Alle nieuws

22 juni 2024

Daling sportzwemtarieven na energiecrisis

De sportzwemtarieven voor volwassenen en kinderen tussen 13-17 jaar worden terug aangepast vanaf 22 juni. De prijs was gestegen wegens de energiecrisis, maar zal nu opnieuw dalen. De goedkopere sportzwemtarieven zullen van toepassing zijn in LAGO Kortrijk Weide, LAGO CLUB Zwevegem en LAGO Kortrijk Lagaeplein.

13 januari 2024

Flexi-job als redder nu wel mogelijk: zwembadsector reageert erg opgelucht

Sinds begin dit jaar kan je ook bijklussen als redder in een zwembad via een flexi-job. Dat heeft de federale regering beslist en is recent in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De zwembadsector haalt opgelucht adem. “Het is een goede zaak voor het zwemmen en zijn erg tevreden met de beslissing ”, reageren Lode Grossen, Algemeen Manager van de Zwemfed en Diether Thielemans, Algemeen Directeur bij zwembadgroep LAGO.

2 september 2023

Matthieu Bonne verpulvert wereldrecord non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft het wereldrecord non-stop zwemmen in zee zonder hulpmiddelen gebroken. De LAGO-redder legde liefst 131 kilometer af. Op die manier verbreekt hij het vorige record van de Maltees Neil Agius met 6 kilometer.

31 augustus 2023

Matthieu Bonne begonnen aan wereldrecordpoging openwaterzwemmen

31 augustus 2023, 9 uur: Ultrasporter Matthieu Bonne is daarnet met een dagje vertraging om 9 uur Belgische tijd begonnen aan zijn wereldrecordpoging in de Golf van Korinthe. Matthieu wil er proberen om minstens 127 kilometer aan een stuk te zwemmen en zo beter te doen dan het huidige record van Olympiër Neil Agius, die 125,7 kilometer in open water had afgelegd.

30 augustus 2023

Wereldrecordpoging Matthieu Bonne uitgesteld door felle wind

De wereldrecordpoging van ultrasporter Matthieu Bonne, die zo lang mogelijk zonder hulpmiddelen aan één stuk wilde zwemmen, is uitgesteld naar donderdagochtend 9 uur (Belgische tijd). De Griekse weerdiensten voorspellen vandaag immers windkracht 6 in de Golf van Korinthe, waardoor zwemmen veel te gevaarlijk zou zijn.

23 augustus 2023

127 kilometer non-stop zwemmen: Matthieu Bonne treft laatste voorbereidingen voor wereldrecord

Komende woensdag, 30 augustus, waagt ultrasporter Matthieu Bonne zich nog maar eens aan een nieuw wereldrecord: zo lang mogelijk en zonder hulpmiddelen aan één stuk door zwemmen in een oceaan, baai of zee. Om het vorige record aan diggelen te slaan, moet hij meer dan 125 kilometer aan één stuk zwemmen. Dat doet hij in de Golf van Korinthe in Griekenland. Vandaag treft hij de laatste voorbereidingen in het Olympisch zwembad van LAGO in Brugge, waar hij zelf redder is.

31 mei 2023

LAGO bekroond met label 'Sportbedrijf'

LAGO heeft zonet het label 'Sportbedrijf', een initiatief van Sport Vlaanderen, in ontvangst mogen nemen. Op die manier toont het bedrijf aan dat het werk maakt van sportpromotie bij haar medewerkers. Meer sport, meer plezier!

27 maart 2023

Matthieu Bonne breekt wereldrecord: 3619,72 km fietsen in een week tijd

Het meest aantal kilometer ooit solo fietsen op 7 dagen tijd. Redder LAGO Brugge Olympia, avonturier en grenzenverlegger Matthieu Bonne was deze week in Phoenix Arizona om dit wereldrecord te breken. Het werd een ongelooflijke week met meer dan 500km fietsen per dag en amper 2,5u slaap, en dat 7 dagen na elkaar.

