Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

LAGO kent succesvolste herfstvakantie ooit

6 november 2023

Het slechte weer heeft tijdens de herfstvakantie massaal veel volk naar de zwembaden gelokt. Dat blijkt uit cijfers van LAGO, een van de grootste spelers op de Belgische markt. De zwembaduitbater telt zelfs bijna 10 procent meer bezoekers dan in dezelfde vakantieperiode vorig jaar.

Heel wat Vlaamse gezinnen moesten tijdens de herfstvakantie noodgedwongen op zoek naar alternatieve indooractiviteiten door de stevige plensbuien en felle rukwinden. Dat slechte weer blijkt wel goed nieuws geweest te zijn voor de uitbaters van (subtropische) zwembaden. Zo trokken liefst 78.264 recreatieve zwemmers naar de 10 LAGO-zwemparadijzen. Dat is 9,2 procent meer dan tijdens de herfstvakantie van vorig jaar, toen 71.651 zwemmers de weg naar een LAGO-complex vonden.

Alle zwemparadijzen zagen hogere bezoekersaantallen, met vooral een sterke stijging voor LAGO Kortrijk Weide (van 7.719 naar 10.045 bezoekers) Ook de andere centra zoals LAGO Brugge Olympia (van 9.008 bezoekers naar 10.297 bezoekers), LAGO Lier De Waterperels (van 10.035 naar 11.031 bezoekers) en LAGO Gent Rozebroeken (van 13.551 naar 14.426 bezoekers) mochten zo’n 10 procent meer zwemmers welkom heten.

“Door op voorhand online een tijdslot te reserveren was het ook nergens te druk. De grote meerderheid van onze bezoekers reserveerde bewust (ruim) op voorhand online. Niet alleen het slechte weer heeft meer gezinnen naar onze centra gelokt. We hebben de voorbije jaren ook heel wat geïnvesteerd in onder meer virtual reality zowel in het snorkelen als in onze glijbanen en in een totale familiebeleving. Zo is er zowel voor jong als oud heel wat te beleven in onze LAGO-zwemparadijzen.” – Diether Thielemans, CEO LAGO

Wil je ook een bezoek brengen aan een van onze LAGO zwemparadijzen?

Vind hier alle locaties.