Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

LAGO Sint-Truiden Bloesembad opent zaterdag 1 mei het sportbad!

24 april 2021

Goed nieuws voor sportievelingen want vanaf zaterdag 1 mei kunnen er baantjes getrokken worden in LAGO Sint-Truiden Bloesembad. Bezoekers kunnen rekenen op een veilige zwemomgeving dankzij de vele voorzorgsmaatregelen.

“LAGO Sint-Truiden Bloesembad is een samenwerking tussen de stad Sint-Truiden en private partner LAGO zwemparadijzen. We hebben vanaf het begin onze krachten, middelen en kennis gebundeld om een prachtig zwemparadijs van 4000 m² waterpret voor jong en oud te realiseren voor alle Truienaren én mensen ver daarbuiten. Dit alles ligt in een fantastisch sportpark met uitgebreide sportfaciliteiten. Sportpark Haspengouw getuigt van de ambitie van een dynamische beleidsploeg om de stad te profileren als sportstad waar levenskwaliteit belangrijk is. Kinderen en gezinnen, verenigingen, scholen, individuele en recreatieve sporters, iedereen kan hier binnenkort terecht om te sporten en te genieten, vandaag én in de toekomst. Voorlopig is het nog even volgens de coronamaatregelen op reservatie, maar we hebben iets moois om samen naar uit te kijken”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

Zwemmen in het sportbad na reservatie  
“Sportievelingen kunnen vanaf maandag 26 april om 10u00 hun tickets vlot bestellen via de webshop om terug baantjes te trekken vanaf zaterdag 1 mei. Een beperkte capaciteit van 1 bezoeker per 10m2 in de baden en tijdsloten zorgen ervoor dat het altijd rustig vertoeven is en dat de bezoekers gespreid toekomen. Kinderen kunnen opnieuw leren zwemmen en wat overtollige energie kwijtraken, vaste zwemmers hervinden hun ritme en hun conditie. Voor de leerlingen wordt er weer schoolzwemmen aangeboden. Ik ben ook gelukkig dat we onze medewerkers nu wat meer perspectief kunnen bieden, iedereen snakt er immers naar om aan de slag te mogen. Op een opening van het subtropisch zwemparadijs met wildwaterbaan, glijbanen, kinderbaden, warme lagune, … is het nog ongeduldig wachten. We hopen dan ook dat de coronacrisis snel achter de rug is zodat iedereen snel van nog meer water en nog meer plezier in het mooie Bloesembad kan genieten.” vertelt Bert Thijs, centrummanager LAGO Sint-Truiden Bloesembad.

Reservatie via de webshop is verplicht  
Vanaf 1 mei kunnen er baantjes getrokken worden in het gloednieuwe sportbad dat voorzien is van 10 trainingsbanen. Het sportbad is uitgerust met het hoogtechnologisch AngelEye-drenkelingendetectiesysteem dat de redders alarmeert wanneer een persoon te lang op de bodem stil blijft liggen. Deze innovatie biedt de redders extra ondersteuning, maar vervangt hen zeker niet. Omwille van de coronamaatregelen kan er enkel gezwommen worden na reservatie via de webshop waar er tijdsloten van 1,5 uur beschikbaar zijn. Er wordt gewerkt met een beperkte capaciteit in de baden en tijdsloten. Makkelijk en veilig. Coronavirussen kunnen niet doorgegeven worden in chloorwater: het doodt immers alle virussen en bacteriën. De kades en de baden worden dagelijks gepoetst en gedesinfecteerd. Een zwembadbezoek aan het gloednieuwe Bloesembad is dan ook een veilige uitstap. 

Zaterdag 1 mei 2021 opent het sportbad van LAGO Sint-Truiden Bloesembad de deuren. Door de huidige coronamaatregelen is enkel het sportbad toegankelijk na reservatie. 
Voor het subtropisch zwembad en de wellness moeten we nog even geduld hebben. 

Reserveren kan vanaf 26/04