Zin in een tropisch avontuur? Reserveer nu je tickets voordelig online. Mehr info

Laarnse basisschool De Windwijzer leeft zich uit tijdens educatieve ochtend in LAGO Gent

28 April 2023

Als beloning voor hun prestaties voor Wereldwaterdag (22 maart) kwam de klas van juf Ann van basisschool De Windwijzer vrijdagochtend 28 april langs in LAGO Gent Rozebroeken. Het was niet zomaar een bezoekje aan het subtropisch zwemparadijs. Op het programma stond ook een educatieve en interactieve ochtend met als hoogtepunt de overhandiging van hun grote prijs door Fil de Krokodil en een waterzoektocht in het zwembad. De Laarnse klas wint een jaar lang gratis schoolzwemmen in het olympisch sportbad dankzij hun duurzame inspanningen.

De Gemeentelijke Basisschool De Windwijzer had alles uit de kast gehaald om allerlei acties op poten zetten rond Wereldwaterdag. Mede-initiatiefnemer Join For Water kroonde hen tot winnaar uit 34 Oost-Vlaamse scholen. Fil de Krokodil verwelkomde deze ochtend de klas van juf Ann met open armen, klaar voor een educatieve en toffe voormiddag in LAGO Gent Rozebroeken die volledig in teken stond van ‘water’.

In de verborgen kelders van LAGO Gent Rozebroeken

Na enkele knuffels van de mascotte kreeg de klas een interessante en interactieve lezing van Jens De Neve, Operations Support Manager én trekker van het duurzaamheidsverhaal bij LAGO. De leerlingen leerden niet enkel bij over hun eigen waterverbruik, maar ook over hoe LAGO duurzaam omgaat met water. Nadien dook de klas de kelders in van het centrum en zagen ze met hun eigen ogen waar ’s nachts al het zwembadwater terechtkomt en hoe het water gezuiverd wordt. Ze ontdekten hoe we het water warm houden en hoe de golven in het golfslagbad en het woeste water in de wildwaterbaan tot stand komen. Een unieke VIP-tour, als je het aan de leerlingen zou vragen!

Grote waterzoektocht

Eenmaal terug boven ging de klas zelf aan de slag met het water van het zwembad. Ze vulden de baden én deden zelf een watermeting om te controleren of de kwaliteit van het water tiptop in orde was. Met glans geslaagd! De voormiddag eindigde met de overhandiging van hun cheque door Fil de Krokodil. Uiteindelijk leefde de klas zich helemaal uit in het zwemparadijs en konden ze hun opgedane kennis van de voormiddag gebruiken tijdens de grote waterzoektocht. Die zoektocht kan iedereen trouwens vanaf nu elke zaterdag in mei doen tijdens een bezoekje aan de zwemparadijzen.