Let op: enkel aanspannende zwemkledij toegelaten Meer info

De glijbanen komen terug!

6 maart 2019

Net voor de opening, in de nacht van 26 op 27 februari, werd de werf van LAGO Kortrijk Weide getroffen door een zware brand. De glijbaantoren en de 5 spectaculaire glijbanen, het langste glijbaanplezier in België, overleefden de brand niet. Dankzij de snelle interventie van getuigen, politie en brandweer en mede dankzij de duurzame betonnen constructie van de glijbaantoren kon erger voorkomen worden. Het parket kon al snel na de feiten bevestigen dat er geen kwaad opzet in het spel is. De effectieve oorzaak van de brand wordt momenteel nog onderzocht onder het toezicht van een gerechtsexpert.

Ondanks deze tegenslag hebben we samen met de stad Kortrijk en de verschillende bouwpartners alles in het werk gesteld om zo snel mogelijk te openen en iedereen de beloofde waterpret te geven en kunnen we aankondigen dat vanaf zaterdag 9 maart het 50m-sportbad van LAGO Kortrijk Weide geopend wordt voor het grote publiek.

De sportieve zwemmer kan er vanaf dan zijn dagelijkse baantjes komen trekken. Tijdens familiale momenten zal het topsportbad recreatief aangekleed worden met interactieve speelelementen, hindernissenparcours, bootjes, … Waterpret voor jong en oud! Om het leed wat te verzachten geven we elke bezoeker een korting van 1,00 euro bij consumptie in het Rest-eau-café. Deze eetgelegenheid binnen het gebouw, is dankzij de snelle interventie nog volledig intact en zal gelijktijdig met het sportbad operationeel zijn.

Het recreatiebad zal pas openen in een volgend stadium. Er wordt gehoopt om kinderen vanaf de paasvakantie te verwelkomen in de spetterende kinderwereld. Ook het gofslagbad en de wellnesszone met warme lagune, hamam, bio- en zoutsauna zouden dan geopend worden. In deze fase zal ook de langste wildwaterbaan van de Benelux onthuld worden. Een spetterende tocht van 160 m door kolkend water. De opening van het subtropisch zwemparadijs zal gepaard gaan met de nodige acties om het gemis van de glijbanen even te doen vergeten. Met een voordelige familiepas kom je uitzonderlijk al vanaf 4.90 euro genieten van al dit waterpret. In afwachting van de opening van het recreatiebad blijft het zwembad Lagaeplein in Heule open op zondagochtend.

Het langste glijbaanplezier in België!

LAGO Kortrijk Weide zet alles op alles om zo snel mogelijk de langste glijbaanervaring in België te lanceren. De glijbanen worden op maat gemaakt en hebben een langere productietijd, daarnaast moet er ook weer voor langere tijd een grote kraan voorzien worden. LAGO streeft er naar om voor het begin van de zomervakantie al 2 glijbanen in gebruik te nemen. De andere 3 glijbanen volgen dan voor de herfstvakantie.

Zoals gebruikelijk worden alle glijbanen voor opening voor het grote publiek gekeurd door keuringsorganisme TÜV. Zij onderwerpen het glijbaanplezier aan een strenge, gestandaardiseerde keuring. Naar aanloop van de exploitatiefase werd een specifiek veiligheidsplan opgesteld met veiligheidscoördinator Guido Van Pellicom. LAGO Kortrijk Weide biedt voor alle bezoekers een veilige omgeving.

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over