Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

Eerste bezoekers LAGO Sint-Truiden Bloesembad krijgen een warm welkom

1 mei 2021

Te midden van het groene sport- en recreatiepark ‘Sportpark Haspengouw’ werd op 3 juni 2019 de eerste steen gelegd van het subtropisch zwembad LAGO Sint-Truiden Bloesembad en de bijhorende sportfaciliteiten. Nog geen 2 jaar later openen de deuren en werden de eerste zwemmers verwelkomd. 

Vanaf nu elke week baantjes trekken.

Deze ochtend om 09u45 kwamen de eerste bezoekers toe in zwemparadijs LAGO Sint-Truiden Bloesembad, nieuwsgierig en vol verwachting. De eerste zwemmer is Jakob Neven, 30 jaar uit Brustem: “Ik heb er lang naar uitgekeken en ben heel blij. Het resultaat overstijgt al mijn verwachtingen. Vanaf nu kom ik elke week mijn baantjes trekken". 

Het gloednieuw sportbad is voorzien van 10 trainingsbanen en uitgerust met het hoogtechnologisch AngelEye-drenkelingendetectiesysteem dat de redders alarmeert wanneer een persoon te lang op de bodem stil blijft liggen. Deze innovatie biedt de redders extra ondersteuning, maar vervangt hen zeker niet. Om zwemmen toegankelijker te maken voor zorgbehoevenden werd het Bloesembad ook voorzien van een apart zorgbad met verstelbare bodem. 

Omwille van de coronamaatregelen kan er enkel gezwommen worden na reservatie via de webshop waar er tijdsloten van 1,5 uur beschikbaar zijn. Op maandag 26 april vanaf 10u00 werden de eerste tickets vrijgegeven, een moment waarop iedereen zat te wachten: "In slechts één uur tijd boekten 193 zwemmers een ticketje voor het sportbad."

Uitkijken naar 4000 m² waterpret voor jong en oud

LAGO Sint-Truiden Bloesembad hoopt om zo snel mogelijk het zwemparadijs te openen en gezinnen een zorgeloze vakantie dichtbij huis te kunnen bezorgen. 

Bert Thijs, centrummanager van LAGO Sint-Truiden Bloesembad stelt het spetterend aanbod voor: “Voor ouders met jonge kinderen is er een aparte waterspeeltuin waar baby’s, peuters en kleuters urenlang kunnen wegdromen en plonzen in het warme water van 34°C, wat een uitzonderlijke temperatuur is in vergelijking met andere baden. De echte wateravonturiers leven zich uit in het golfslagbad, de wildwaterbaan en de spectaculaire duoglijbaan waar je tegen elkaar kan racen voor een recordtijd. De bandenglijbaan, waar je ook met een virtual reality bril door kan glijden voor een avontuurlijke tocht, is een primeur in België. Zowel binnen als buiten is er een terras waar je net zoals op vakantie iets kan eten of drinken aan het zwembad. We hopen dan ook dat de coronacrisis snel achter de rug is zodat iedereen weer volop waterpret kan beleven en de Truiense kinderen hun verjaardagsfeestje kunnen vieren in het zwemparadijs.”Sport voor iedereen

Op maandag 3 mei starten de sportclubs met hun activiteiten in het gloednieuw sportcomplex. In de Nina-sporthal zullen heel wat sportieve Truienaars al dan niet in clubverband trainen en aan hun gezondheid werken. Er werden aparte zalen voorzien voor dans en gevechtssporten. Buiten zijn er velden voor hockey, beachvolley en petanque. Vanaf 5 mei zal zwemacademie WaiWai hier voor het eerst kinderen verwelkomen. Volwassen kunnen zich ook aansluiten voor perfectietrainingen en aquasportactiviteiten.

Unieke openingsactie LAGO CLUB fitness

Op de site zal ook LAGO CLUB openen, een splinternieuwe fitness met een uitgebreid aanbod groepslessen en fitnessformules voor elk type sporter. Zelfs een abonnement onbeperkt fitnessen en zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Leden die zich in de maand mei aansluiten, profiteren van een unieke openingsactie: “1 maand betalen en 2 maanden gratis”.

Wil je net als Jakob Neven aan je conditie werken in het sportbad? Reserveer je sportieve zwembeurt via de webshop en informeer je aan de kassa over de voordelige beurtenkaarten en abonnementen.