Zwembad LAGO Lagaeplein sluit vanaf maandag tot het einde van het jaar

22 oktober 2021

Geen daling in de waterkwaliteit

De voorbije dagen stelde het personeel van LAGO vast dat de verflaag van de grote zwembadkuip hier en daar begon los te komen. Er werd ondertussen uitvoerig onderzocht of dit negatieve gevolgen heeft voor de waterkwaliteit. Uit verschillende testen bleek dat de waterkwaliteit op hetzelfde uitstekende niveau zit zoals anders het geval is.

De werken gaan maandag al van start

Hoewel een onmiddellijke sluiting niet noodzakelijk is, zijn zwembaduitbater LAGO en het stadsbestuur van oordeel dat de werken best meteen worden opgestart. Het probleem zal niet vanzelf weggaan, de werken moeten dus vroeg of laat uitgevoerd worden. De aannemer werd bereid gevonden om meteen op te starten.

Vanaf zondagnamiddag starten de voorbereidingen. Dinsdag of woensdag kunnen de baden dan leeglopen. Vrijdag start de aannemer op. In eerste instantie zullen de zwembadkuipen gezandstraald worden om alle historische verflagen laag per laag te verwijderen. De baden worden dan waar nodig gerestaureerd zodat de basis van het zwembad weer perfect in orde is. Hierna worden de kuipen opnieuw geschilderd.

Extra werken worden meegenomen

Tijdens de renovatiewerken wordt er meteen ook een nieuwe warmtewisselaar geplaatst die ervoor zorgt dat het zwemwater aangenaam warm zal aanvoelen bij heropening. Verder wordt er extra ingezet op veiligheid door de installatie van een centrale voor gasdetectie en de aansluiting van een splinternieuw brandalarmsysteem.