Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

Swim-Run

Swim-Run

In het kader van de Olympische Spelen in Parijs organiseert LAGO Kortrijk in samenwerking met Stad Kortrijk GRATIS het evenement Swim-Run op maandag 27 mei 2024 van 9u tot 16u. We maken de omliggende scholen graag warm voor het Swim-Run evenement: lopen en fietsen als klas, op en rond Kortrijk Weide voor alle leerlingen van het 4e tot en met 6e leerjaar uit Kortrijk. Hun tijd wordt bij elk onderdeel officieel geregistreerd, maar de totale tijd van de volledige klas wordt de referentie.  Het hoofddoel is om leerlingen te stimuleren om actief te zijn, plezier te hebben en samen te werken aan een uitdagende ervaring. 

In samenwerking met Stad Kortrijk

In aanloop naar de Olympische Spelen wil Stad Kortrijk samen met Sport Vlaanderen elke Kortrijkzaan laten proeven van de Olympische sfeer door heel wat sportevents tijdens de maanden mei, juni en juli in the picture te plaatsen. Kortrijk, als dichtst gelegen Vlaamse stad bij Rijsel en Parijs waar de Olympische Spelen 2024 plaatsvinden, organiseert heel wat evenementen in het thema van de Olympische Spelen.

LAGO Kortrijk Weide draagt hier graag hun steentje aan bij in de vorm van het LAGO Swim-Run evenement.

In samenwerking met Stad Kortrijk

Fanny Lecluyse, meter van Swim-Run

Als meter van de Swim-Run, georganiseerd door LAGO Kortrijk Weide in samenwerking met Stad Kortrijk, zal niemand minder dan Fanny Lecluyse het startschot geven van dit sportevenement. Op de Olympische Spelen van Tokio in de zomer van 2021 haalde ze de finale op de 200 meter schoolslag waarin ze achtste eindigde. 

Fanny Lecluyse, meter van Swim-Run

Lopen

De leerlingen starten in groep (bv. als klas) met een rondje (950m) lopen.  De route is op en rond LAGO Kortrijk Weide, langs campussen van UGent & HOWEST richting de Leie om dan terug aan te komen vooraan bij LAGO.

Lopen

Zwemmen

Vervolgens duiken ze het zwembad in om te zwemmen (4x25m).

Zwemmen

Klauteren

Het laatste onderdeel van het evenement is een heus klauterparcours op loopbruggen in het sportbad.  Hierbij worden verschillend Wibit onderdelen aan elkaar gehangen om er een parcours van te maken.

Klauteren

Ontspannen

Na afloop van Swim-Run kunnen de leerlingen nog een halfuurtje op adem komen in het subtropisch zwemparadijs. Hierbij kunnen de leerlingen zich volledig uitleven in onze 5 uitdagende glijbanen of de golven van ons golfslagbad trotseren. Voor zij die na al die inspanning graag wat willen ontspannen, is er natuurlijk ook onze warme lagune die voor de nodige rust zorgt.

Ontspannen

Schrijf je in voor de Swim-Run


Wat valt er te winnen?

We willen de leerlingen belonen voor hun inzet en daarom schenken we de klas met de beste prestatie met een geweldige prijs: een exclusieve uitstap naar ons subtropisch zwemparadijs voor de volledige klas!

Omdat niet alleen fysieke inzet beloond moet worden, willen we een extra creatieve uitdaging koppelen aan het evenement. Maak een originele video waarin de Olympische Spelen centraal staan. Deel deze video op sociale media met #meerwatermeerplezier en #lagokortrijkweide. Dubbel zoveel kans om een uitstap voor de hele klas te winnen dus!

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over