22 maart 2023

Wereldwaterdag@school

Op woensdag 22 maart vindt Wereldwaterdag@shool plaatst. Dit is een initiatief van Join For Water, GoodPlanet, LAGO en BOS+. 121 scholen organiseren op deze Wereldwaterdag een plantaardig ontbijt, apéro of lunch voor hun leerlingen. Alles samen nemen zo'n 24.000 leerlingen deel aan dit grootste plantaardige feest in Vlaanderen en Brussel. Door dierlijke producten in hun ontbijt of lunch te vervangen door plantaardige, sparen ze allemaal samen maar liefst 12 miljoen water uit! Door deelname aan deze actie, maakt één klas kans op een jaar lang gratis schoolzwemmen in een LAGO bad naar keuze.

12 januari 2023

Geef je feedback en red 1 m² bedreigd regenwoud.

Wat vind jij van de zwembaden LAGO Kortrijk Weide, LAGO Kortrijk Lagaeplein en LAGO CLUB Zwevegem Fit.? Stad Kortrijk, gemeente Zwevegem en LAGO nemen samen deel aan het groot publieksonderzoek voor zwembaden.

25 november 2022

Zwembadsector teleurgesteld door nieuw wetsontwerp rond flexiwerk

De zwembadsector reageert teleurgesteld op het nieuwe wetsontwerp rond flexiwerk dat op tafel ligt. Zo zullen sportclubs die onder paritair comité 223 vallen voortaan flexi-jobbers kunnen inzetten. Zwembaden, die al lang vragende partij zijn om flexi-werk voor redders mogelijk te maken om het nijpende tekort op te vangen, vallen uit de boot bij het nieuwe wetsontwerp.

26 april 2022

LAGO Kortrijk Lagaeplein kijkt uit naar heropening

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent vanaf 1 mei opnieuw de deuren. Het zwembad was de afgelopen maanden niet toegankelijk omwille van verbeteringswerken aan het sport- en instructiebad. Nu de zwembadkuipen opgeknapt en de zwembadinstallaties vervangen zijn, kunnen sportievelingen zich binnenkort weer helemaal uitleven in het water.

15 december 2021

Zwembad LAGO Lagaeplein moet de deuren tot eind april gesloten houden

25 oktober werd het zwembad LAGO Lagaeplein gesloten omdat de verflaag van de zwembadkuipen begon los te komen. Oorspronkelijk werd uitgegaan van een heropening in januari. Tijdens de uitvoering is gebleken dat de voorziene werken onvoldoende garanties kunnen bieden, en dat we beter kiezen voor een grondiger aanpak. De heropening schuift hierdoor op naar eind april.  

22 oktober 2021

Zwembad LAGO Lagaeplein sluit vanaf maandag tot het einde van het jaar

Recent werd vastgesteld dat de verflaag van de zwembadkuipen in Heule begint los te komen. Ondanks dat de waterkwaliteit hier geen negatieve gevolgen van ondervindt, beslisten het stadsbestuur en uitbater LAGO om zo snel mogelijk de vernieuwingswerken aan de kuipen op te starten. Deze werken gaan van start maandag 25 oktober. Dit wil zeggen dat zondag 24 oktober de laatste openingsdag is van 2021 in LAGO Lagaeplein.

2 september 2021

LAGO Kortrijk Lagaeplein opgeknapt en klaar voor opening

Zwembad Lagaeplein opent opnieuw haar deuren vanaf 6 september. En wie er voor het eerst weer gaat genieten van een verkwikkende zwembeurt zal ongetwijfeld de vernieuwingen opmerken waarin stad Kortrijk investeerde.

20 juli 2021

Nationale rouw

Vandaag is een dag van nationale rouw.
Om 12u vanmiddag stopt heel het land even voor 1 minuut. Ook LAGO zwemparadijzen steunt dit initiatief.

24 maart 2021

Dit heeft het overlegcomité beslist voor de zwembadsector.

Het overlegcomité kwam vervroegd samen op woensdag 24 maart. Omdat de coronabesmettingen blijven stijgen, zijn er vanaf zaterdag 27 maart nieuwe regels. Voor de zwembadsector werden er voorlopig geen strengere maatregelen aangekondigd. 

3 februari 2021

Ruimere openingsuren

Vanaf deze week pakt LAGO Kortrijk uit met ruimere openingsuren in zwembad Lagaeplein in Heule. Elke weekdag zal er een half uur langer gezwommen kunnen worden tot 21u30 ’s avonds en ook in het weekend wordt er meer zwemwater ter beschikking gesteld.