Alle nieuws

26 april 2022

LAGO Kortrijk Lagaeplein kijkt uit naar heropening

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent vanaf 1 mei opnieuw de deuren. Het zwembad was de afgelopen maanden niet toegankelijk omwille van verbeteringswerken aan het sport- en instructiebad. Nu de zwembadkuipen opgeknapt en de zwembadinstallaties vervangen zijn, kunnen sportievelingen zich binnenkort weer helemaal uitleven in het water.

15 december 2021

Zwembad LAGO Lagaeplein moet de deuren tot eind april gesloten houden

25 oktober werd het zwembad LAGO Lagaeplein gesloten omdat de verflaag van de zwembadkuipen begon los te komen. Oorspronkelijk werd uitgegaan van een heropening in januari. Tijdens de uitvoering is gebleken dat de voorziene werken onvoldoende garanties kunnen bieden, en dat we beter kiezen voor een grondiger aanpak. De heropening schuift hierdoor op naar eind april.  

22 oktober 2021

Zwembad LAGO Lagaeplein sluit vanaf maandag tot het einde van het jaar

Recent werd vastgesteld dat de verflaag van de zwembadkuipen in Heule begint los te komen. Ondanks dat de waterkwaliteit hier geen negatieve gevolgen van ondervindt, beslisten het stadsbestuur en uitbater LAGO om zo snel mogelijk de vernieuwingswerken aan de kuipen op te starten. Deze werken gaan van start maandag 25 oktober. Dit wil zeggen dat zondag 24 oktober de laatste openingsdag is van 2021 in LAGO Lagaeplein.

2 september 2021

LAGO Kortrijk Lagaeplein opgeknapt en klaar voor opening

Zwembad Lagaeplein opent opnieuw haar deuren vanaf 6 september. En wie er voor het eerst weer gaat genieten van een verkwikkende zwembeurt zal ongetwijfeld de vernieuwingen opmerken waarin stad Kortrijk investeerde.

20 juli 2021

Nationale rouw

Vandaag is een dag van nationale rouw.
Om 12u vanmiddag stopt heel het land even voor 1 minuut. Ook LAGO zwemparadijzen steunt dit initiatief.

24 maart 2021

Dit heeft het overlegcomité beslist voor de zwembadsector.

Het overlegcomité kwam vervroegd samen op woensdag 24 maart. Omdat de coronabesmettingen blijven stijgen, zijn er vanaf zaterdag 27 maart nieuwe regels. Voor de zwembadsector werden er voorlopig geen strengere maatregelen aangekondigd. 

3 februari 2021

Ruimere openingsuren

Vanaf deze week pakt LAGO Kortrijk uit met ruimere openingsuren in zwembad Lagaeplein in Heule. Elke weekdag zal er een half uur langer gezwommen kunnen worden tot 21u30 ’s avonds en ook in het weekend wordt er meer zwemwater ter beschikking gesteld.