Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Plezier voor iedereen!

Handicap of niet, bij ons is iedereen welkom voor een dag boordevol (water)pret!

Wist je dat LAGO Sint-Truiden Bloesembad heel wat inspanningen levert om het zwemparadijs zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen?

Welkom, kom binnen!

Ollie de Octopus verwelkomt iedereen met open armen! Kom je met de auto naar ons zwemparadijs, dan kan je op de voorbehouden plaatsen parkeren. Via de draaideur geraak je vlot naar binnen, maar ook voor rolstoelgebruikers en grote groepen is er een aparte deur. Eenmaal binnen:

  • geraak je gemakkelijk van het ene naar het andere verdiep in het centrum dankzij een lift;
  • is er een apart toegangspoortje voor het zwemparadijs voor personen met een handicap.
Welkom, kom binnen!

Op maat afgestemd

Het zwemplezier kan bijna beginnen! In het zwemparadijs:

  • hebben we extra grote kleedkamers die enkel bestemd zijn voor personen met een handicap zodat je je op je gemak kan omkleden;
  • is het zwemparadijs voorzien van schuine hellingen en kunnen de redders je alsnog vervoeren in de zwembadrolstoel.
  • zijn onze baden, de wellnesszone en het zwemmersterras vlot toegankelijk voor personen met een rolstoel. Ons centrum is ook voorzien van extra brede deuren voor rolstoelgebruikers.
Op maat afgestemd

Begeleiders zwemmen gratis

Heb je een European Disability Card (EDC)? Dan zwem jij met korting. Begeleiders daarentegen zwemmen helemaal gratis. Heb je nog ergens hulp bij nodig? Onze poetsmedewerkers, redders en onthaalteam ondersteunen je graag en staan steeds paraat om je verder te helpen.

Begeleiders zwemmen gratis

Verstelbare zwembadbodem en zwembadlift

Zin in een verfrissende duik? Dankzij onze verstelbare zwembadbodem in het sportbad en instructiebad bieden wij plaats aan iedereen die graag eens een verfrissende dag wil beleven. Via de zwembadlift kunnen de redders iedereen veilig in en uit het water hijsen.  

Verstelbare zwembadbodem en zwembadlift

Een fitness voor iedereen!

Onze fitnessmedewerkers maken trainingsprogramma's op maat. Zo kijken we naar wat jij kan en mag doen. De coaches nemen graag de tijd voor jou om alles grondig te analyseren. Je maakt zo vaak een afspraak bij hen als je wilt. 

Robby is een trouw fitnesslid. Hij is het levende bewijs dat sporten bij LAGO CLUB voor iedereen toegankelijk is. Hij is zo goed als blind maar dat houdt hem niet tegen om 3 tot 4 keer per week te trainen bij LAGO CLUB Sint-Truiden. Zo trainde hij voor de marathon in New York die hij vol trots kon uitlopen met zijn begeleider.

Een fitness voor iedereen!

Klaar om het zwemplezier te ontdekken?

Het warme water in de kinderbaden (32°C) en warme lagune (34°C) zorgt ervoor dat iedereen zorgeloos kan ontspannen. In het sportbad kan je op je eigen tempo baantjes zwemmen, wat een minimale belasting voor de gewrichten en spieren is. Ideaal dus voor wie op een laagdrempelige manier wil bewegen.

Reserveer nu je zwemuitstap!