LAGO Kortrijk Lagaeplein kijkt uit naar heropening

26 april 2022

Schepen van Sport Wouter Allijns over de investeringen: “Voor de restauratie hebben we gekozen om de zwembadkuipen te voorzien van een laag vinylester. Dit is een heel duurzame oplossing die de waterdichtheid op lange termijn kan garanderen. Verder werd er een nieuwe zwembadwisselaar geplaatst en werd er extra ingezet op veiligheid met de installatie van een centrale voor gasdetectie en de aansluiting van een splinternieuw brandalarmsysteem. Zo is LAGO Lagaeplein helemaal klaar voor de heropening en kan het weer jong en oud ontvangen.”

Tijdens de werken hoefden de zwemmers hun dagelijkse zwembeurten niet te missen. Met hun abonnement kunnen ze altijd terecht in de sportbaden van LAGO Kortrijk Weide en LAGO CLUB Zwevegem Fit.

Net zoals vele zwemmers kijkt ook Jonas Malfait, coördinator van LAGO Kortrijk Lagaeplein, uit naar de heropening: “Naast het gerestaureerd sport- en instructiebad, zal ook het kinderbad weer geopend zijn voor ouders die na schooltijd of in het weekend samen met hun peuter of kleuter in het water willen spelen. We kunnen niet wachten om deze nieuwe start samen met onze bezoekers feestelijk in te zetten met een unieke actie en leuke activiteiten.”

Feestelijke heropeningsactie

De heropening van het zwembad kan natuurlijk niet ongezien voorbij gaan. LAGO Kortrijk Lagaeplein nodigt de Kortrijkzanen graag uit om het opgeknapt bad in te zwemmen. De hele maand mei loopt er een actie via de webshop waarbij je bij de aankoop van een volwassenticket een gratis kinderticket krijgt (1+1). Met de kortingscode HEROPENING geniet je van 1 mei tot en met 31 mei van deze mooie promotie.

Waan je in een wondere onderwaterwereld

Vanaf mei wordt het zwembad op woensdag en zaterdag opnieuw omgetoverd in een fascinerende oceaan door middel van een unieke VR-duikbril. Ga op reis doorheen koraalkliffen, scheepswrakken, piratenschatten en onderwatergrotten. Tijdens dit uniek avontuur voel je je gewichtsloos in het water en lijkt het alsof je zweeft in een magische wereld tussen tropische zeeschildpadden, grote roggen en kleurrijke vissen.

Zin gekregen om te snorkelen? Een snorkelsessie is inbegrepen in het standaard toegangsticket. Er zijn doorlopend snorkelsessies van 5 minuten op woensdag en zaterdag van 14u00 tot 17u00. Reservatie in de webshop is hiervoor wel verplicht.

Voel je als een zeemeermin in het water

Er staan nog meer leuke activiteiten op de planning van LAGO Kortrijk Lagaeplein. Heb je je altijd al als een echte zeemeermin in het water willen voortbewegen? Grijp je dan snel je kans! Mermaid Céline komt op zaterdag 7 mei langs van 15u00 tot en met 17u00 om een workshop te geven over zeemeerminzwemmen. Je ontdekt de wondere onderwaterwereld en krijgt de techniek van het zeemeerminzwemmen onder de knie. Deze activiteit is gratis inbegrepen in de ticketprijs en je hoeft hiervoor niet extra te reserveren.

Meer informatie over zwembad LAGO Kortrijk Lagaeplein en de VR-snorkelsessies is terug te vinden op www.lago.be/kortrijk-lagaepleinEen ticket kan je eenvoudig en voordeliger aankopen via de webshop.