Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

LAGO goes green!

Top in beleving, top in duurzaamheid!

LAGO zit mee op de duurzaamheidstrein. Samen met Green Key, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche, bouwen we aan een groene wereld. Met deze groene sleutel engageren we ons als bedrijf om op een duurzame manier te werk te gaan. Zo zetten we in op energie- en milieuvriendelijke keuzes rond biodiversiteit, afval, papier/karton, medewerkers, mobiliteit, leveranciers en gebouw & energie en dit zonder het comfort voor onze bezoekers uit het oog te verliezen. 

Bekroond met het Green Key duurzaamheidslabel

Benieuwd hoe wij onze ecologische voetafdruk kleiner maken? We nemen jullie graag mee in ons duurzaamheidsverhaal! Vind hier voor de MVO-beleidsverklaring.

Green officers

LAGO is vooruitstrevend! We zitten niet stil en zijn proactief op zoek naar milieuvriendelijke toepassingen en oplossingen. Nieuwe ontwikkelingen die leiden tot duurzame uitbating van onze centra? Laat maar komen! 

Elk centrum heeft een 'green officer' die instaat voor de opvolging van het duurzame beleid in zijn of haar centrum. Tijdens de overlegmomenten met de lokale medewerkers in het centrum worden ideeën uitgewisseld. Nadien worden deze omgebogen in realisaties tijdens de nationale overlegmomenten met alle green officers en de nationale operations support manager.  

Ga dus op zoek naar de green officer in jouw centrum en geef hem jouw beste ideeën! Waardevolle feedback, check check check!

Minder waterverbruik, meer plezier

Geen zwembad zonder water, natuurlijk! Bij LAGO proberen we het waterverbruik toch zo veel mogelijk tot een minimum te beperken (hoe gek het ook klinkt). 

  • In veel centra wordt het regenwater opgevangen, wordt het gefilterd en gebruiken we het nadien om het centrum te poetsen.
  • Het water van het zwembad wordt, na het recupereren van de warmte en het filteren ervan, gebruikt om toiletten en urinoirs te spoelen. Zo proberen we maximaal het verspillen van warmte en water tegen te gaan.
  • De recreatieve baden worden 's nachts leeggelaten en het water wordt opgevangen in een buffer om verdamping en warmteverlies te voorkomen.
  • Sportbaden en buitenbaden worden elke avond afgedekt om verdamping en warmteverlies te vermijden.
  • Poetsmedewerkers gebruiken (naast de manuele handeling) ook machines om te poetsen, dat verbruikt minder water!
  • De douches, lavabo's en toiletten hebben een timerfunctie en waterbesparende douchekop om het waterverbruik te beperken. Een waterbesparende douchekop verbruikt snel tot 5x minder water dan een 'gewone'!
Minder waterverbruik, meer plezier

Zon, zon, lieve zon

De zon geeft niet alleen ons energie, maar ook het centrum! Er liggen maar liefst 4.599 zonnepanelen op alle LAGO-daken, goed voor een oppervlakte van 7.126 vierkante meter of anderhalf voetbalveld. Zo voorzien we onze eigen energieproductie en zorgen we in totaal voor maar liefst 287 ton minder CO2-uitstoot per jaar.  

Je batterijen opladen?

Wil je je elektrische wagen opladen terwijl jij je batterijen oplaadt in ons zwemparadijs? LAGO Gent Rozebroeken kreeg als eerste enkele laadpalen, maar ook de andere locaties zullen snel volgen.  

Zon, zon, lieve zon

Fietsen tot Athene!

Bij LAGO start de werkdag alvast gezond. Gemiddeld fietsen de LAGO medewerkers zo'n 2.000 km per dag van en naar het werk! 115 medewerkers komen dagelijks met de fiets naar het werk, dat is maar liefst 1 op 3. Dat "trapwerk" brengt ons elke dag bijna helemaal naar Athene. In 2024 leggen we de lat hoger en willen we samen 2.250 kilometer of meer fietsen. Dankzij de mogelijkheid tot een fietslease worden de medewerkers aangespoord om de auto thuis te laten en met de fiets te komen.

Wil je met ons mee fietsen? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's. 

Vacatures

Fietsen tot Athene!

Klein gebaar, grote impact

Vuilnis in de juiste vuilnisbak

Sorteer je mee? Dankzij onze afvaleilanden gooi je je afval in de juiste container en draag je zo jouw steentje bij aan het milieu tijdens jouw zwembadbezoek! 

In 2023 werd er 171,8 ton restafval opgehaald bij de verschillende LAGO-centra. Dat is 3,9 ton minder dan in 2022 en een opvallende daling, aangezien het aantal bezoekers en sporters met 11 procent is toegenomen. Daarnaast hebben alle centra een afvalcontainer voor groenafval om voedselresten te composteren.  Je digitale e-ticket altijd op zak

Je hoeft je e-tickets niet af te printen, maar je kan ze gewoon digitaal via je smartphone tonen en laten scannen! Zo redden we met LAGO heel wat bomen en sparen we flink wat water uit. Think before you print!

  • Eén A4 papier = 10 liter water  
  • Alle verkochte e-tickets bij LAGO = 66 bomen per jaar! 
  • Meer bomen, meer plezier! In plaats van nieuwjaarsgeschenken aan onze partners te geven, plant LAGO bomen in Oeganda via Join For Water

 

Ook achter de schermen zijn we druk bezig met het papiergebruik te beperken. Zo digitaliseren we onze bedrijfsprocessen. Denk hierbij maar aan onze interne communicatie, reddersapp en loonadministratie. Hoe minder papier, hoe blijer we worden!

(H)eerlijke horeca

Na een heerlijke zwempartij even je rommelende maag vullen in onze brasserie? Proef van de lekkere lokale en seizoensgebonden producten op je bord. Wil je graag een veganistisch of vegetarisch gerecht uitproberen? Laat het smaken! Of neem een slokje van een verfrissend drankje, zónder plastic rietje uiteraard. Daarnaast is het bestek op het zwemmerterras ook plasticvrij. Ook tijdens je snelle lunch, smakelijk diner of zoet vieruurtje dragen we ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

(H)eerlijke horeca

Zie ze schitteren!

En dan hebben we het niet enkel over onze poetsmedewerkers, maar ook over de vloer. Duurzaam poetsen? Bij LAGO gebeurt het elke dag! Onze poetsmedewerkers poetsen dagelijks met synbiotische reinigers. Synbio is milieuvriendelijk, ecologisch en bestaat uit 100% natuurlijke organismen! Tijdens de reiniging met synbiotica wordt een laagje goede bacteriën op het oppervlak achtergelaten. Dankzij synbio wordt ons poetsteam aangevuld met 250 miljoen kleine “schoonmakertjes” die dag en nacht aan het werk zijn.

Zie ze schitteren!

TIP! Betaal je duurzame zwemuitstap met je Pluxee (voorheen: Sodexo)-ecocheques.

Dit kan enkel in onze LAGO zwemparadijzen met het Green Key duurzaamheidslabel: