 1 jaar is iets wat al heel lang door mijn hoofd speelt”, verklapt Matthieu. “Na mijn 8ISLANDS challenge in 2022 had ik een lange periode zonder uitdagingen en ik besloot om er vanaf 2023 vol voor te gaan. Drie wereldrecords in mijn drie lievelingsdisciplines, dat zou echt het plaatje compleet maken!”.

Matthieu zal een goed uitgekiend pacing plan volgen waarbij het de bedoeling is om per dag ongeveer 20 à 21u te lopen en er ongeveer 3 uur overblijft voor verzorging, eten en slapen. Het plan voorziet een groter aantal kilometers in de eerste drie dagen om te anticiperen op de vermoeidheid en fysieke aftakeling die zonder twijfel zal toeslaan in het tweede deel van de wedstrijd.

“Wat het voor mij extra speciaal maakt, is dat het mijn eerste grote uitdaging is die in België plaatsvindt en waar mensen me ook live aan het werk kunnen zien”, vervolgt Bonne. “We vonden in STAX atletiekclub en het gemeentebestuur van Merelbeke de perfecte partners voor de organisatie van de race en bovendien hebben zij een gloednieuwe piste in het nieuwe sportcomplex van de Molenkouter, vult Matthias Lievens aan. Matthias organiseert samen met Erwin (de pluspapa van Matthieu) en STAX de wedstrijd. “Voor de erkenning van een mogelijk wereldrecord moet er gelopen worden in een officiële wedstrijd met minstens 3 officiële deelnemers. We hadden ook op niet veel meer deelnemers gerekend gezien de uitzonderlijke wedstrijd en het feit dat we alles vrij last minute in elkaar hebben gebokst, maar we zijn heel blij dat Kenneth (Broukmeersch), Ludo (Depoorter) en Jeroen (Declerck) Matthieu zullen vergezellen in deze uitzonderlijke uitdaging”, vervolledigt Erwin.

De atletiekpiste aan de Molenkouter in Merelbeke zal 24u op 24u toegankelijk zijn voor supporters. Meelopen met de atleten is niet toegelaten maar supporters zijn meer dan welkom om de deelnemers vooruit te schreeuwen. Er zal Sportzot beschikbaar zijn (maar ook andere drankjes) en vanuit de LAGO reddersstoel naast de piste heb je een fantastisch zicht op de extreme inspanningen die zullen geleverd worden. “Ook voor ons is het uniek dat we samen met onze medewerkers, klanten en fans deze prestaties van dichtbij kunnen meemaken dus we willen zorgen voor een top-beleving voor de supporters”, zeggen Lore Walraevens (LAGO) en Thibault Demuynck (Sportzot) in koor.