Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Belg vindt weg terug naar zwembad tijdens kerstvakantie

13 januari 2023

LAGO noteert 7 procent meer bezoekers dan voor corona. Het wisselvallige weer heeft een recordaantal Belgen naar het zwembad gelokt tijdens de voorbije kerstvakantie. LAGO, de grootste uitbater van ons land, noteerde maar liefst 132.241 recreatieve bezoekers. “Dat is zeven procent meer dan in dezelfde periode voor corona”, zegt LAGO-CEO Diether Thielemans. Vooral LAGO Rozebroeken bij Gent lokte heel veel bezoekers.

Heel wat Vlaamse gezinnen kozen afgelopen kerstvakantie doelbewust voor een bezoek aan het zwembad als tijdsbesteding. Dat blijkt ook uit de cijfers van LAGO, dat naast sportbaden ook onder meer subtropische lagunes, kinderbaden en glijbanen ter beschikking stelt.

De 11 open LAGO-zwemparadijzen in ons land mochten 132.241 recreatieve bezoekers ontvangen. Vooral de vestiging LAGO Rozebroeken in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg was erg populair, met 25.903 zwemmers. 63 procent van die bezoekers kwam effectief uit Gent. 

Meer bezoekers dan voor corona

Ook in de paasvakantie bleek al dat de subtropische zwembaden van LAGO meer bezoekers aantrokken dan voor corona. Die trend heeft zich ook tijdens de voorbije kerstvakantie voortgezet. De 7 locaties in 2019 open waren kregen 92.456 bezoekers over de vloer. De voorbije kerstvakantie kwamen 99.575 bezoekers naar dezelfde centra, of 7,2 procent meer. In 2020 en 2021 waren de complexen van LAGO gesloten of slechts gedeeltelijk open. Momenteel telt de LAGO-groep elf subtropische zwemparadijzen die open zijn voor het brede publiek.

De hoge bezoekersaantallen enkel toeschrijven aan het wisselvallige weer is volgens de zwembaduitbater te kort door de bocht. LAGO investeerde de laatste jaren veel in virtual reality, met onder meer VR-glijbanen en VR-snorkelsessies, en de hoge energiekosten werden niet verhaald op de bezoekers. De inkomprijzen werden enkel geïndexeerd. Ook de warme lagunes boeten met hun 34 graden niet aan temperatuur in. Ook de thermometer in de kinderbaden blijft 32 graden weergeven, waardoor het voor kinderen nog steeds aangenaam zwemmen is. 

“We doen er alles aan om een verblijf bij LAGO zo aangenaam en betaalbaar mogelijk te maken. De bezoeker mag niet de dupe zijn van de energiecrisis. Wel proberen we zo veel mogelijk op onze factuur te besparen door iedereen korter te laten douchen waar mogelijk en door de temperatuur in het sportbad met een graad te verminderen.” – Diether Thielemans, CEO LAGO

Een overzicht van alle locaties vind je hier