Zomers zwemplezier in LAGO Kortrijk Abdijkaai

26 juni 2021

Een pareltje met een rijke geschiedenis
Op 26 juni gaat het historische openluchtzwembad aan de Abdijkaai in Kortrijk opnieuw open onder de nieuwe naam ‘LAGO Kortrijk Abdijkaai’. Het voortbestaan ervan was een lange tijd onzeker, maar de opgerichte werkgroep “Abdijkaaimannen” is blijven strijden voor het behoud van dit architecturaal pareltje. Oorspronkelijk werd het openluchtzwembad opgetrokken in de periode 1864-1867. Het 19de-eeuws zwembad werd in 1951-1952 vervangen door een nieuw zwembad met een unieke architectuur uit het interbellum. In 2009 werd het erkend als beschermd monument. Na de aankondiging in december 2020 dat het zwembad open blijft tot 2026, werd er gestart met restauratiewerken zonder te raken aan de oorspronkelijke architecturale elementen.


Arne Vandendriessche, schepen van sport is tevreden met het resultaat: 
Het openluchtzwembad in Abdijkaai is nog steeds een absolute parel en bovendien een stukje geschiedenis van Kortrijk. Veel Kortrijkzanen hebben er prachtige herinneringen uit hun jeugdjaren en zullen dus maar wat blij zijn dat zij op hun beurt hun kinderen kunnen laten genieten van ‘den openen’. Net zoals vorig jaar hebben we geïnvesteerd in het zwembad om de bezoekers een nog beter bezoek te laten beleven.

Fun, avontuur en ontspanning

Vanaf 2021 zorgt LAGO zwemparadijzen voor de exploitatie van het uniek zwembad op deze idyllische locatie en dit zonder de authenticiteit ervan aan te raken. Zomers zwemplezier in openlucht? Het kan nog steeds in Kortrijk. Naar beneden glijden langs de 94 meter lange glijbaan, een duik nemen vanaf de 3 meter hoge springplank, genieten van een heerlijk vakantiegevoel in de twee openluchtzwembaden of zalig zomeren op de ligweide. Vanaf dit jaar kunnen de allerkleinsten zich uitleven in het zand. Het gevoel van zon, zee en strand is niet ver weg. Verder zijn er voor de sportievelingen een grasveld voor voetbal en een sportveld voor volleybal. En er is nog meer fun en avontuur.

Elewin Werbrouck, centrummanager van LAGO Kortrijk kondigt extra leuke zomerse attracties aan:
“We hebben een wipe out voorzien op het water en op de ligweide wordt er begin juli een opblaasbare buitenglijbaan geopend. Om naar traditie het openluchtzwembad te openen in een feestelijke sfeer wordt er het ‘Open air splash diving championship’ georganiseerd. De winnaar beleeft de hele zomer gratis waterpret in het openluchtzwembad.”


Open air splash diving championship
Wie maakt het meest spectaculaire bommetje vanaf de 3 m hoge springplank? Vanaf 28 juni tot en met 2 juli worden er elke dag voorrondes georganiseerd. Tussen 15u00 en 16u00 is er ‘Splash Diving’ met aansluitend vanaf 16u00 tot en met 17u00 de ‘Wipe Out’-rondes. Dagelijks worden de 10 beste deelnemers geselecteerd. Zij krijgen een ticketje voor de grote finale op 2 juli. Deelname is inbegrepen in de prijs van een online zwemticket, vooraf inschrijven is niet nodig.

Extra oog voor veilig zwemmen
Het openluchtzwembad biedt dit avontuur en plezier aan in een veilige omgeving. Recent investeerde LAGO Kortrijk Abdijkaai in nieuwe camera’s als extra hulpmiddel voor de redders. Als voorbereiding op de opening werden er testmomenten en extra opleidingen voor de redders georganiseerd. Om veilig zwemmen nog meer onder de aandacht te brengen, worden de eerste 100 kinderen die hun zwembandjes correct dragen beloond met een gratis ijsje. Wie toch de zwembandjes thuis heeft laten liggen, kan er ter plaatse gratis lenen. Ook de kleinste details ontsnappen niet aan het oog van LAGO Kortrijk Weide. Op de ligweide wordt er gratis zonnecrème voorzien.

Verder kunnen bezoekers vertrouwen op een doeltreffende corona-aanpak waardoor social distancing op elk moment nageleefd kan worden. Wie een leuke uitstap naar LAGO Kortrijk Abdijkaai wil maken, kan dit enkel na aankoop van een ticket of een reservatie via de webshop. Er wordt gewerkt met een maximumcapaciteit per tijdslot en dus een lagere bezetting in de baden. Voor elke zwemmer wordt er 10 m² voorbehouden. Maar geen paniek, het openluchtzwembad is dagelijks geopend van 12u00 tot en met 19u15 waardoor iedereen de kans krijgt om te genieten van een heerlijke duik in het water.

Zwemmen kan al vanaf € 7,60 per beurt (€ 3,80 voor inwoners Kortrijk-Zwevegem) met een voordelige 10-beurten familiepas voor het hele gezin.

Reserveer hier je tickets

 

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over