Reserveer je ticket online, zo ben je zeker van je plekje! Breng je eID en € 1 mee (verplicht vanaf 12 jaar). Meer info

LAGO zwemparadijzen sluit tijdelijk de deuren in de strijd tegen het coronavirus.

12 maart 2020

Als sportief en betrokken bedrijf wil LAGO er alles aan doen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken. LAGO beslist daarom in samenspraak met de betrokken overheden om de deuren van al zijn zwembaden, fitnesscentra en speelparadijzen tijdelijk te sluiten.

Geen verhoogd risico na een zwembadbezoek

Een bezoek aan een zwembad brengt geen verhoogd risico op het coronavirus met zich mee. De kwaliteit van het zwembadwater wordt continue gecontroleerd en de warme omgeving is niet bevorderlijk voor het verspreiden van virussen. De zwembaden zijn bovendien uitgerust met performante filtersystemen en de luchtgroepen zorgen voor constante aanvoering van zuivere lucht.  Zoals elke winter heeft LAGO ook nu intensieve poetsprocedures toegepast om verspreiding van wintergriep of andere virussen te voorkomen.

Waarom dan toch sluiting?

Algemeen directeur van LAGO Diether Thielemans licht toe: “Wij willen met deze maatregel onze verantwoordelijkheid opnemen en de zwakkeren in onze maatschappij beschermen. We blijven benadrukken dat zwemmen veilig is en dat dit geen verhoogd risico met zich meebrengt, maar de sociale interactie van onze bezoekers kan wel zorgen voor een verdere verspreiding van het virus.”  

Meer info over het coronavirus vind je op de officiële website van de overheid.

Updates volg je op onze LAGO nieuwspagina

Let op!
Ben je 12 jaar of ouder? Breng altijd je identiteitskaart mee.

Breng bij elk bezoek je identiteitskaart mee. Een rijbewijs is niet geldig. Er worden verplichte bezoekersregistraties uitgevoerd aan de kassa’s.

Lees er hier alles over