Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Meer info

-6 jarigen zwemmen een week gratis bij LAGO zwemparadijzen

27 januari 2023

LAGO zwemparadijzen pakt van 30 januari tot en met 3 februari uit met haar ‘Week van de Beweging’. Tijdens die week zwemmen -6 jarigen gratis. Het doel? Meer inzetten op (spelend) bewegen bij kinderen, want ‘meer sporten’ hoeft niet enkel een voornemen zijn bij volwassenen. Vanaf 19 januari organiseert Sport Vlaanderen de actie ‘Samen sport je meer’, waarbij ze oproepen om een sportbuddy te zoeken en samen te beginnen of blijven sporten. LAGO sluit daar graag bij aan met haar beweegactie voor kinderen. Bewegen is goed voor de gezondheid en samen bewegen met het hele gezin is nóg leuker! 

We moeten niet enkel ouders motiveren om meer te sporten, maar ook kinderen. Geef toe… de kleinste waterratten laten bewegen op een veilige en speelse manier, da’s twee vliegen in één klap! Zwemmen brengt heel wat voordelen met zich mee, ook bij de jonge(re) wateravonturiers. Hoewel beperkt onderzoek is gedaan naar beweeggedrag van kinderen jonger dan 4 jaar, laten studies meestal zien dat meer bewegen en minder stilzitten samengaan met een betere gezondheid en gunstige ontwikkeling van jonge kinderen. Voor kinderen vanaf 4 jaar laat onderzoek zien dat lichamelijke activiteit samenhangt met een hogere botdichtheid, hogere fitheid en een betere motorische ontwikkeling (1). Spelen is bewegen en leren!  

Reserveer je tickets via de webshop van het LAGO zwemparadijs bij jou in de buurt en je oogappel kan zich helemaal uitleven tijdens een spetterende zwemuitstap. Tijdens LAGO’s ‘Week van de Beweging’ (30/01 – 03/02) zwemmen -6 jarigen namelijk gratis! Ook na school is het belangrijk om nog iets actief te doen in plaats van tv te kijken. Gamen hoef je niet enkel al zittend doen, in de zwemparadijzen doe je het al bewegend dankzij VR zwemmen, wanneer je een ritje maakt door de glijbanen, … 

Wist je dat de aanbeveling is om minstens 3 uur per dag met je peuter/kleuter te bewegen? Samen bewegen is niet enkel super tof, maar ook essentieel! De actie is enkel geldig mits online reservatie van 30 januari tot en met 3 februari.  

Een jaar spelen in je favoriete zwemparadijs? Ja!

LAGO pakt tijdens haar ‘Week van de Beweging’ niet enkel uit met een actie voor de -6 jarigen, maar ook met een grote online wedstrijd voor -12 jarigen. Op 30 januari wordt op social media van de zwemparadijzen het startschot gegeven voor een wedstrijd die loopt tot en met 24 februari. Met de insteek “Voor welke attractie warm jij op?” vraagt LAGO aan haar fans om een ludieke foto in te sturen waarin ze tonen hoe ze zich opwarmen om te komen ravotten in het water. De hoofdprijs? Een jaar lang gratis spelen en bewegen in een zwemparadijs naar keuze. 11 centra, 11 winnaars, 11 unieke jaarabonnementen… een ongeziene en buitengewone hoofdprijs!  

Diether Thielemans, algemeen directeur LAGO: “Terwijl volwassenen hun beweging opzoeken in het sportbad, LAGO CLUB fitness of tijdens een potje padel, vinden kinderen deze al spelenderwijs in het recreatieve zwembad. Plonzen, zwemmen, spetteren, trainen, genieten met het hele gezin, … LAGO biedt voor jong en oud sport en plezier onder één dak. Dat we volwassenen aansporen om te bewegen, is vrij evident. Wij vinden het ook belangrijk dat we de jongere doelgroepen bereiken om meer te sporten. Ideaal om dat te doen in een zwembad!” 

Waterpret in zicht!

De actie en wedstrijd vormen de perfecte aanleiding om met jouw jonge wateravonturier een bezoekje te brengen aan LAGO. Het recreatieve aanbod van de zwemparadijzen is zo opgebouwd dat het voor gezinnen met kinderen onweerstaanbaar is. Coole peuter-kleuterbaden met interactieve speelelementen, glijbanen, warme lagune, … Aan plezier geen gebrek! Terwijl je kleine spruit het avontuur opzoekt in de kinderbaden, is hij/zij voortdurend in beweging 

  1. (Janz KF, Burns TL, Levy SM, Iowa Bone Development S. Tracking of activity and sedentary behaviors in childhood: the Iowa Bone Development Study. Am J Prev Med. 2005;29(3):171-8) 

Voor een volledig overzicht van de locaties en informatie over je reservatie en bezoek: www.lago.be.