Reserveer je ticket online, zo ben je zeker van je plekje! Breng je eID en € 1 mee (verplicht vanaf 12 jaar). Meer info

Succesvolle opstart bij LAGO

2 december 2020

De eerste duik is een feit! Op dinsdag 1 december werden er opnieuw baantjes getrokken in de sportbaden van LAGO. Fervente sportzwemmers maar ook recreatieve zwemmers waren er al vroeg bij voor een verkwikkende zwembeurt in een veilige omgeving. 

Na een maand kan er opnieuw gezwommen worden in de sportbaden van LAGO. Er werd een ongeziene inspanning geleverd om alles op tijd operationeel te krijgen. De ticketverkoop via de webshop ging maandagnamiddag van start, een moment waarnaar fervente zwemmers ongeduldig uitkeken. De tijdsloten voor de eerste dagen werden dan ook heel snel opgevuld. De eerste dag van de heropening was in meerdere LAGO baden volledig uitverkocht.

Ook de zwemacademies gaan weer van start. De meeste zwemreeksen waren onmiddellijk volzet. Er is een duidelijke nood aan zwemlessen nu heel wat kinderen een achterstand opliepen. Wil je je kind ook inschrijven dan zal je er snel moeten bij zijn.

Het heeft veel te lang geduurd.

Vanessa de Bleyser was één van de eerste zwemmers in LAGO Lier De Waterperels. Zowel voor haar fysiek als mentaal welzijn is zwemmen een absolute noodzaak in haar revalidatieproces. Ze was dan ook enorm opgelucht dat ze weer baantjes kan trekken: “Het heeft veel te lang geduurd. Ik ben ongelooflijk blij dat ik opnieuw van een heerlijke zwembeurt kan genieten en dit in alle rust.”


Voor heel wat mensen is zwemmen de enige sport die ze kunnen beoefenen. Het is niet belastend, zorgt voor een goede conditie en een betere weerstand. Een extra troef in deze vreemde periode is de veilige omgeving van het zwembad. Denk maar aan maximale buitenluchtventilatie, chloor in het water... Verder kunnen de bezoekers vertrouwen op de effectieve corona-aanpak waardoor social distancing op elk moment nageleefd kan worden. Samen met de bezoekers die alle richtlijnen nauwgezet opvolgen biedt LAGO een veilige omgeving voor iedereen.

Wie wil gaan zwemmen in de LAGO-sportbaden kan dit enkel na aankoop van een ticket via de webshop. Er wordt gewerkt met een maximumcapaciteit per tijdslot en dus een lagere bezetting in de baden. Maar geen paniek, alle zwembaden hebben lange openingsuren waardoor iedereen de kans krijgt om te zwemmen. Op donderdag 3 december opent ook LAGO Gent Rozebroeken, een olympisch bad met een grotere capaciteit en vanaf vrijdag 4 december kan er ook opnieuw gezwommen worden in LAGO Mons Piscine du Grand Large.

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over